Nieuws

Aanklager voor kankertherapie onderzoekt alternatieve behandelaars voor moord door nalatigheid

Aanklager voor kankertherapie onderzoekt alternatieve behandelaars voor moord door nalatigheid


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Alternatieve kankerkliniek: onderzoek naar alternatieve beoefenaars wegens nalatig doden
Drie patiënten stierven na een verblijf in een alternatieve kankerkliniek aan de Nederrijn. Hoewel er geen aanwijzingen zijn dat de alternatieve behandelaar die in de inrichting heeft gewerkt opzettelijk de dood van de patiënten heeft veroorzaakt, onderzoekt de officier van justitie de praktijkeigenaar nu wegens nalatige moord.

Onachtzaam moordonderzoek
Nog maar een paar dagen geleden werd melding gemaakt van de dood van verschillende patiënten na twijfelachtige alternatieve medische kankertherapie. De sterfgevallen vonden plaats na behandeling in de "Klaus Ross Clinic" (Biologisch Kankercentrum Bracht) in Brüggen-Bracht aan de Nederrijn. Nu onderzoekt het parket de alternatieve behandelaar voor nalatige moord en aanranding.

Patiënten behandeld met 3-broompyruvaat
Volgens een rapport van persbureau dpa hadden de eerdere onderzoeken bevestigd dat de alternatieve behandelaar in zijn praktijk in Brüggen aan de Nederrijn tussen 25 en 27 juli vijf patiënten met "3-bromopyruvaat" had behandeld. Volgens de Cancer Information Service in Heidelberg is dit preparaat al enkele jaren onderzocht in 'experimentele basisstudies', meldde persbureau AFP.

Alternatieve beoefenaars mochten de stof gebruiken
De stof, die niet is goedgekeurd als medicijn, verhongert tumoren. Volgens de officier van justitie had de natuurgeneeskundige in principe recht op het gebruik van de stof. In een verklaring staat: "De eerdere onderzoeken leveren niet voldoende feitelijk bewijs op dat de verdachte opzettelijk de dood van patiënten of gezondheidsschade heeft veroorzaakt."

Drie patiënten stierven
De aanleiding voor het onderzoek was het overlijden van een 43-jarige vrouw uit Nederland. De vrouw stierf op 30 juli in een ziekenhuis in Mönchengladbach nadat ze op 25 juli in de faciliteit was behandeld. Ze had voor haar dood geklaagd over hoofdpijn, was soms in de war en uiteindelijk niet meer beschikbaar.

De politie maakte korte tijd later bekend dat op 28 juli een 55-jarige Belgische vrouw was overleden en een dag later een 55-jarige uit Nederland. Beiden waren op 27 juli in het alternatieve centrum behandeld. Volgens de officier van justitie waren twee andere patiënten medisch behandeld voor levensbedreigende klachten.

Bewijsmateriaal van getuigen wordt beoordeeld
Het is nog niet opgehelderd of het overlijden van de patiënten rechtstreeks verband houdt met het gebruik van 3-bromopyruvaat of dat ze stierven als gevolg van hun ziekte. In de praktijk wordt gezegd dat vooral Nederlanders werden behandeld. Nadat de sterfgevallen bekend waren geworden, vroeg de politie de mensen die in het kankercentrum werden behandeld om 'specialistische behandeling' te zoeken en zich bij de autoriteiten te melden.

Volgens de informatie worden verwijzingen naar getuigen en bewijzen die werden gevonden bij het doorzoeken van de beklaagde alternatieve behandelaar door de woon- en praktijkkamers nu geëvalueerd. Dit moet ook informatie opleveren over de vraag of verdere behandelingsgevallen bij het onderzoek moeten worden betrokken.

Het kankercentrum had spijt van het overlijden van de patiënt
Het kankercentrum publiceerde zelf een verklaring na het eerste overlijden, waarin de dood van de patiënt werd betreurd, maar ook het feit dat "alternatieve geneeswijzen, en vooral onze kliniek, verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor de dood van één van onze patiënten".

Informatie over alternatieve geneeswijzen
Gezondheidsdeskundigen wijzen er herhaaldelijk op dat biologische kankertherapie geenszins een therapie is die als een "alternatief" kan worden beschouwd. Elke aanvullende therapie moet worden gedaan in overleg met de behandelende arts. Informatie over alternatieve geneeswijzen voor kanker is te vinden op het online platform van het complementary medicine in oncology competentienetwerk (KOKON). Het project wordt gefinancierd door de Duitse kankerhulp. (advertentie)

Auteur en broninformatieVideo: Directe bestraling tijdens borstkankeroperatie. Catharina Ziekenhuis (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Corbin

  Zeer oneens met de vorige zin

 2. Basar

  Dit onderwerp is gewoon onvergelijkbaar :), ik ben geïnteresseerd)))))

 3. Calvagh

  Ik ben bang dat ik het niet weet.

 4. Lindeberg

  Prachtige, zeer nuttige gedachte

 5. Jaynie

  Heel erg bedankt voor de informatie die je nodig hebt.Schrijf een bericht