Nieuws

Wettelijke zorgverzekeraars ontvangen miljarden aan financiële injecties van het ziekenfonds

Wettelijke zorgverzekeraars ontvangen miljarden aan financiële injecties van het ziekenfondsWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ziekenfondsen ontvangen miljarden dollars van de federale overheid
Na de stijging van de premies voor de ziektekostenverzekering in de afgelopen jaren, moeten de verzekerden in Duitsland enigszins worden ontlast. De federale overheid wil de zorgverzekeraars met 1,5 miljard euro ondersteunen. De reserves van het gezondheidsfonds worden voor het eerst aangeboord.

De premies voor de ziektekostenverzekering zullen naar verwachting stijgen
Na de premieverhogingen in januari hadden deskundigen voor het komende jaar verdere verhogingen van de premies voor de ziektekostenverzekering voorspeld. De zorgverzekeraars gaven zelf aan te vrezen voor hogere extra uitgaven vanwege de nieuwe integratiewet van de zwarte en rode federale overheid. In het verkiezingsjaar kan dit voor de regeringspartijen echter delicaat worden. Een enorme financiële injectie van de federale regering kan de situatie voor de Uniepartijen en de SPD helpen verlichten.

Financiële injectie van het gezondheidsfonds
Zoals gemeld door de "Frankfurter Allgemeine Zeitung" (FAZ), zullen de wettelijke ziektekostenverzekeraars volgend jaar een aanvullende financiële injectie van het ziekenfonds ontvangen om de stijging van de premie tegen te gaan. Een woordvoerder van het ministerie zei dat de reserves van het fonds wettelijk moeten worden verlaagd met 1,5 miljard euro en dat het geld beschikbaar moet worden gesteld aan de kassa's. De bijdrage aan het gezondheidsfonds en de belastingsubsidies komen uit de federale begroting. Hieruit ontvangen de zorgverzekeraars maandelijks forfaitaire vergoedingen.

Verzekerden moeten alleen in extra behoeften voorzien
De wettelijke contante bijdrage is momenteel 14,6 procent van het bruto maandinkomen, waarvan werkgever en werknemer elk de helft betalen. De leden moeten echter alleen de extra behoeften van de ziekenfondsen dragen, omdat het werkgeversaandeel is bevroren. De zorgverzekeraars brengen een extra premie in rekening, waarvan zij het bedrag zelf kunnen bepalen. Dit jaar is het gemiddelde 1,1 procent. Er is zelfs kritiek op dit model van de zorgverzekeraars zelf, zo had de baas van de DAK de extra premie als onzinnig aangemerkt. Dit leidt tot zinloze prijsconcurrentie en een sluipende "terugtrekking van werkgevers uit financiële verantwoordelijkheid".

Stijgt rond de jaarwisseling
Deskundigen verwachten verdere stijgingen rond de jaarwisseling. Volgens berekeningen van de Nationale Vereniging van Wettelijke Verzekeringsfondsen zal het tarief tegen 2019 stijgen tot 1,8 procent. Volgens het FAZ heeft het gezondheidsfonds momenteel reserves van ongeveer tien miljard euro. Om de kassa's meer geld uit de reserve te kunnen geven, moet eerst de wet worden gewijzigd. Het nu geplande bedrag van 1,5 miljard euro is volgens het ministerie bedoeld om de zorgverzekeraars specifiek te ondersteunen bij de kosten voor vluchtelingen en de kosten voor het opzetten van een telematica-infrastructuur. Het gaat onder meer om aanvragen met betrekking tot de elektronische gezondheidskaart.

Vermijd het verhogen van bijdragen in het verkiezingsjaar
De wijziging zou vóór oktober in werking treden, zodat de zogenaamde schattingsgroep deze in haar financiële berekeningen kan opnemen. Vervolgens kunt u berekenen hoe hoog de gemiddelde aanvullende bijdrage volgend jaar zal zijn. De zorgverzekeraars vragen al lang om een ​​deel van de reserves te gebruiken om de premiedruk te verminderen. Het hoofd van de VDEK-vereniging voor vervangende fondsen, Ulrike Elsner, zei dat de geplande samenvoeging van de reserves "een eerste juiste stap was om een ​​verdere verhoging van de aanvullende bijdragen in 2017 te voorkomen of op te vangen". Het wenste echter dat de reserves van het fonds worden verlaagd tot boven de voorgestelde 1,5 miljard euro. Als reserve is 6,5 miljard euro en dus 35 procent van de maandelijkse uitgaven voldoende. De stijgende bijdragen in het verkiezingsjaar zijn delicaat voor de federale regering en daarom wordt er al geruime tijd gespeculeerd over financiële hulp. (advertentie)

Auteur en broninformatieVideo: Waar let jij op als je zorgverzekeringen vergelijkt? (Augustus 2022).