Nieuws

Diarree: verdund appelsap voor uitdroging

Diarree: verdund appelsap voor uitdroging


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bij diarree en braken worden vaak speciale elektrolytendranken aanbevolen om het vochtverlies te compenseren. Voor kinderen die slechts een beetje uitgedroogd zijn, zijn de voordelen niet bewezen en zijn de drankjes vrij duur en vinden kinderen ze niet altijd leuk. Verdund appelsap kan een goedkoop en geaccepteerd alternatief zijn voor kinderen met maagdarminfecties.

Canadese onderzoekers onderzochten ongeveer 650 kinderen van 6 tot 60 maanden die door hun ouders naar een Canadees ziekenhuis werden gebracht voor diarree en / of braken en in een toestand van lichte uitdroging. Ze kregen een elektrolytoplossing met appelsmaak of verdund appelsap / een ander drankje dat de voorkeur had.

De onderzoekers maten het (niet-succesvolle) succes van elke behandeling op basis van de volgende parameters die zich voordeden in de eerste 7 dagen na het begin van de behandeling: ziekenhuisopname of intraveneuze rehydratatie, herhaald medisch consult en symptomen die langer dan 7 dagen aanhouden , een medisch voorgeschreven verandering naar het andere type vochtinname of een gewichts- of vochtverlies van meer dan 3%.

De behandeling mislukte 25% meer in de elektrolytische oplossingsgroep dan in de appelsapgroep (16,7%). In de appelsapgroep genas 2,5% van de kinderen een infuus, 0,9% moest worden opgenomen in een ziekenhuis. In de elektrolytgroep was de infusiesnelheid 9,0% en de klinische opname 2,8%. De studie vind je hier.

Auteur en broninformatie


Video: De ultieme oefening tegen obstipatie (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Kadan

  Je hebt ongelijk. Schrijf me in PM, we praten.

 2. Vilhelm

  Bravo, great message

 3. Vizil

  Congratulations, the brilliant idea

 4. Wine

  Mee eens, dit opmerkelijke bericht

 5. Enos

  Je begaat een fout. Ik kan de positie verdedigen. Schrijf me in PM, we zullen communiceren.

 6. Tajo

  Dit wordt de laatste druppel.

 7. Cardew

  ik ben het niet met je eens

 8. Garrad

  Ik vind het geweldig als alles in de schappen staat, hoewel ik voor het eerst binnenkwam, maar ik wil al het vervolg lezen.Schrijf een bericht