Nieuws

Britse studie: Vitamine D-supplementen verminderen de risico's op astma-aanvallen aanzienlijk

Britse studie: Vitamine D-supplementen verminderen de risico's op astma-aanvallen aanzienlijk


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Studie: astma-aanvallen significant verminderd door vitamine D
Astma is een chronische aandoening die veel mensen over de hele wereld treft. De ziekte kan bij de getroffenen leiden tot ernstige astma-aanvallen. Onderzoekers hebben nu ontdekt dat het nemen van vitamine D-supplementen het risico op ernstige astma-aanvallen kan halveren.

De onderzoekers van de Queen Mary University of London ontdekten dat het nemen van vitamine D-pillen het risico op ernstige astma-aanvallen drastisch verminderde. Deze bevinding kan het leven van veel mensen over de hele wereld veel gemakkelijker maken. De artsen publiceerden de resultaten van hun studie in het tijdschrift "Cochrane library".

Vitamine D vermindert het aantal astma-aanvallen
De Britse experts ontdekten dat mensen met milde en matige astma veel baat kunnen hebben bij het nemen van vitamine D-supplementen. Experts zeggen dat het nemen van vitamine D het aantal astma-aanvallen kan verminderen. Er zijn andere onderzoeken geweest naar de effecten van vitamine D. Deze hadden aangetoond dat vitamine D ook de ontwikkeling van kanker kan vertragen.

Ernstige aanvallen kunnen door vitamine D worden gehalveerd
Artsen zijn altijd op zoek naar nieuwe behandelingsopties voor bronchiale astma. Vitamine D-supplementen kunnen helpen. Het risico op ernstige aanvallen is gedaald van zes procent naar drie procent. Hiervoor slikten de proefpersonen gedurende een periode van zes maanden tot een jaar vitamine D, leggen de artsen uit. Het nemen van de supplementen vermindert ook de frequentie van aanvallen door patiënten die steroïde behandelingen nodig hebben. Als mensen een dergelijke behandeling meestal om de twee jaar nodig hebben, leidt het nemen van de vitamine D-pillen tot een aanzienlijke vermindering. In dergelijke gevallen is behandeling met steroïden slechts om de vier jaar nodig, leggen de auteurs uit.

Veel ernstige astma-aanvallen komen op de eerste hulp terecht
De helft van alle astmapatiënten heeft op een bepaald moment astma-aanvallen, die moeten worden behandeld met orale steroïde periodes zoals prednisolon. Voor een kwart van de getroffenen komen deze aanvallen terecht in een spoedafdeling van een ziekenhuis, zeggen de wetenschappers. Een op de acht aanvallen is zo ernstig dat patiënten voor verdere zorg in het ziekenhuis moeten blijven. Astma treft meer dan vijf miljoen mensen in het VK en 334 miljoen mensen over de hele wereld. De ziekte veroorzaakt kortademigheid, hoest en beklemming op de borst.

Astma leidt elke dag tot verschillende sterfgevallen
Er zijn enkele duidelijke positieve resultaten van onze studie, legt professor Adrian Martineau van de Queen Mary University of London uit. Deze kunnen patiënten nu helpen astma-aanvallen te voorkomen. Alleen al in het VK veroorzaken astma-aanvallen dagelijks 185 ziekenhuisopnames en drie doden. Astma is dus een ernstig en wijdverbreid probleem in de huidige samenleving.

Onderzoekers analyseren de gegevens van meer dan 1000 proefpersonen
Voor hun onderzoek analyseerden de onderzoekers de gegevens van zeven gepubliceerde onderzoeken. Deze hadden eerder meer dan 435 kinderen en 658 volwassenen onderzocht. De meeste patiënten hadden milde tot matige astma. Getroffen mensen ervoeren de symptomen van de ziekte minstens twee dagen per week. De dagelijkse routine van deze mensen werd echter niet ernstig beïnvloed.

Verder onderzoek naar kinderen is nodig
Artsen ontdekten dat het dagelijks innemen van 25 tot 50 microgram vitamine D het risico op ernstige aanvallen verminderde. Deze resultaten werden echter grotendeels alleen bij volwassenen gevonden en verdere speciale onderzoeken bij kinderen zijn vereist, zeggen de experts. Bovendien moeten de effecten op volwassenen met ernstige astma beter worden bestudeerd, legt professor Martineau uit.

Public Heatlh England adviseert mensen om vitamine D in te nemen.
Al in juli raadde Public Heatlh England aan dat iedereen ouder dan één tien microgram vitamine D-supplement zou moeten nemen, leggen de wetenschappers uit. We hebben meer vitamine D nodig, vooral in de herfst en winter. Er is in deze periode minder zonlicht. Ons lichaam produceert vitamine D wanneer het zonlicht via de huid absorbeert. Om deze reden kan het donkere seizoen leiden tot vitamine D-tekort.

Vitamine D verhoogt het immuunsysteem en vermindert ontstekingen
Hoe vitamine D patiënten helpt, is niet helemaal duidelijk. Het versterken van het immuunsysteem kan luchtweginfecties verminderen. Dit zijn de belangrijkste triggers voor ernstige astma-aanvallen, leggen de experts uit Groot-Brittannië uit. De vitamine lijkt ook ontstekingen te verminderen. Dus vitamine D kan de immuniteit tegen infecties verhogen en bovendien ontstekingen dempen, legt professor Martineau uit.

Het medicijn helpt mensen met ernstige astma-aanvallen
Andere onderzoeksresultaten lieten onlangs zien dat een medicijn patiënten met de meest ernstige astma-aanvallen kan helpen. Deze echte wonderkuur helpt tegen ernstige astma-aandoeningen. Twee onderzoeken met meer dan 2500 mensen hebben aangetoond dat de injectie van benralizumab astma-aanvallen tot 50 procent vermindert. (net zo)

Auteur en broninformatieVideo: Vitamine D - Wanneer loop je risico op een tekort aan vitamine-D? (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Jermayne

  Mijn excuses voor het bemoeien; er is een suggestie dat we een andere weg moeten inslaan.

 2. Salmoneus

  Ik ben het helemaal met je eens. Daar is iets aan, en ik vind het een geweldig idee.

 3. Khan

  At me a similar situation. We zullen het overwegen.

 4. Isham

  Onderwerp heb je gelezen?

 5. Gunn

  De uitdrukking mooi en tijdig

 6. Andrian

  Mijn excuses natuurlijk, maar ik stel voor om de andere kant op te gaan.Schrijf een bericht