Nieuws

Tasmaanse duivels ontwikkelen effectieve resistentie tegen infectieuze kanker

Tasmaanse duivels ontwikkelen effectieve resistentie tegen infectieuze kanker


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Weerstand tegen DFTD kan de dieren redden van uitsterven
In de afgelopen twintig jaar heeft een besmettelijke vorm van kanker zich verspreid naar wilde Tasmaanse duivels. De ziekte verspreidt zich snel en steeds meer dieren sterven aan DFTD. Natuurbeschermers en dierenartsen zijn al lang op zoek naar manieren om het uitsterven van dieren die bekend staan ​​als buidelduivels te voorkomen. Onderzoekers hebben nu ontdekt dat de duivels snel evolueren om weerstand tegen kanker op te bouwen.

Een team van wetenschappers ontdekte dat de zogenaamde Tasmaanse duivel resistentie ontwikkelt tegen de veel voorkomende, dodelijke vorm van kanker. Dit kan de Tasmaanse Duivel zelf redden van uitsterven. De artsen publiceerden de resultaten van hun studie in het tijdschrift "Nature communications".

DFTD is overdraagbaar
Kanker ontwikkelt zich meestal in een gastheer en sterft er vervolgens mee. Gewervelde dieren hebben twee bekende soorten kanker die zich verschillend ontwikkelen. De zogenaamde Canine Transmeable Venereal Cancer bij honden en Devil Facial Tumor Disease (DFTD) bij Bag Devils. Deze soorten kanker hebben in de loop van de evolutie een buitengewone wijze van overdracht ontwikkeld. De kankers groeien niet alleen in één enkele gastheer. Ze kunnen zich verspreiden naar andere dieren. Omdat deze kankercellen allemaal afkomstig zijn van een gemuteerde cel, is de kanker vrijwel onsterfelijk, zeggen de onderzoekers. Een andere studie toonde eerder aan dat sommige dieren kanker kunnen overdragen. Niet alleen honden en buideldieren kunnen kanker overdragen, ook mosselen kunnen dit.

Pouch devils ontwikkelen resistentie tegen DFTD
Om in de nieuwe gastheer te groeien, moeten de tumorcellen herkenning en afstoting door het immuunsysteem voorkomen. De kankers die door de duivel en de hond worden overgedragen, hebben geavanceerde mechanismen ontwikkeld om aan het immuunsysteem van de gastheer te ontsnappen, leggen de experts uit. De resultaten van het nieuwe onderzoek suggereren echter dat de zakduivel resistent is tegen zijn dodelijke ziekte.

Pouch duivel belangrijk voor het insluiten van invasieve soorten
De Tasmaanse duivel heeft een belangrijke taak. Zo helpt het buideldier om het aantal destructieve wilde katten op het eiland Tasmanië in bedwang te houden. Met het voortschrijdend uitsterven van het buideldier werden invasieve soorten steeds actiever, zeggen de wetenschappers.

De populaties van de zakduivels zijn met 80 procent afgenomen
DFTD werd halverwege de jaren negentig voor het eerst ontdekt in het noordoosten van Tasmanië. Ondertussen heeft dit type kanker zich in de loop der jaren langzaam naar het zuiden en westen verspreid, zeggen de artsen. Over een paar jaar zullen alle delen van Tasmanië door de ziekte worden getroffen. Alleen de noordwestkust van Tasmanië en delen van het zuidwesten zijn momenteel vrij van epidemieën. Sinds de verspreiding van de DFTD zijn de populaties van de zakduivels met minstens 80 procent afgenomen, leggen de experts uit. In sommige gebieden stierf meer dan 90 procent van de dieren binnen zes jaar bij een lokale ziekte-uitbraak.

Bag devils hebben steeds minder nakomelingen
De meeste buidelduivels sterven tijdens hun seksuele volwassenheid aan DFTD. Vóór de dodelijke kanker produceerden de duivels gewoonlijk driemaal in hun leven nakomelingen. De meeste Tasmaanse duivels hebben nu maar één nakomeling.

Effecten van het uitsterven van buidelduivels
Het uitsterven van het buideldier zou grote gevolgen hebben voor de rest van het ecosysteem. Andere soorten kunnen verloren gaan. Zo hebben wilde katten hun activiteiten al uitgebreid en is de populatie van kleine zoogdieren die als prooi voor katten dienen, al dienovereenkomstig afgenomen.

Significante veranderingen in DNA gevonden in zakduivels
Andrew Storfer van de Washington State University en Paul Hohenlohe van de University of Idaho onderzochten de gegevens van de gifduivelen. Deze gegevens waren afkomstig van vóór DFTD en ongeveer 8 tot 16 jaar na verspreiding van DFTD. We identificeerden significante veranderingen in Devil's DNA-monsters in twee kleine regio's. DFTD is wijdverbreid in deze regio's, zeggen de wetenschappers. Vijf van de zeven genen in de twee regio's waren gerelateerd aan kanker of immuunfuncties bij andere zoogdieren. Dit suggereert dat de Tasmaanse Duivel eigenlijk resistentie tegen DFTD ontwikkelt, zeggen de auteurs. Evolutie is meestal een heel langzaam proces. De genoemde veranderingen zouden vier tot acht generaties plaatsvinden nadat de ziekte voor het eerst uitbrak.

Wat doet de snelle ontwikkeling van de zakduivel?
Tot dusver hebben onze studies aangetoond dat duivels met een lagere snelheid van DFTD-zakduivels bepaalde veranderingen in hun immuunrespons vertonen. De nieuwe genetische resultaten zouden daar nu een verklaring voor kunnen geven, speculeren de experts. Snelle ontwikkeling vereist bestaande genetische variatie. Onze resultaten zijn verrassend omdat de Tasmaanse duivels eigenlijk weinig genetische diversiteit hebben, voegen de onderzoekers eraan toe.

DFTD evolueert ook
Ontwikkeling is niet alleen duidelijk bij de duivels. De ziekte blijft zich ook ontwikkelen. DFTD probeert niet langer de host te doden voordat deze zich naar een nieuwe host heeft verspreid. Bovendien probeert de ziekte de afweer van zijn gastheer te overwinnen door zijn ontwikkeling, leggen de experts uit.

Met DFTD kunnen we misschien begrijpen hoe kanker overdraagbaar kan worden
Onze resultaten suggereren dat evolutie de Tasmaanse Duivel zal redden van DFTD. Het is echter belangrijk om strategieën te ontwikkelen die de zakduivel helpen in hun strijd om te overleven, zeggen de artsen. Daarnaast is DFTD een unieke kans om de vroege stadia van het ontwikkelen van een nieuwe ziekte en overdraagbare kanker bij zijn dierlijke gastheer te bestuderen. Dit onderzoek stelt ons in staat om te begrijpen hoe kanker kan worden overgedragen en hoe de getroffen gastheren erop reageren, leggen de auteurs uit. (net zo)

Auteur en broninformatie


Video: PEPTALK #5. DE AANKLAGER HET ZWIJGEN OPLEGGEN. Die nare stem van de duivel MISBRUIKEN! (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Kishicage

  Volledige slechte smaak

 2. Malduc

  dag iedereen !!!!!!!!!!

 3. Emrys

  Sorry dat ik u stoor, maar zou u alstublieft meer informatie kunnen geven.

 4. Earle

  Speciaal geregistreerd op het forum om u veel te vertellen voor zijn hulp in deze kwestie.

 5. Shaktizuru

  Maak fouten. Schrijf me in PM, spreek.Schrijf een bericht