Nieuws

ALS: terminaal zieke vrouw vierde een afscheidsfeest en pleegde zelfmoord

ALS: terminaal zieke vrouw vierde een afscheidsfeest en pleegde zelfmoordWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zenuwziekte ALS: terminaal zieke vrouw viert afscheidsfeestje en pleegt zelfmoord
Een terminaal zieke Amerikaan vierde eind juli een ontroerend, tweedaags afscheidsfeestje en slikte toen een dodelijke drugscocktail in. De vrouw leed aan ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose), een ongeneeslijke zenuwaandoening die bij veel mensen bekend werd door de zogenaamde "Ice Bucket Challenge". De uitgenodigde vrienden en familieleden werd gevraagd niet te huilen op het festival.

De patiënte wilde een einde maken aan haar leven
Eind juli besloot de 41-jarige Amerikaanse Betsy Davis haar leven te beëindigen. In 2013 werd bij haar de diagnose ALS (amyotrofische laterale sclerose) gesteld, een zenuwaandoening die als ongeneeslijk wordt beschouwd en bij veel mensen bekend werd door de zogenaamde "Ice Bucket Challenge". Voordat ze een einde aan haar leven maakte, vierde ze een tweedaags afscheidsfeest met haar familie en vrienden in de buurt van San Diego, Californië.

Ongeneeslijke zenuwziekte
De zenuwziekte ALS, die heftige spiertrekkingen en ernstige slikproblemen kan veroorzaken, leidt tot beschadiging van zenuwcellen. Het is niet te genezen en leidt bij ongeveer de helft van de patiënten binnen de eerste drie jaar tot de dood. Getroffen mensen leven alleen in uitzonderlijke gevallen langer dan een decennium met de ziekte. Betsy Davis kreeg ongeveer drie jaar geleden de diagnose. Ze wilde zelf beslissen wanneer haar leven zou eindigen.

Tweedaags afscheidsfeest met familie en vrienden
De 41-jarige besloot voor haar dood afscheid te nemen met een groot, tweedaags feest. Ze stuurde uitnodigingen naar familieleden en vrienden en wees erop dat de omstandigheden anders kunnen zijn 'dan bij welk ander feest dan ook dat je ooit hebt bijgewoond. Ze hebben emotionele uithoudingsvermogen en openheid nodig ”, meldt de British Daily Mail. Davis schreef: „Er zijn geen regels. Doe wat je wilt, zeg wat je wilt, dans, spring, schreeuw, zing, bid, maar huil niet voor me. Oh, oké, een regel. "

Gasten ontvingen een souvenir van de patiënt
De 30 gasten die op reis waren, vierden twee dagen met de patiënt, die voor haar ziekte als schilder en performancekunstenaar werkte. Volgens berichten in de media waren er cocktails en pizza's, sommige gasten maakten muziek met de instrumenten die ze hadden meegebracht. Ze keken naar een van Davis 'favoriete films ("The Dance of Reality") en modelleerden met de kleren van de patiënt. Tenslotte mocht alle aanwezigen een "Betsy-souvenir" meenemen.

Leven in een elektrische rolstoel
De 41-jarige had net als de voorgaande maanden het hele feest in een elektrische rolstoel doorgebracht. Door haar ziekte had ze lange tijd niet kunnen staan ​​of alledaagse dingen kunnen doen, zoals haar tanden poetsen of zichzelf krabben. Aan het einde van de viering verzamelden alle gasten zich rond de gastvrouw voor een laatste foto en kusten haar.

Laatste zonsondergang
Ten slotte keek Betsy Davis naar haar laatste zonsondergang en nam, in het bijzijn van haar arts, een massagetherapeut, haar verpleegster en haar zus een dodelijke drugscocktail. Vier uur later was ze dood en haar zelfmoord vond plaats ongeveer een maand nadat de Californische wet een dergelijke optie voor ongeneeslijke patiënten had gelegaliseerd.

Ice Bucket Challenge verhoogde het bewustzijn van ziekte
De zeldzame zenuwziekte amyotrofe laterale sclerose (ALS) is bij veel mensen bekend sinds de zogenaamde "Ice Bucket Challenge". Als onderdeel van de campagne goten duizenden mensen over de hele wereld ijswater over hun hoofd om geld in te zamelen voor ALS-onderzoek. Pas onlangs werd gemeld dat de Ice Bucket Challenge honderden miljoenen dollars opleverde.

Donaties zijn verstandig gebruikt
Het geld dat aan onderzoek werd besteed, was duidelijk van groot nut. Wetenschappers hebben nieuwe genvarianten gevonden die in veel gevallen bijdragen aan de ziekte. Professor Naomi Wray van de Universiteit van Queensland (Australië) zei: "Deze drie nieuwe genen bieden nieuwe mogelijkheden voor onderzoek om een ​​complexe en slopende ziekte te begrijpen waarvoor momenteel geen effectieve behandeling bestaat." Volgens de betrokken experts. door de donaties is het onderzoek mogelijk geworden. (advertentie)

Auteur en broninformatie


Video: Laatste wens terminaal zieke vrouw komt uit: Genieten ondanks mijn ziekte (Augustus 2022).