Nieuws

Medisch evenement: een vrouw is al 17 maanden zwanger?


De baby zou in februari 2016 moeten komen: de vrouw zou 17 maanden zwanger moeten zijn
Bij mensen duurt de zwangerschap gewoonlijk ongeveer negen maanden. Sommige kinderen komen echter veel te vroeg en anderen doen er iets langer over. Volgens experts is het niet mogelijk voor een baby om maanden na de daadwerkelijke geboortedatum in de baarmoeder te blijven. In China beweert een vrouw echter dat ze 17 maanden zwanger is geweest.

Chinese vrouw wacht al 17 maanden op haar baby
Hoewel de waarschijnlijke geboortedatum bij mensen meestal 280 dagen na de eerste dag van de laatste menstruatie wordt vastgesteld, is het volgens wetenschappelijke studies niet mogelijk om zeer nauwkeurige voorspellingen te doen voor geboortedata. De zwangerschapsduur kan daarom variëren met meer dan een maand. Een vrouw in China beweert nu dat ze 17 maanden zwanger is. Experts achten dit onmogelijk.

Kind zou vorig jaar al moeten komen
Volgens berichten in de media beweert een vrouw uit de provincie Hunan in China dat ze al 17 maanden een baby draagt. Volgens een rapport in de People's Daily zei Wang Shi dat ze in februari 2015 zwanger was en volgens haar dokters haar half november had moeten baren. Maar de voorspelde geboortedatum ging voorbij. De doktoren hadden de aanstaande moeder laten weten dat ze er nog niet was omdat de placenta nog onderontwikkeld was.

Het ongeboren kind weegt bijna vier kilo
Volgens haar eigen verklaringen gaat de vrouw sindsdien wekelijks naar de kliniek. Alleen al de controles hebben tot dusver ongeveer 10.000 yuan verslonden. Wang zou sinds het begin van de zwangerschap ongeveer 25 kilo zijn aangekomen. Zelfs in de 14e maand van de zwangerschap hadden de artsen geen mogelijkheid tot geboorte gezien, zelfs niet via een keizersnede. Het ongeboren kind weegt nu 3,8 kilogram. Volgens haar eigen informatie wil ze vóór de 18e maand van de zwangerschap haar kind baren.

Vrouw kan geen lange zwangerschap bewijzen
Volgens een Chinees QQ-rapport zei een arts genaamd Huang: "Na mijn controle is de baby ongeveer 38 weken oud." Hij zei: "Alles lijkt normaal." Toen journalisten hem vertelden over de zwangerschap van 17 maanden Dr. legde uit Huang, hij kon er niets over zeggen omdat de documenten die dit zouden kunnen bewijzen ontbreken. 'Alle documenten zijn gemaakt volgens de verklaringen van de patiënt', zei Huang.

De langste zwangerschap duurde ongeveer een jaar
Volgens een rapport van de Britse "Mirror" heeft de langste zwangerschap tot nu toe iets meer dan twaalf maanden geduurd. Volgens dit bericht beviel de Amerikaanse Beulah Hunter in 1945 na 375 dagen na een baby in 1945.

Het feit dat vrouwen veel langer dan negen maanden een ongeboren kind in hun lichaam hebben, komt in uitzonderlijke gevallen voor bij de zogenaamde buitenbaarmoederlijke zwangerschappen die zich buiten de baarmoeder ontwikkelen. Deze kunnen er soms toe leiden dat de foetus - soms onopgemerkt - in de baarmoeder sterft en daar blijft. Zo werd er ongeveer twee jaar geleden een Indiase vrouw gemeld, waarbij artsen het skelet van een foetus verwijderden dat ze 36 jaar in haar lichaam had gedragen. (advertentie)

Auteur en broninformatieVideo: Aïssetou werd ziek tijdens haar zwangerschap en vreesde voor haar leven. Rode Kruis (Januari- 2022).