Nieuws

Zomerhitte bevordert urinestenen: voorkomen is eigenlijk eenvoudig

Zomerhitte bevordert urinestenen: voorkomen is eigenlijk eenvoudig


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zomer: warmte is gunstig voor urinestenen: het verhogen van de hoeveelheid drinken voorkomt
Urologen zien in de zomer een toename van urinestenen. De reden hiervoor zijn stijgende temperaturen, die gepaard gaan met meer zweten. Veel mensen bevorderen dan de vorming van kleine steentjes in de urinewegen door onvoldoende te drinken. Dit wordt opgemerkt door Uro-GmbH Nordrhein, een vereniging van inwonende urologen.

Nierstenen zijn veel voorkomende ziekten. Volgens schattingen vervoert ongeveer vijf procent van de Duitsers dergelijke afzettingen uit zouten. Deze kalkaanslag komt veel vaker voor bij mannen van 20 tot 50 jaar dan bij vrouwen. Uit nieuwe onderzoeken blijkt echter dat het aantal jongeren met nierstenen voortdurend toeneemt. Als gevolg hiervan lijden tegenwoordig bijna twee keer zoveel mensen aan nierstenen dan twintig jaar geleden. Als deze stenen bewegen of de urinedrainage blokkeren, kunnen ze erg pijnlijk zijn. Een ongezonde levensstijl en onvoldoende inname van water of vocht zijn de belangrijkste redenen voor de ontwikkeling van nierstenen.

'Vooral in de warme maanden is het vooral belangrijk om veel te drinken', zegt uroloog dr. Reinhold Schaefer van Uro-GmbH Noordrijn. "Een groot deel van de geabsorbeerde vloeistof gaat via de huid en de ademhaling verloren, waardoor de hoeveelheid urine wordt verminderd en de daarin opgeloste zouten sneller kristalliseren tot stenen." In de zomer moet er elke dag minimaal twee liter worden gedronken, bij hoge temperaturen of bij 'zweterige' activiteit er moet aanzienlijk meer zijn. Dit is vooral belangrijk voor mensen die al urinestenen hebben gehad. Omdat het risico dat zich opnieuw stenen vormen elke keer verdubbelt. Water en kruiden- of fruitthee zijn het meest geschikt. De toevoeging van citroensap helpt ook om kristallisatie te voorkomen. Bij voldoende hydratatie worden kleine nierkristallen uit het lichaam gespoeld voordat ze problemen veroorzaken, koffie en zwarte of groene thee zijn niet geschikt omdat ze eerder water uit het weefsel trekken.

Als er stenen in de urineleider zitten, gaat dit vaak gepaard met misselijkheid en braken bij de getroffenen. Het kan erg pijnlijk zijn. Als u koliekachtige, krampachtige pijn in de lumbale regio en onderbuik, misselijkheid en braken heeft, moet een arts worden geraadpleegd. Als stenen niet vanzelf loskomen, verwijderen urologen ze meestal via instrumentele of chirurgische ingrepen. Welke behandelmethode geschikt is, hangt af van de samenstelling van de nierstenen, grootte en locatie. (p.m)

Auteur en broninformatieVideo: 1 theelepel Curcumine water per dag kan deze 6 gezondheidsvoordelen bieden (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Akinorn

  Ik sta versteld van de vindingrijkheid en verbeeldingskracht van de gerespecteerde auteur!

 2. Faezuru

  Leg uit waarom dit uitsluitend zo is? Ik betwijfel waarom deze beoordeling niet wordt verduidelijkt.

 3. Nefertum

  Het is opmerkelijk, deze waardevolle mening

 4. Jens

  Ik denk dat je het fout hebt. Laten we bespreken. Mail me op PM, dan praten we verder.

 5. Cathair

  Er zijn nog een paar nadelen

 6. Maska

  Ik geloof dat je het mis had. Ik ben er zeker van. We moeten overleggen. Schrijf me in PB.

 7. Mikhalis

  Goed gedaan, wat een noodzakelijke zin ..., het uitstekende idee

 8. Malakai

  I am finite, I apologize, but it does not come close to me. Can the variants still exist?Schrijf een bericht