Nieuws

Radicale maatregel: vet en rokers moeten een jaar wachten op routinematige operaties

Radicale maatregel: vet en rokers moeten een jaar wachten op routinematige operaties


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Routine-interventies voor obesitas en rokers moeten wachten
Overgewicht en rokers in sommige Britse klinieken zullen langer moeten wachten op routineoperaties. Vanwege bezuinigingsmaatregelen mogen ze alleen secundair worden behandeld. Deskundigen spreken van "discriminerende" maatregelen.

Beperkte gezondheidszorg voor vet
Mensen die te dik zijn, hebben niet alleen te maken met de fysieke gevolgen. Overgewicht veroorzaakt ook een psychische aandoening. Bovendien voelen de getroffenen zich gediscrimineerd. En delen van het VK zouden zelfs hun gezondheidszorg beperken.

Zwaarlijvig en rokers moeten wachten op een operatie
Volgens berichten in de media is een Britse ziekenhuisvereniging in Vale of York van plan zwaarlijvige mensen en rokers secundair te behandelen en een operatie te weigeren. Volgens de "BBC" zouden de getroffenen tot een jaar moeten wachten op routine-ingrepen zoals knie- of heupoperaties. Mensen met een body mass index (BMI) van 30 en hoger zouden worden getroffen. De richtlijn mag niet van toepassing zijn op ernstige ziekten of verwondingen.

Discriminerende maatregelen
Volgens de informatie zijn de maatregelen bedoeld om de Britse gezondheidszorg te ontlasten. Portsmouth-chirurg Shaw Somers vertelde de BBC dat geld besparen een logische stap was, maar ook van korte duur en discriminerend. 'Obesitas is een ziekte'. Lijders worden niet elke ochtend wakker en vragen: "Hoe blijf ik dik?"

'De overgrote meerderheid van hen probeert af te vallen', ontkent hen medische behandeling op basis van hun gewicht, is discriminatie.

Regelgeving is verkeerd
Volgens de beroepsvereniging van chirurgen zijn dit de ernstigste beperkingen die ooit op dit gebied bestaan. De voorzitter van de vereniging, Clare Marx, zei dat rokers en mensen met overgewicht ondersteund moeten worden om te stoppen met roken of af te vallen. 'De invoering van algemene regels die de toegang tot levensveranderende operaties vertragen, is verkeerd', zei Marx.

Volgens de informatie wil de Britse gezondheidsdienst NHS nu controleren of de plannen van de Vale of York Clinical Comissioning Group compatibel zijn met de nationale richtlijnen. Een woordvoerder van de NHS zei: "Patiënten zouden niet alleen baat hebben bij het verminderen van obesitas en roken, de NHS en de belastingbetalers zouden ook miljoenen ponden besparen." (advertentie)

Auteur en broninformatieVideo: Lingo - Rookvrouw (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Damis

  This is simply incomparable :)

 2. Inerney

  Uw vraag hoe te waarderen?

 3. Coolie

  Pardon, ik heb die zin verwijderd

 4. Jenny-Lee

  Het is jammer dat ik nu niet kan praten - ik ben gedwongen om weg te gaan. Maar ik zal worden vrijgelaten - ik zal zeker schrijven dat ik over deze vraag denk.

 5. Horus

  Daarin is er iets. Hartelijk dank voor de informatie. Je bent verschenen, zijn gelijk.

 6. Nezuru

  Daar is iets mee, en het is een geweldig idee. Ik steun je.

 7. Veto

  Is volledig tevergeefs.

 8. Braleah

  Wat een zin ... het fenomenale, briljante idee

 9. Colla

  And how to paraphrase it?Schrijf een bericht