AdSense verbergen

Keer op keer ongenoegen: wat te doen als de partner lusteloos is?

Keer op keer ongenoegen: wat te doen als de partner lusteloos is?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wat te doen als het verlangen naar seks van je partner afneemt?
In een langdurige samenwerking is het niet ongebruikelijk dat de een seks wil, maar de ander niet. Als dergelijke situaties echter permanent worden, kan dit de relatie permanent schaden. In dergelijke gevallen adviseren experts u om het probleem zo vroeg mogelijk aan te pakken.

In het begin kan het vaak niet genoeg zijn
Als koppels elkaar vinden, kunnen ze in het begin vaak niet genoeg seks hebben. Voor velen is het bijna niet genoeg om slechts één keer per dag samen te slapen. Maar het verlangen naar fysieke liefde vervaagt door de jaren heen. Als dit bij één partner het geval is, kan dit op lange termijn tot ernstige conflicten leiden. In dergelijke gevallen adviseren experts om zo vroeg mogelijk naar de oorzaken te zoeken en zich te concentreren op de sterke punten van het partnerschap bij relatieproblemen.

Om het seksleven kwalitatief en beter te maken, kan het helpen om meer tijd samen door te brengen in het dagelijks leven. Zo rapporteerden wetenschappers onlangs in het tijdschrift "Journal of Marriage and Family" over een onderzoek dat huishoudelijke taken tot meer seks leiden. In een bericht van persbureau dpa hebben experts meer tips voor stellen die minder zin in seks hebben.

Stress op het werk kan de zin in seks verminderen
Christoph Joseph Ahlers, klinische sekspsycholoog in Berlijn en lid van de raad van de Duitse Vereniging voor Seksuele Geneeskunde, Sekstherapie en Seksuologie, zegt: "Het grootste probleem is dat de partners elkaar uit het oog verliezen in hun dagelijks leven en dus ook uit hun handen." Hij legt uit: "Je kijkt elkaar niet meer goed aan, je verliest wederzijds respect en daardoor ook de wens om met elkaar naar bed te gaan."

Stress op het werk of bij nieuwe ouders, die zich de eerste weken volledig op de baby concentreren, kan ertoe leiden dat een van de twee hun seksuele eetlust vermindert. Echter, slaapgebrek, lever- of schildklieraandoeningen, leeftijdsgebonden hormonale veranderingen of angst voor pijn tijdens seks kunnen er soms voor zorgen dat de ene partner negatief reageert op de vooruitgang van de ander.

Informeer op rustige momenten zo humoristisch mogelijk
Lijders schrijven hun seksuele problemen vaak toe aan puur lichamelijke aandoeningen en nemen contact op met hun huisarts. "Als eerste stap is dit ook de juiste manier om de oorzaken te onderzoeken of uit te sluiten", legt Regina Hellwig, een gynaecoloog en psychotherapeut, die een pro familia-adviseur is van de Hamburg State Association, uit. De voorgeschreven therapieën kunnen soms helpen, maar niet altijd omdat de echte problemen van partnerschap onopgelost blijven. Het probleem komt snel weer terug. "Een eerste stap kan dan zijn om op een rustige, vriendelijke en humoristische manier vragen te stellen", zegt Kirsten von Sydow, hoogleraar klinische psychologie en psychotherapie aan de Berlin Psychological University (PHB).

Maar de vraag waarom alleen mag worden gesteld als het antwoord beheersbaar is. 'De ene partner kan bijvoorbeeld een aanzienlijke gewichtstoename bij de andere ervaren als erotisch storend', zegt Von Sydow.

Zoek samen naar oplossingen
Als je dan samen naar oplossingen zoekt, kan blijken dat de spanning in het werk een echte love killer is. In sommige gevallen helpt het de getroffenen om samen na te denken over hoe taken in het werk anders kunnen worden afgehandeld. Soms zijn het echter medicijnen zoals hoge bloeddruk of de pil die het verlangen temperen. Als dit de oorzaak is van aanhoudende seksuele problemen, moet de arts worden gevraagd naar mogelijke alternatieven voor de respectieve preparaten. Als geslachtsgemeenschap wordt vermeden vanwege een pasgeborene in de slaapkamer, kan de oplossing zijn om de baby naar de kinderkamer te brengen.

Praat met elkaar over elkaar
Maar ook als veel stellen praten - bijvoorbeeld over de buren of de tuin - is het volgens Ahlers belangrijk om over elkaar te praten. 'De seksuele verlangens en behoeften, maar ook angsten en angsten van de ander en je eigen zorgen worden meestal niet besproken', zei de psycholoog. Uit angst, schaamte of onzekerheid schuwen veel mensen gesprekken over hun eigen seksualiteit. De meesten van hen durven hun seksuele gedachten en fantasieën niet met anderen te delen. Maar Ahlers benadrukt: 'Dergelijke intieme communicatie is een voorwaarde voor het onderhouden van een seksuele relatie.' Als dat niet gebeurt, kan de seks tot stilstand komen.

Koppeltherapie is voor sommigen logisch
Sommigen voelen zich echter gewoon overweldigd. Studies tonen aan dat vrouwen avontuurlijker en zelfverzekerder zijn als het om seks gaat dan een of twee generaties geleden en eisen dat aan hun wensen en verwachtingen wordt voldaan. Als gevolg hiervan kunnen sommige mannen onder druk staan ​​en is er geen climax. Koppel- en seksuele begeleiding kan hier nuttig zijn, zegt Hellwig.

Sekspsycholoog Ahlers denkt er niet aan om het liefdesleven toe te juichen door de parenclub te bezoeken of het te proberen met voortdurend veranderende lingerie: "Dit is een poging om te compenseren wat er aan de buitenkant ontbreekt." Integendeel, stellen met een seksueel probleem zouden zich moeten afvragen wat ze willen met en van elkaar seksueel. 'Zolang de twee partners op een vriendelijke en humoristische manier met hun probleem kunnen omgaan, is er geen noodzaak voor relatietherapie', legt von Sydow uit. Als een paar het probleem echter niet alleen aankan en zich herhaaldelijk in escalerende conflicten bevindt, kan dergelijke therapie zinvol zijn. "Zelfs als er tenminste één aan de situatie lijdt en niet meer kan doorgaan, is relatietherapie aan te raden", beveelt von Sydow aan. (advertentie)

Auteur en broninformatie


Video: 1000 Bommen en Granaten Speluitleg - 999 Games (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Paden

  Alle foto's zijn gewoon verschrikkelijk

 2. Yosu

  All not so simply, as it seems

 3. Erik

  of er analogen zijn?

 4. Hadley

  Je hebt je vergist, dat is duidelijk.

 5. Daira

  Ik ben het eens met al het bovengenoemde.Schrijf een bericht