Nieuws

Psychiatrie: leed de schutter in München aan een depressie?

Psychiatrie: leed de schutter in München aan een depressie?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De schutter uit München zou aan een depressie hebben geleden. Kunnen de ziekten leiden tot een dodelijke aanval?
Talrijke media melden dat de schutter uit München leed aan een depressie. Maar kan dat waar zijn? Prof. Dr. Ulrich Hegel, voorzitter van de raad van de Duitse Stichting voor Depressiehulp en directeur van de kliniek en polikliniek voor psychiatrie en psychotherapie in het Universitair Ziekenhuis Leipzig, zegt dat dit niet echt waar kan zijn. Althans niet in verband met de vreselijke daad.

Prof. Ulrich Hegel: “Depressie van de dader als oorzaak van de moordpartij in München is zeker uitgesloten. Zelfs als de schutter is behandeld voor depressie, betekent dit niet dat hij een rol heeft gespeeld bij de misdaad. Ongeveer 4 miljoen mensen in Duitsland lijden momenteel aan een depressie die behandeling behoeft, en er is geen bewijs dat deze mensen vaker geweld plegen dan anderen. Integendeel, mensen met een depressie zijn meestal bijzonder verantwoordelijk en zorgen voor mensen in een gezonde staat. In de depressieve fase van de ziekte voelen ze zich overdreven schuldig, en dit is zelfs een belangrijk diagnostisch kenmerk. Ze geven zichzelf altijd de schuld, niet anderen, en zouden daarom nooit denken aan het doden van vreemden in een moordpartij.

Het ten onrechte afbeelden van de dodelijke aanval als gevolg van depressie versterkt de stigmatisering van mensen met een depressie. Dit vergroot de hindernis voor professionele hulp. Depressie die niet optimaal wordt behandeld, veroorzaakt veel onnodig lijden en is de hoofdoorzaak van de ongeveer 10.000 zelfmoorden (zelfmoorden) en 150.000 zelfmoordpogingen per jaar in Duitsland. Een toename van het stigma zal leiden tot een toename van het aantal zelfmoorden. '(Sb, pm)

Auteur en broninformatie


Video: De psychiater prater 5 depressie 1 (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Tahbert

  Maar laten we beweren dat ik een andere mening heb, hoewel ik het artikel leuk vond.

 2. Vudojin

  Tussen ons raad ik aan om Google.com te zoeken

 3. Daim

  Ik hoop dat je de juiste oplossing vindt.

 4. Labaan

  Nu is alles duidelijk, hartelijk dank voor de informatie.

 5. Orran

  the Excellent Phrase

 6. Mazragore

  Wat uitstekende woorden

 7. Ocnus

  Ja jij! Arbeidskracht!Schrijf een bericht