Nieuws

Doodsoorzaak: zanger Prince stierf aan deze medicijnpillen

Doodsoorzaak: zanger Prince stierf aan deze medicijnpillen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De doodsoorzaak van popgigant Prince is duidelijk: hij stierf aan een overdosis fentanyl: dit is een kunstmatige opiaat - dus het behoort tot de familieleden van opium en heroïne.

50 keer sterker dan heroïne
Heroïne neemt weer toe in de Verenigde Staten en is nog steeds berucht - maar fentanyl is ongeveer 50 keer sterker, ALfenta 30 keer sterker dan morfine en REMIfenta zelfs 200 keer sterker.

Een extreme pijnstiller
Fentanyl werkt snel en massaal tegen de ergste pijn. Het helpt vooral kankerpatiënten in vergevorderde stadia en andere terminaal zieke mensen.

Een ongeluk?
Prince zou de overdosis zelf hebben genomen - per ongeluk? Hij stierf op 21 april 2016 op 57-jarige leeftijd.

Risico op verlamming van de luchtwegen
Fentanyl is het meest gebruikte medicijn bij analgesie in Duitsland. Het wordt bijna altijd gebruikt bij operaties en wordt bijna altijd toegediend in combinatie met propofol.

Fentanyl helpt als verdovend middel, het verlicht de pijn van kanker en wordt in zeer lage doses op pijnpleisters aangetroffen.

Zelfs in lage doses is fentanyl gevaarlijk voor gezonde mensen omdat het de ademhaling verlamt. Prince stierf waarschijnlijk ook aan verlamming van de luchtwegen.

Hulp voor de zieken
Pijnpatiënten en drugsverslaafden produceren steeds meer adrenaline - dit dempt de opioïden. U kunt daarom ook hogere doses fentanyl verdragen.

Alleen onder controle
Welke dosis van het medicijn een persoon kan verdragen, varieert. Sommige zijn 100 milligram gevaarlijk, andere hebben 1000 milligram per dag nodig om fentanyl te laten werken. Artsen volgen patiënten die fentanyl krijgen op de voet.

Illegaal in de Verenigde Staten
Zonder recept van een arts is het bezit en de verkoop van fentanyl illegaal in de Verenigde Staten en in Duitsland valt de drug onder de Narcotics Act.

Veel doden
In de VS is Fentanyl de 'vallende ster' onder opiaten. Het Centrum voor ziektebestrijding spreekt van meer dan 700 overdoses tussen 2013 en 2014. Er is ook een gestage toename van dodelijke overdoses voor opioïde pijnstillers in Duitsland.

opiaat
Als opioïde wordt fentanyl snel fysiek afhankelijk. Bijwerkingen van de opioïden zijn onder meer lage bloeddruk, verminderde pupillen, trage hartslag en obstipatie.

Verslaving of pijn?
Was Prince afhankelijk van het opioïde? Of had hij pijn? Dat weet de politie nog niet. Het is ook onduidelijk waar Prince de fentanyl vandaan heeft.

Drugs vrij?
Prince heeft lang geleden alcohol en drugs in het openbaar gezworen. Maar insiders deden het gerucht dat hij afhankelijk was van medicatie. De muzikant had in ieder geval een zogenaamd verslavend karakter: zulke mensen nemen zowel toe in stoffen als in activiteiten.

Heuppijn voldoende?
De popster leed aan pijn in heup en knieën als gevolg van zijn concerten. Heeft hij daarom de sterke pijnstiller ingenomen?

Gevolgen voor de dokter?
De onderzoekers richten zich op twee artsen: een zoekexpert en Prince huisarts.

Als u hem op recept fentanyl voorschrijft, kunt u problemen krijgen. In de Verenigde Staten kunnen artsen het opioïde alleen voorschrijven bij extreme aandoeningen zoals kanker - maar niet bij minder hevige pijn. (Dr.Utz Anhalt)

Auteur en broninformatieVideo: James Cordens Tribute to Prince (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Mansur

  Het gaat mijn begrip te boven!

 2. Holter

  Kan zijn

 3. Nesho

  What interesting message

 4. Felkis

  Prachtig, deze kostbare mening

 5. Wallace

  Dit kan en moet worden besproken :) EindeloosSchrijf een bericht