Nieuws

1,5 kind per vrouw: hoogste geboortecijfer in 33 jaar

1,5 kind per vrouw: hoogste geboortecijfer in 33 jaar


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het geboortecijfer van Duitsland voor het eerst in 33 jaar met 1,5 kinderen per vrouw
Het geboortecijfer in Duitsland is voor het eerst sinds 1982 gestegen tot 1,5 kinderen per vrouw. De gemiddelde leeftijd van de moeder bij de geboorte was vorig jaar 31 jaar.

1,5 kinderen per vrouw
Voor het eerst in 33 jaar is het geboortecijfer in Duitsland gestegen tot 1,5 kinderen per vrouw. "Volgens het Federaal Bureau voor de Statistiek (Destatis) werd in 1982 voor het gebied van het huidige Duitsland met 1,51 kinderen per vrouw voor het laatst een vergelijkbare hoge waarde bewezen", zegt een verklaring. "De positieve ontwikkeling die sinds 2012 is waargenomen, heeft zich doorgezet", aldus het bureau. In 2014 was het geboortecijfer 1,47.

Vooral toenemen door vrouwen met een buitenlandse nationaliteit
De stijging was in 2015 echter maar half zo sterk als in het voorgaande jaar. Met name voor vrouwen met de Duitse nationaliteit is het geboortecijfer slechts licht gestegen van 1,42 kinderen per vrouw in 2014 tot 1,43 kinderen per vrouw in 2015.

"Voor vrouwen met een vreemde nationaliteit daarentegen steeg het aanzienlijk van 1,86 naar 1,95 kinderen per vrouw en droeg zo aanzienlijk bij tot de stijging van het gecombineerde geboortecijfer van alle vrouwen", schrijven de experts.

De federale dienst meldde onlangs ook dat het aandeel van keizersneden met een keizersnede licht is afgenomen. Hier kan een trendomkering optreden, die op zijn beurt leidt tot een hoger aandeel natuurlijke geboorten, zoals experts al lang eisen.

In twee deelstaten is het geboortecijfer gedaald
In twee deelstaten (Brandenburg en Nedersaksen) is het geboortecijfer in 2015 'licht' gedaald. Het bleef ongewijzigd in Berlijn en nam toe in de overige 13 landen. In de Oost-Duitse deelstaten was het met 1,56 kinderen per vrouw hoger dan in West-Duitsland (1,50).

Het land met het hoogste gecombineerde geboortecijfer van 1,59 kinderen per vrouw was daarom Saksen. Saarland had het laagste geboortecijfer van 1,38 kinderen per vrouw.

De gemiddelde leeftijd van de moeders was 31 jaar
Zoals het Federaal Bureau voor de Statistiek verder meldt, was de gemiddelde leeftijd van de moeders bij de geboorte van het kind in 2015 met 31 jaar iets minder dan een maand hoger dan in 2014. Volgens Destatis waren de moeders van de eerstgeborenen in 2015 gemiddeld 29 jaar en 7 maanden oud. De moeders van het tweede en derde kind waren respectievelijk bijna 32 en 33 jaar oud. (advertentie)

Auteur en broninformatieVideo: How To Face The Last Days Without Fear! - Derek Prince HD (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Njau

  Is dit een grap?

 2. Kikazahn

  I have a CGI character :)

 3. Norval

  Hier zit iets in en een goed idee, dat ben ik met je eens.

 4. Izreal

  Dit is het kostbare antwoord

 5. Lennox

  Ik bedenk dat u zich vergist. Ik stel het voor om te bespreken.

 6. Mikagrel

  Ik heb er nog niet van gehoord

 7. Heikkinen

  Dit is allemaal onrealistisch!!!!Schrijf een bericht