Nieuws

Cupping-genezingsmethode: heeft cupping Michael Phelps geholpen met zijn gouden medailles?

Cupping-genezingsmethode: heeft cupping Michael Phelps geholpen met zijn gouden medailles?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Amerikaanse zwemster wint de ene gouden medaille na de andere - dankzij cupping?
De Amerikaanse zwemmer Michael Phelps werd herhaaldelijk gezien met vreemde plekken op de Olympische Spelen in Rio. Het is nu bekend dat de cirkels afkomstig zijn van cupping. De meest succesvolle Olympiër vertrouwt al lang op de oude geneesmethode.

Olympisch kampioen met vreemde vlekken
De Amerikaan Michael Phelps wordt tot nu toe beschouwd als de meest succesvolle deelnemer aan de Olympische Zomerspelen. De zwemmer heeft de afgelopen dagen meer gouden medailles gewonnen op de Rio Games. Het wereldpubliek zag hem met vreemde cirkelvormige blauwe plekken die over zijn bovenlichaam waren verspreid. Het is inmiddels bekend hoe de gekleurde cirkels tot stand zijn gekomen. De atleet had zich laten cuppen.

Oude therapiemethode
Cupping (Engels: "Cupping") is een eeuwenoude therapiemethode die tot 3300 v.Chr. B.C. Het is veel gebruikt in India, Egypte en Griekenland. Het cupping-proces vestigde zich ook in de Chinese geneeskunde. De methode is waarschijnlijk de bekendste afwijzingsprocedure die tegen tal van klachten kan helpen.

Bloedloos en bloederig cupping
Vaak worden cupping-glazen van glas of plastic gebruikt, die zijn voorzien van een rubberen bal. Deze vaten worden aangebracht op het te behandelen gebied en door in de rubberen bal te knijpen, zuigen ze op de huid. Soms wordt er gebruik gemaakt van een elektrische vacuümpomp, waarmee ook een cupping-massage mogelijk is. Bloederige cupping krabt de huid.

De negatieve druk die optreedt bij het cuppen, laat meestal vlekken achter, soms zelfs kneuzingen. Volgens berichten in de media had Phelps de zuignappen ongeveer vijf minuten op de huid moeten houden.

Samen met andere vormen van therapie
De toepassingsgebieden van cupping zijn divers. De methode wordt onder andere gebruikt voor spit of spanning of voor lage bloeddruk, hoge bloeddruk, maagproblemen en tal van andere klachten. Cupping wordt meestal niet alleen gebruikt, maar samen met andere vormen van therapie.

Bewijs van effectiviteit
Vaak wordt bekritiseerd dat er geen wetenschappelijk bewijs is van de effectiviteit van de methode, maar verschillende studies hebben bevestigd dat cupping positieve effecten heeft. Berlijnse onderzoekers meldden een paar jaar geleden dat cupping kniepijn kan verlichten. En volgens een review met 135 geanalyseerde cuppingstudies, zou de vorm van therapie een positief effect kunnen hebben bij sommige ziekten zoals herpes zoster.

Gouden medaillewinnaars kunnen voor races worden gecupt
Bij Michael Phelps lijkt de methode zeer positieve effecten te hebben. Alleen al op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro won hij vijf gouden medailles. Volgens berichten in de media verklaarde de zwemmer dat hij de "cupping" -methode al lang voor de wedstrijden gebruikte. Hij leerde de methode blijkbaar van de Amerikaanse zwemster Natalie Coughlin uit Californië.

De atleet, die in het verleden ook verschillende gouden medailles heeft gewonnen op de Olympische Spelen, zei in een interview met de British Daily Mail dat ze het proces ongeveer tien jaar geleden bij Phelps heeft geïntroduceerd. Ze zei dat zwemmers de plekken zouden zien als "erebadjes" omdat ze tekenen waren van pijnlijke spieren, zware trainingen en lange periodes in het zwembad. (advertentie)

Auteur en broninformatieVideo: Cupping Therapy ASMR. Cup Back Massage and Pain Relief (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Stocleah

  Mijn excuses, maar naar mijn mening geeft u de fout toe. Ik kan mijn positie verdedigen. Schrijf me in PM, we zullen het afhandelen.

 2. Earwine

  Naar mijn mening is dit niet logisch

 3. Kekasa

  In jouw plaats zou ik het niet doen.

 4. Zololkree

  Bravo, dat zal trouwens een geweldig idee zijn

 5. Seumas

  Bravo lijkt mij een uitstekende zin

 6. Samson

  Dit gebeurt ook :)Schrijf een bericht