Nieuws

Natuurlijke genezende krachten: hete pepers kunnen de hoge bloeddruk verlagen

Natuurlijke genezende krachten: hete pepers kunnen de hoge bloeddruk verlagen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hete pepers voor hoge bloeddruk

Kunnen chili-ingrediënten helpen om de bloeddruk duurzaam te verlagen? Dieet heeft ongetwijfeld invloed op de bloeddruk. Degenen die calorierijk voedsel eten en weinig bewegen, riskeren langdurige hypertensie. Omgekeerd kan een dieet met veel groenten en fruit de bloeddruk op afstand houden. Maar kan een gericht dieet ook de bloeddruk verlagen? Chinese onderzoekers zeggen ja. Je hebt verbazingwekkende effecten waargenomen.

Kan de hete bloeddruk worden verlaagd met hete chili? Chinese wetenschappers hebben deze vraag onderzocht. Zhiming Zhou van de Derde Militaire Medische Universiteit in Chongqing, China, heeft de invloed van capsaïcine, een hete substantie in pepers, op de bloedvaten onderzocht en de resultaten van zijn zeven maanden durende studie gepubliceerd in het tijdschrift "Cell Metabolism".

In het artikel beschrijft Zhu het moleculaire proces dat leidt tot het verlagen van de bloeddruk en presenteert hij ook de resultaten van zijn zeven maanden durende langetermijnstudie, die empirisch de relatie tussen het verbruik van chili en de bloeddruk onderzoekt. Hieruit blijkt dat capsaïcine duidelijk heeft bijgedragen aan het verlagen van de bloeddruk in de experimenten met laboratoriumratten met chronische hoge bloeddruk. Het capsaïcine dat aan het voer wordt toegevoegd, resulteert in een verhoogde stikstofoxide-emissie in het metabolisme van de ratten, waardoor de wanden van de bloedvaten ontspannen, ze verwijden en de bloeddruk daalt.

Effect bij mensen is nog niet duidelijk
In volgende onderzoeken moet Zhu nu onderzoeken of de resultaten gemakkelijk op de mens kunnen worden overgedragen. Hij gaat echter uit van een even duidelijk resultaat. De verschillende verdeling van de bevolking met hoge bloeddruk in China geeft hem al een idee. In het zuidwesten van China bijvoorbeeld, waar aanzienlijk meer chili wordt gegeten dan in het noordoosten, lijdt slechts 10-14 procent van de bevolking aan een te hoge bloeddruk, vergeleken met 20 procent in het noordoosten.

Als de resultaten worden bevestigd, kunnen mensen met hoge bloeddruk in de toekomst mogelijk zonder dure antihypertensiva gaan en in plaats daarvan een flinke portie chili eten. Als de conventionele pepers te heet voor je zijn, kun je ook overschakelen naar een mildere versie die geen capsaïcine bevat, maar een actief ingrediënt waarvan de Zhu-wetenschappers denken dat het een vergelijkbaar bloeddrukverlagend effect heeft.

In Duitsland lijdt momenteel bijna 25% van de bevolking aan hoge bloeddruk (hypertensie). B. kan worden veroorzaakt door stoornissen van het cardiovasculaire systeem, hormonale problemen, stofwisselingsziekten of nierschade. Onjuist dieet, gebrek aan lichaamsbeweging en stress kunnen ook de oorzaak zijn van hoge bloeddruk. Dit gaat gepaard met een verhoogd risico op coronaire hartziekte, nierfalen of hartaanvallen. Daarom moet hypertensie absoluut door een arts worden behandeld en regelmatig worden gecontroleerd.

Als de resultaten van de derde studie van de Military Medical University worden bevestigd in de volgende tests bij mensen, biedt een verhoogde consumptie van Spaanse peper mensen met een ziekte een goede optie om de hoge bloeddruk buiten de conventionele geneeskunde te bestrijden.

Afvallen met pepers
Een andere studie van Amerikaanse onderzoekers die hun resultaten publiceerden in het wetenschappelijke tijdschrift "Physiologe & Behavior", toonde aan dat chili (Capsicum) een goede hulp is bij het verliezen van lichaamsvondsten. Aan de ene kant verhoogt de regelmatige consumptie van chili het dagelijkse calorieverbruik en aan de andere kant remt de pittige specerij de eetlust voor snoep en zoute gerechten. Deze eigenschappen kunnen ook een positief effect hebben op de bloeddruk. (fp)

Auteur en broninformatieVideo: Bloeddruk verlagen (Mei 2022).