Nieuws

Genetische erfelijkheidsstoornissen: een 4-jarig kind lijkt op een 80-jarige man

Genetische erfelijkheidsstoornissen: een 4-jarig kind lijkt op een 80-jarige man


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Artsen onzeker: snel ouder wordende vierjarige moet worden geholpen
Artsen in Bangladesh weten niet hoe ze een jongen die veertig jaar oud is, moeten helpen als hij vier is. Sommige artsen gaan ervan uit dat de vierjarige lijdt aan progeria, een zeer zeldzame, ongeneeslijke erfelijke ziekte. Anderen vermoeden dat de toestand van de jongen het gevolg is van inteelt.

Vier jaar oud ziet eruit als 80 jaar oud
In het Zuid-Aziatische Bangladesh zijn dokters aan het puzzelen over de zeldzame ziekte van een jongen die op vierjarige leeftijd op een 80-jarige man lijkt. Volgens berichten in de media heeft Bayezid Hossain niet alleen 'te veel' huid die slap hangt aan zijn kleine lichaam, maar ook klachten die meestal pas op hoge leeftijd optreden. De jongen heeft onder meer last van zicht, gehoor en hartproblemen.

Artsen weten niet wat ze moeten doen
Zoals de Britse 'Mirror' meldt, waren de ouders wanhopig na de geboorte van hun zoon: 'Ik was bang toen ik hem zag. Hij was gewoon vlees en botten. Hij zag eruit als een buitenaards wezen, het was hartverscheurend voor mij ', zei moeder Tripti. De dokters zeiden echter dat ze nog nooit zo'n baby hadden gezien en vertelden de ouders dat ze niets konden doen.

Boy is buitengewoon intelligent
De jonge ouders vonden aanvankelijk weinig steun in hun kleine geboortedorp. Maar na verloop van tijd zijn de bewoners gewend geraakt aan zijn aanwezigheid en noemen ze hem nu de "oude man". De 18-jarige moeder, die pas 14 was toen haar zoon werd geboren, zei: "Hij lijkt niet op andere kinderen", maar: "Ik ben trots op hem. Hij is buitengewoon intelligent vergeleken met andere kinderen van zijn leeftijd. ”

Artsen willen de jongen onderzoeken
Ondertussen hebben artsen van de universiteitskliniek in de hoofdstad Dhaka ermee ingestemd om de zoon van de arme boerenfamilie gratis te onderzoeken en te behandelen. Voor vader Lablu Shikdar is de kliniek 'de laatste hoop'. Hij zei: 'We hebben ons land verkocht om het in onze ziekenhuizen te laten behandelen. We brachten hem naar genezers, sjamanen en kruidkundigen, maar niets hielp. '

Zeldzame ongeneeslijke erfelijke ziekte
In de provinciale klinieken gaan artsen ervan uit dat Bayezid lijdt aan Progeria (“Progeria infantilis), een zeer zeldzame, ongeneeslijke erfelijke ziekte. Volgens de Progeria Research Foundation zijn er wereldwijd slechts 124 gevallen. Volgens het internetplatform "www.progerie.com" veroorzaakt vroegtijdige veroudering ziekten die zich gewoonlijk pas op oudere leeftijd ontwikkelen. Een peuter-progeria genaamd Hutchinson-Gilford progeria-syndroom (HGPS) verschijnt meestal in het eerste levensjaar.

Getroffen mensen sterven meestal erg jong
Volgens de experts is het verouderingsproces bij HGPS vijf tot tien keer sneller dan bij gezonde mensen. De gemiddelde levensverwachting van de zogenaamde "ouderdomskinderen" is slechts 13 jaar. Een hartaanval of beroerte is meestal de doodsoorzaak.

Inspiratie voor een film
Vorig jaar werd de wereld zich bewust van de ziekte toen de 17-jarige Hayley Okines uit Engeland stierf. Het meisje leed aan progeria en was van jongs af aan een "oude vrouw". De ziekte zou ook de makers van de film "The Strange Case of Benjamin Button" hebben geïnspireerd. Brad Pitt wordt geboren als een oude man en wordt steeds jonger.

Inteelt kan verantwoordelijk zijn voor de toestand van de jongen
Het is momenteel nog onduidelijk of Progerie echt de oorzaak is van de kleine Bayezid. Artsen in Dhaka wijzen op significante verschillen in de medische geschiedenis van Bayezid. Ze vermoeden eerder dat de toestand van de vierjarige het gevolg is van inteelt, aangezien huwelijken tussen naaste familieleden nog steeds veel voorkomen in de landelijke gebieden van Bangladesh. (advertentie)

Auteur en broninformatieVideo: Niet straffen en belonen. Gezonde opvoeding dreumes en peuter. Deel 4 (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Joah

  Ik heb het bericht verwijderd

 2. Seaward

  Ik begrijp het niet goed genoeg.

 3. Christofferson

  Dit is verre van de uitzondering

 4. Tajinn

  opmerkelijk genoeg is dit het meest waardevolle antwoord

 5. Moulton

  Daarin is er iets. Bedankt voor de uitleg, gemakkelijker, beter ...

 6. Avent

  Beste blogbeheerder, waar kom je vandaan?

 7. Greeley

  Of course, I apologize, but could you please describe in a little more detail.Schrijf een bericht