Nieuws

Slaaphygiëne: hoeveel slaap hebben onze kinderen eigenlijk nodig?

Slaaphygiëne: hoeveel slaap hebben onze kinderen eigenlijk nodig?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Leeftijdsgebonden: hoeveel slaap hebben kinderen echt nodig?
Steeds meer mensen hebben slaapproblemen. Degenen die 's nachts niet voldoende rusten, brengen hun gezondheid in gevaar. Maar hoeveel slaap is er eigenlijk nodig voor kinderen. Experts leggen uit dat leeftijd hier de belangrijkste factor is. De behoefte aan slaap kan ook individueel heel verschillend zijn.

Problemen met in slaap vallen of in slaap blijven
Steeds meer mensen lijden aan chronisch slaaptekort. Experts zeggen dat ongeveer elke tweede volwassene problemen heeft om in slaap te vallen of in slaap te blijven. Veel kinderen en adolescenten hebben ook last van permanent slaapgebrek. Maar elke leeftijdsgroep heeft voldoende slaap nodig. Het verbetert onder meer de aandacht, het leervermogen en bevordert de balans, zeggen de experts van de beroepsvereniging van kinderartsen (BVKJ). Het is daarom belangrijk voor zowel fysieke als mentale gezondheid.

Slaapbehoeften zijn afhankelijk van leeftijd
'De behoefte aan slaap hangt echter af van de leeftijd en kan ook sterk van persoon tot persoon verschillen', zei professor Hans-Jürgen Nentwich, die op de website een ruwe oriëntatie geeft op basis van de huidige Amerikaanse aanbevelingen, die grotendeels overeenkomen met de Duitse. Volgens dit hebben baby's tussen vier maanden en een jaar in de loop van 24 uur ongeveer twaalf tot zestien uur slaap nodig, hebben een- tot tweejarigen ongeveer elf tot veertien uur nodig en drie- tot vijfjarigen tien tot dertien uur - inclusief ochtend- en namiddagslaap. Bij ouderen is de duur iets korter. Schoolkinderen tussen de zes en twaalf jaar moeten 's nachts ongeveer negen tot twaalf uur slapen en jongeren tussen de 13 en 18 jaar moeten' s nachts acht tot tien uur rust krijgen.

Veranderingen in de dagelijkse routine zijn noodzakelijk
Als ouders niet zeker weten of hun kind voldoende slaapt, kan een slaapdagboek nuttig zijn. Hierin worden drie weken opgevoerd, wanneer de nakomelingen in slaap vielen, hoe lang ze sliepen, hoe vaak ze wakker werden en onder welke omstandigheden de slaap werd onderbroken. "Kleine kinderen kunnen nog steeds regelmatig wakker worden tot ze vijf jaar zijn zonder een aandoening", zegt professor Nentwich. De aantekeningen in het slaapdagboek kunnen de kinderarts helpen om te herkennen of veranderingen in de dagelijkse routine de slaapkwaliteit van het kind kunnen verbeteren, of verdere maatregelen nodig zijn of dat ouders zich onnodig zorgen maken. 'Het is vaak genoeg om een ​​aangename en rustige routine voor het slapengaan en een slaapritueel te creëren', zei de expert.

Als kinderen niet willen slapen
Maar er kan meer worden gedaan als jonge kinderen niet willen slapen. Dus de kleintjes moeten overdag actief zijn om bezig te zijn. Sommige deskundigen zijn van mening dat nachtelijke slaapstoornissen kunnen worden bevorderd door een dutje te doen en daarom hebben niet alle kinderen er een nodig. De Duitse Vereniging voor Kindergeneeskunde en Adolescentie (DGKJ) legde ook uit: "Naar bed gaan moet leuk zijn en geen straf." En: "Sporten of spannende activiteiten zoals televisie, computerspelletjes, spannend lezen en dergelijke. voorkom een ​​goede nachtrust voordat u naar bed gaat. "(ad)

Auteur en broninformatieVideo: Antidepressiva, anxiolytica en hypnotica college (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Isen

  Ik denk dat je geen gelijk hebt. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PB.

 2. Kamau

  bijna niets)

 3. Alhmanic

  zeer uitstekend idee en het is tijdig

 4. Trumhall

  Nu is alles duidelijk geworden, hartelijk dank voor de uitleg.

 5. Itai

  Welke woorden... super

 6. Aralar

  Ik ben definitief, het spijt me, maar het benadert me niet absoluut. Misschien zijn er nog varianten?Schrijf een bericht