Nieuws

Onderzoek: Vaders zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen

Onderzoek: Vaders zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kinderen hebben op veel manieren baat bij tijd met hun vader door te brengen
Tijd doorbrengen met de vader brengt veel voordelen met zich mee voor kinderen. Volgens een recente publicatie van de American Academy of Pediatrics (AAP) speelt dit een bijzondere en belangrijke rol bij de ontwikkeling van jongeren. Zo zullen kinderen die veel aandacht en zorg van hun vader krijgen minder kans hebben op psychische problemen.

Minder psychische problemen en vroege zwangerschappen
Of we nu samen lezen, ravotten of praten over de ervaringen van de dag: als vaders veel tijd met hun kinderen doorbrengen, heeft dit uiteraard een zeer positief effect op hun ontwikkeling. Volgens de beroepsvereniging van kinderartsen is dit het resultaat van een recente publicatie van de American Academy of Pediatrics (AAP). Zoals de AAP meldt in Kindergeneeskunde, worden kinderen van betrokken en betrokken vaders blijkbaar minder getroffen door depressieve symptomen, gedragsproblemen en tienerzwangerschappen.

Vaders gaan op een andere manier met hun kinderen om
Vaders die veel tijd met hun kinderen doorbrengen, kunnen ook een positieve invloed hebben op de taalontwikkeling. Zoals de AAP meldt, tonen onderzoeken bijvoorbeeld aan dat vaders meer bereid zijn dan moeders om nieuwe woorden te gebruiken wanneer ze met hun baby's en kleuters praten. De soorten games verschillen ook: 'Het is een cliché, maar het is waar dat vaders de voorkeur geven aan ruwere games', zei Dr. Michael Yogman vertelde het aan MedlinePlus, de online informatiedienst van de Amerikaanse National Library of Medicine (NLM). 'Ze moedigen hun kinderen vaak aan om risico's te nemen en iets te proberen, terwijl moeders de neiging hebben stabiliteit en veiligheid te bieden. Voor beide is plaats ', vervolgde de co-auteur van het rapport.

Andere mannen kunnen ook de rol van vader op zich nemen
Studies hebben volgens de AAP aangetoond dat kleuters, wiens vaders regelmatig bij de speeltijd betrokken zijn, een lagere neiging hebben tot psychische klachten als angst of agressie. Dit zou echter niet betekenen dat het met kinderen van alleenstaande moeders niet goed gaat, benadrukte Yogman. Bovendien zou in het nieuwe rapport de term "vader" in ruimere zin worden opgevat, aangezien niet alleen de biologische vader die bij het kind woont deze rol zou kunnen vervullen. In plaats daarvan verwijst de term ook naar vaders die op een andere plaats wonen, grootvaders en alle andere mannen die voor het kind zorgen en voor het kind zorgen.

Belangrijk: voldoe aan de behoeften van kinderen
Psycholoog en co-auteur Eric Lewandowski benadrukte dat kinderen natuurlijk goed konden en zouden 'gedijen' zonder dat er een vader bij betrokken was. Omdat het voor veel vaders nog steeds moeilijk is om een ​​balans te vinden tussen werk en gezin. De sleutel is om consequent en betrouwbaar in de behoeften van de kinderen te voorzien, aldus de expert. Vaders die niet bij hun kinderen wonen, zouden ook - buiten financiële steun - een zeer belangrijke rol spelen in de ontwikkeling. 'Eet samen met de kinderen, breng ze naar het park', zegt Yogman's oproep. 'Lees ze voor, praat met ze, luister naar ze. Je zult zien dat je kind deze keer waardeert. "(Nr)

Auteur en broninformatieVideo: Publiekslezing Prostaatkanker 2019 (Augustus 2022).