Nieuws

Cranberry of cranberry: zijn er verschillen?

Cranberry of cranberry: zijn er verschillen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Cranberry of cranberry? Wat is het verschil?
(hulp) - Veenbessen en veenbessen zijn voor velen hetzelfde en voor sommigen zelfs hetzelfde. Dit zijn twee verschillende soorten planten uit de heidefamilie, die aanzienlijk verschillen.
De cranberry (Vaccinium vitis-idaea) komt oorspronkelijk uit Europa en Azië en gedijt op een rechtopstaande dwergstruik met brede bladeren. Het bereikt een maximale hoogte van 40 centimeter en is wild te vinden in naaldbossen, moerassen en heide tot alpiene hoogten. De Noord-Amerikaanse veenbes (Vaccinium macrocarpon) groeit daarentegen op lange ranken en kruipt over de grond. De bladeren zijn smal en smal toelopend.

De vruchten zijn ook nauwelijks te verwarren. De bolvormige cranberry is ongeveer zo groot als een erwt en hangt in korte trossen aan elkaar. In het begin is het wit, maar als het volledig rijp is, wordt het volledig rood tot scharlaken rood. De robijnrode veenbes is echter veel groter. Hij kan bijna de grootte bereiken van kersen of olijven en wordt daarom ook wel "grootfruitige cranberry" genoemd.

Veenbessen en veenbessen hebben vergelijkbare ingrediënten. Deze omvatten organische zuren, pectines en andere vezels. De mineralen en vitamines in de rode bosbes zijn vrij gemiddeld (bv. 12 mg vitamine C per 100 g). Bijzonder waardevol zijn de daarin aanwezige fenolzuren en tannines, die ontstekingsremmend werken. Regelmatige consumptie van cranberry en cranberrysap zou urineweginfecties voorkomen.

Veenbessen zijn nog tot en met oktober in het seizoen, waarbij het marktaanbod vrijwel uitsluitend wordt bepaald door verzameld wild fruit uit Noord- en Oost-Europa. Ze moeten grondig worden gewassen voordat ze worden gegeten, omdat eieren van de vossenlintworm zich kunnen hechten. De kruidzure en licht bittere bessen zijn slechts voorwaardelijk geschikt voor rauwe consumptie. Ze smaken veel beter in compote, gelei of jam. Ze zijn ook populair als fruitige begeleider van wild, gevogelte en gebakken camembert en in chutney.

Van oktober tot begin januari zijn verse veenbessen uit Noord-Amerika te vinden in goed gevulde supermarkten. Let bij het shoppen op kwaliteit: hoogwaardige bessen zijn goed gerijpt en te herkennen aan een gladde kom zonder rimpels en vlekken. Gedroogd fruit, nectar, gelei, sauzen en andere cranberryproducten maken het hele jaar door deel uit van het assortiment. Veel recepten kunnen ook buiten het seizoen met gedroogd fruit worden bereid als ze van tevoren een paar uur in cranberry of appelsap worden gedrenkt. 50 g gedroogde veenbessen komt overeen met 100 g verse producten. Heike Kreutz, hulp

Auteur en broninformatieVideo: 습식, 마른 찹쌀 가루 비교 ㅣ 찹쌀 케이크 만들기 ㅣ Making glutinous rice cake (Juni- 2022).


Opmerkingen:

  1. Kazigrel

    Welke woorden nodig ... geweldig, het uitstekende idee

  2. Slevin

    Excuseer, dat ik u onderbreek, maar naar mijn mening is er een andere manier om een ​​vraag te beantwoorden.

  3. Aluino

    Maar wat is hier belachelijk aan?Schrijf een bericht