Nieuws

Spelen met jonge honden - tanden kunnen beschadigd raken

Spelen met jonge honden - tanden kunnen beschadigd raken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Tanden van jonge honden kunnen bij het trekken worden beschadigd
Spelen met je eigen hond is leuk voor zowel dieren als mensen. Er zijn veel verschillende manieren om te spelen. Bij veel van hen kunnen de viervoetige vrienden belangrijke lessen leren. Zogenaamd trekken met jonge honden wordt niet aanbevolen. De tanden van de dieren kunnen worden beschadigd.

Omgaan met honden is goed voor de gezondheid
In Duitsland worden ongeveer 28 miljoen huisdieren gehouden. De meeste zijn honden en katten. Vooral kinderen vinden het heerlijk om met de dieren te knuffelen en te knuffelen. Spelen met honden is niet alleen leuk, het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Het wordt zelfs beoefend in het dagelijkse therapeutische leven. Zo is therapie met behulp van dieren voor depressie wijdverbreid. En honden helpen ook in de psychiatrie.

Sleepbootspellen zijn niet geschikt voor jonge honden
Dierenrechtenorganisatie Peta schrijft in een recent bericht dat er een breed scala aan speelmogelijkheden is. "Spelen moet leuk en goed zijn, maar niet elke vorm is geschikt", zegt Dörte Röhl, dierenarts en huisartsenspecialist bij Peta.

Zogenaamde touwtrekwedstrijden, waarbij eigenaren en trouwe viervoeters een soort touwtrekken met speelgoed hebben, zijn eerder ongeschikt voor puppy's en jonge honden, omdat ze kunnen leiden tot verwondingen aan de groeiende tanden. Het is over het algemeen aan te raden om alleen zo "wild" te spelen dat het spel op elk moment kan worden beëindigd met een korte "Nee".

Geef de voorkeur aan speciaal hondenspeelgoed in plaats van tennisballen
Games met tennisballen worden ook niet aanbevolen voor honden omdat het omringende vilt de tanden van de trouwe viervoeter knoeit - ongeacht de leeftijd - zoals schuurpapier. Continue tandbeschadiging kan tot ernstige kiespijn leiden. Achtergebleven zand en vuil maken het probleem erger. Volgens de experts kunnen eigenaren het beste speciaal hondenspeelgoed kopen. (advertentie)

Auteur en broninformatieVideo: Leren zitten en liggen - Puppy Cursus Hondenspecialist Arnoud Busscher (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Gardanris

  Zeker. Het was en met mij. Laten we deze vraag bespreken. Hier of in PB.

 2. Dudek

  Tussen ons spreken het antwoord op uw vraag die ik heb gevonden in google.com

 3. Wakiza

  Ik geloof dat je een fout maakt. Laten we bespreken. E-mail me op PM, we praten.

 4. Brahn

  Absoluut met jou, het is het daarmee eens. Daarin is er iets en het is een goed idee. Het is klaar om u te ondersteunen.

 5. Arlice

  Ik twijfel er niet aan.

 6. Akijinn

  Zo gaat iets niet

 7. Mazubei

  Maak fouten. Ik stel voor om het te bespreken.Schrijf een bericht