Nieuws

Sinusitis: neusdouche nuttig, nauwelijks inademing

Sinusitis: neusdouche nuttig, nauwelijks inademing


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Inademing van waterdamp vermindert de symptomen van sinusitis niet
Als mensen chronische sinusitis hebben, wordt hen vaak aangeraden om nasale irrigatie of waterdampinhalatie te gebruiken om de symptomen te verbeteren. Onderzoekers hebben nu echter ontdekt dat het inademen van stoom geen voordelen heeft. Maar de neusdouche.

Als de neus altijd verstopt is en er sprake is van sinusitis, proberen veel mensen deze problemen op te lossen door waterdamp in te ademen. Dit oude en bekende huismiddeltje zou helpen bij sommige neusaandoeningen. Wetenschappers van de Universiteit van Southampton hebben nu in een persbericht aangekondigd dat stoominhalatie geen effect heeft en daarom geen effectieve vorm van behandeling is. De artsen publiceerden de resultaten van de studie in het Canadian Medical Association Journal (CMAJ).

Antibiotica zijn vaak niet effectief bij chronische sinusinfecties
Veel mensen over de hele wereld lijden aan chronische sinusitis. Alleen al in de Verenigde Staten worden ongeveer 25 miljoen volwassen mensen door de ziekte getroffen. Om de symptomen te verlichten, gebruiken veel patiënten stoominhalatie of neusirrigatie, zeggen de onderzoekers. Als alternatief stellen sommige medische professionals aanvullende antibioticabehandeling voor. Deze zijn echter vaak niet effectief en oneigenlijk gebruik draagt ​​bij aan een toename van antibioticaresistentie wereldwijd, waarschuwt studieleider professor Paul Little. Het is tegenwoordig belangrijk ervoor te zorgen dat u in geen geval antibiotica voorschrijft. Over de hele wereld intensiveren medische professionals hun strijd tegen antibioticaresistentie om de effectiviteit van deze medicijnen te behouden.

Bijna 900 proefpersonen worden getest op de effectiviteit van neusirrigatie en stoominhalatie
De nieuwe studie uit het VK onderzocht de effectiviteit van neusirrigatie en stoominhalatie bij chronische sinusitis. Het type behandeling wordt vaak aanbevolen door huisartsen. De nieuwe studie onderzocht 871 patiënten die willekeurig werden toegewezen aan een van de vier verschillende behandelmethoden, zeggen de wetenschappers. De ene groep kreeg de gebruikelijke zorg, de tweede groep kreeg nasale irrigatie met een zoutwateroplossing en video-instructies over hoe het correct te doen. De derde groep kreeg stoominhalatie en de vierde groep proefpersonen werd behandeld met een combinatie van stoominhalatie en neusirrigatie, legt professor Paul Little van Southampton University uit.

Inhalatie met stoom verlicht de symptomen niet
De resultaten van de onderzoeken laten duidelijk zien dat patiënten die nasale irrigatie gebruikten, een verbetering in hun toestand opmerkten. De toestand van de patiënt werd eenmaal na drie maanden en eenmaal na zes maanden onderzocht, zeggen de artsen. Behandeling met stoominhalatie toonde echter geen verlichting van de symptomen.

Nasale irrigatie leidt tot minder hoofdpijn en minder medicijngebruik
Er waren echter nog andere effecten. De proefpersonen in de groepen met neusirrigatie gebruikten ook minder andere medicijnen en hadden minder hoofdpijn dan de deelnemers die geen neusirrigatie kregen, leggen de auteurs uit in hun onderzoek.

Specifieke instructies over nasale irrigatie verbeteren de resultaten
De positieve effecten van nasale irrigatie zijn in het huidige onderzoek minder duidelijk dan in eerdere onderzoeken. Hierin kregen de proefpersonen echter een nog intensievere uitleg over hoe ze een neusirrigatie moesten doen, rapporteren de wetenschappers. Verder onderzoek is nu dringend nodig. Alleen op deze manier kunnen we begrijpen hoeveel uitleg en begeleiding nodig is om een ​​optimale behandeling door nasale irrigatie mogelijk te maken, voegen de auteurs toe. (net zo)

Auteur en broninformatieVideo: KNO - Instructie Neusspoelen (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Celsus

  Ik hoop dat ze tot de juiste beslissing komen. Wanhoop niet.

 2. Brayton

  Sorry, natuurlijk, Kaneshna, maar de Diz is niet zo heet

 3. Tavish

  Het spijt me, maar naar mijn mening heb je het mis. Ik ben er zeker van. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, het praat met je.

 4. Vohkinne

  Uitzonderlijke waanideeënSchrijf een bericht