Nieuws

In plaats van medicatie: behandel hoofdpijn op natuurlijke wijze met pepermuntolie

In plaats van medicatie: behandel hoofdpijn op natuurlijke wijze met pepermuntolie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Behandel hoofdpijn volgens richtlijnen - met pepermuntolie
Bij de behandeling van acute hoofdpijn blijkt het lokale gebruik van pepermuntolie equivalent te zijn aan het nemen van acetylsalicylzuur of paracetamol, rapporteren onderzoekers van het Pain Clinic Kiel-rapport. Het kruidenmedicijn is al als standaardmedicijn opgenomen in de richtlijnen van gespecialiseerde verenigingen.

Wetenschappers onderscheiden momenteel minstens 367 soorten hoofdpijn, Prof. Dr. med. Dipl.-Psych. Hartmut Göbel en zijn collega's in een CME-bijdrage aan de gecertificeerde geavanceerde training in het vakblad "The Pain" (Pain 2016; 30: 295-310, DOI 10.1007 / s00482-016-0109-6). Meer dan 92 procent van alle hoofdpijnstoornissen wordt veroorzaakt door twee hoofdtypen hoofdpijn: spanningshoofdpijn en migraine.

Volgens wereldwijde epidemiologische studies heeft 42 procent van alle volwassenen op volwassen leeftijd last van spanningshoofdpijn. Haar leven kan ernstig worden aangetast door de ziekte.

Synthetische analgetica bieden snelle, maar kortdurende verlichting van de symptomen. Als ze echter vaak of continu worden ingenomen, is het zeer waarschijnlijk dat gewenningseffecten en ongewenste bijwerkingen de frequentie van hoofdpijnaanvallen verhogen en hun intensiteit zal toenemen, waarschuwen de Kiel-onderzoekers.

De externe toepassing van een tien procent pepermuntolie-oplossing biedt een aanvaardbaar en veilig alternatief. Pepermuntolie werkt snel, leidt niet tot medicatiegerelateerde hoofdpijn, is goedkoop en geschikt voor zelfmedicatie.

Toegepast op het voorhoofd en de tempelhuid, stimuleert pepermuntolie de koude- en drukreceptoren, terwijl tegelijkertijd de gladde spieren ontspannen en de bloedcirculatie wordt verhoogd.

De therapeutische werkzaamheid van het kruidengeneesmiddel is getest in tal van gecontroleerde klinische onderzoeken en heeft aangetoond dat paracetamol en acetylsalicylzuur gelijk zijn in termen van effectiviteit en snelheid van optreden en in termen van vermindering van pijnintensiteit. Ondertussen wijzen de richtlijnen van de Duitse Vereniging voor Neurologie ook op de effectiviteit van pepermuntolie. De Duitse Migraine and Headache Society beveelt aan dat pepermuntolie de voorkeur heeft tijdens de zwangerschap en wordt gebruikt bij kinderen. De praktijkrichtlijn "Primaire hoofdpijn" van de Duitse Vereniging voor Pijngeneeskunde vermeldt pepermuntolie als de eerste keuze voor acute therapie voor spanningshoofdpijn. (p.m)

Auteur en broninformatieVideo: Migraine. Hoofdpijn -Natuurlijke oplossing (Mei 2022).