Nieuws

Haaruitval: nieuwe haargroei ontdekt

Haaruitval: nieuwe haargroei ontdektWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ruxolitinib kan veel mensen met alopecia areata helpen met hun probleem
Haaruitval is een veel voorkomend probleem in de huidige samenleving. Er zijn veel redenen voor haaruitval. Een auto-immuunziekte genaamd alopecia areata leidt soms tot haarverlies. Onderzoekers hebben nu ontdekt dat behandeling met ruxolitinib kan leiden tot aanzienlijke haargroei bij patiënten.

De wetenschappers van het Columbia University Medical Center (CUMC) ontdekten in een onderzoek dat ongeveer 75 procent van de patiënten met matige tot ernstige alopecia areata na behandeling met ruxolitinib een aanzienlijke haargroei ervoer. De artsen publiceerden de resultaten van hun studie in het tijdschrift "Journal of Clinical Investigation / Insight".

De gemiddelde haargroei was tot 92 procent
Vroeg haarverlies kan een grote psychologische belasting zijn voor de getroffenen. De auto-immuunziekte alopecia areata kan ernstig haarverlies veroorzaken. Maar er lijkt een eenvoudige oplossing voor dit probleem te zijn. Een medicijn dat normaal gesproken wordt gebruikt om bepaalde beenmergaandoeningen te behandelen, kan leiden tot aanzienlijke haargroei, zeggen de onderzoekers. Tegen het einde van de behandeling was de gemiddelde haargroei tot 92 procent.

Ruxolitinib kan sommige mensen met haarverlies helpen
Uit de nieuwe studie bleek dat zogenaamde JAK-remmers een effectieve behandeling kunnen zijn voor mensen met alopecia areata, legt professor Julian Mackay-Wiggan van het Columbia University Medical Center uit. Zo behaalde het medicijn ruxolitinib goede resultaten bij de behandeling van haaruitval. Artsen zijn al lang op zoek naar nieuwe therapieën die helpen bij haarverlies. De bevindingen kunnen nu veel mensen over de hele wereld helpen met haarverlies.

De auto-immuunziekte alopecia areata treft vrouwen en mannen
Dit is bemoedigend nieuws voor patiënten om de fysieke en emotionele effecten van deze ontsierende auto-immuunziekte het hoofd te bieden, zeggen de wetenschappers. Alopecia areata is de op één na meest voorkomende vorm van haarverlies en kan op elke leeftijd voorkomen. De auto-immuunziekte treft evenveel vrouwen als mannen, voegen de experts eraan toe.

Alopecia areata kan ook gezichts- en lichaamshaarverlies veroorzaken
De ziekte veroorzaakt meestal haarverlies op de hoofdhuid. Sommige patiënten hebben ook last van gezichts- en lichaamshaarverlies. Lange tijd was er geen bekende vorm van behandeling die verloren haar kan herstellen, leggen de auteurs uit.

Medicamenten kunnen slapende follikels weer wakker maken
Tijdens het onderzoek identificeerden de onderzoekers specifieke immuuncellen en de dominante inflammatoire signaalroutes die de haarzakjes van mensen aanvallen. Experimenten met haarzakjes van muizen en mensen toonden aan dat lokale en orale medicijnen de zogenaamde Janus-kinases van enzymen remmen, leggen de specialisten uit. Op deze manier worden slapende follikels opnieuw gewekt door het blokkeren van inflammatoire signaalroutes.

Proefpersonen werden gedurende maximaal negen maanden gevolgd
Tijdens de kleine studie onderzochten de onderzoekers patiënten met matige tot ernstige alopecia areata (meer dan 30 procent haaruitval). Alle patiënten kregen tweemaal daags oraal 20 mg ruxolitinib. De behandeling duurde drie tot zes maanden, leggen de artsen uit. Vervolgens werden de deelnemers nog drie maanden gevolgd om de duurzaamheid van de behandeling te beoordelen.

Ruxolitinib resulteerde in haargroei bij een groot aantal proefpersonen
De kleine zogenaamde open-label studie onderzocht in totaal twaalf patiënten met alopecia areata. Bij negen van de patiënten werd de hergroei van 50 procent of meer van het haar waargenomen. Bij 77 procent van de proefpersonen die met succes met de therapie werden behandeld, werd haargroei van meer dan 95 procent gevonden, zeggen de wetenschappers.

Er werden geen bijwerkingen waargenomen
Een derde van deze met succes behandelde proefpersonen had echter aanzienlijk haarverlies tijdens de zogenaamde follow-upperiode nadat het medicijn was gestopt. Dit haarverlies was echter vóór de behandeling niet groter dan het haarverlies. Het medicijn werd door alle deelnemers getolereerd zonder ernstige ongewenste bijwerkingen, leggen de onderzoekers uit. (net zo)

Auteur en broninformatieVideo: Werking HairMax Laserkam. Voorkom haaruitval voor het te laat is! (Augustus 2022).