Nieuws

Niet uitdrukken: als de puistjes zich vanaf de leeftijd van 30 jaar vermenigvuldigen

Niet uitdrukken: als de puistjes zich vanaf de leeftijd van 30 jaar vermenigvuldigen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Verschillende oorzaken van puistjes en mee-eters op oudere leeftijd
Puistjes en mee-eters zijn meestal onaangename metgezellen tijdens de puberteit. Maar veel volwassenen hebben ook last van zogenaamde late acne. De oorzaken van huidproblemen kunnen onder meer stress of onjuiste voeding zijn. Maar medicijnen kunnen ook acne veroorzaken.

Niet alleen tieners krijgen puistjes
Huidproblemen zijn heel normaal tijdens de puberteit. Maar vlekken zijn niet ongewoon, zelfs niet op middelbare leeftijd. Om erachter te komen wat echt helpt tegen puistjes, is het logisch om te weten wat ze veroorzaakt. Het is bekend dat factoren zoals stress of slechte voeding puistjes kunnen veroorzaken. In een mededeling van het Universitair Ziekenhuis Freiburg worden verdere redenen genoemd.

Hormonen kunnen een stimulerende rol spelen
Zoals de experts uitleggen, zijn puistjes en mee-eters ontstekingen of verhoorningsstoornissen van de lichaamsdelen die rijk zijn aan talg met mee-eters (comedonen), knobbeltjes (papels) en pus (puisten). De talgklieren zijn actiever naarmate de huid vettiger is. Als de kanalen van de talgklieren verstopt raken, ontstaan ​​er puistjes en mee-eters. "Naast genetische aanleg kunnen hormonen of hormoonachtige stoffen een triggerende rol spelen", legt Dr. Kristin Technau-Hafsi, senior arts bij de afdeling Dermatologie en Venerologie van het Universitair Ziekenhuis Freiburg.

Zowel mannen als vrouwen werden getroffen
Dienovereenkomstig worden zowel mannen als vrouwen getroffen. Sommige vrouwen ervaren dergelijke huidveranderingen als gevolg van hormonale onbalans of veranderingen in hormoonspiegels, zoals na de bevalling, tijdens de zwangerschap of wanneer de pil wordt stopgezet. Externe factoren kunnen ook een reden zijn voor acne-achtige veranderingen in de volwassenheid: "Langdurig of regelmatig contact met oliën, teer, pek of chloor kan" beroepsacne "veroorzaken, vooral op de armen en het gezicht," zei Dr. Technau-Hafsi.

Zwaar zweten door strakke kleding
Bovendien veroorzaken nauwsluitende kleding en het regelmatig dragen van zware rugzakken overmatig zweten. Het zweet dat zich op de rug ophoopt, kan huidirritatie veroorzaken. Verder staat in het bericht dat een verkeerd zonbeschermingsproduct (met olie of emulgator) in combinatie met blootstelling aan de zon op het gezicht, decolleté, bovenarmen en rug de irritante en soms erg jeukende "Mallorca acne" kan veroorzaken. Volgens de informatie is dit een subvorm van polymorfe lichtuitbarsting, ook wel bekend als "zonneallergie". Het komt voor in de lente, pieken in de zomer en neemt langzaam af naar de herfst.

Medicijnen kunnen acne veroorzaken
Medicijnen kunnen ook acne veroorzaken. "Als u lange tijd cortisone-preparaten of antidepressiva moet gebruiken, kunt u huidproblemen als bijwerking ervaren", legt Dr. Technau-Hafsi. "Sommige medicijnen die worden gebruikt voor tumortherapie (de zogenaamde EGF-receptorblokkers) veroorzaken vaak een acne-achtige uitslag op het bovenlichaam." Bovendien reageert de huid negatief op stress, omdat dan steeds meer mannelijke hormonen worden aangemaakt, die de talgklieren stimuleren.

Ga naar een dermatoloog als de acne langer aanhoudt
Er zijn verschillende goed uitziende huismiddeltjes voor puistjes verkrijgbaar, maar als je last hebt van ernstige of langdurige acne op je gezicht, decolleté of rug, kun je beter een specialist in huidziekten raadplegen. "Hier kan de oorzaak worden opgehelderd en kan een individueel therapieconcept worden gecreëerd", zegt Dr. Het is belangrijk dat u geen mee-eters en etterende puistjes uit. In de regel leidt dit alleen tot een verslechtering van de algehele teint, naast littekens en onjuiste pigmentatie kunnen diepere huidinfecties optreden. (advertentie)

Auteur en broninformatieVideo: PROBEER NIET TE KOTSEN! REACTIE OP UITGEKNEPEN PUISTEN (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Canh

  KORTOM, HET IS DUIDELIJK

 2. Swift

  Dat op!

 3. Dewitt

  Waarschijnlijk goed gespeeld

 4. Torn

  ik vertrouw je nietSchrijf een bericht