Nieuws

Menopauze: Bepaalde genvarianten zijn meestal de oorzaak van opvliegers

Menopauze: Bepaalde genvarianten zijn meestal de oorzaak van opvliegers


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Nachtelijk zweten en opvliegers kunnen verband houden met genen
Veel vrouwen in de menopauze hebben last van opvliegers en zogenaamd nachtelijk zweten. Er is echter ook een aanzienlijke minderheid van vrouwen die niet door dergelijke symptomen worden getroffen. Onderzoekers onderzoeken nu of genen van invloed zijn op welke vrouwen opvliegers ervaren.

In een onderzoek vonden de wetenschappers van de University of California, Los Angeles (UCLA) aanwijzingen dat bepaalde genvarianten een receptor in de hersenen beïnvloeden, die vervolgens de afgifte van oestrogeen reguleert. Vrouwen met deze genvarianten zijn vatbaarder voor opvliegers en nachtelijk zweten. Amerikaanse artsen hebben nu een persbericht uitgebracht over de resultaten van hun onderzoek.

Tot dusver is er geen onderzoek gedaan naar het verband tussen opvliegers en genvarianten
De resultaten kunnen in de toekomst leiden tot nieuwe behandelingen. Het is dan mogelijk om de opvliegers te ontlasten. Eerdere studies waren niet gericht op hoe varianten van vrouwelijke genen kunnen worden geassocieerd met opvliegers, legt auteur Dr. uit. Carolyn Crandall van de David Geffen School of Medicine aan de UCLA.

In de overgang heeft meer dan 70 procent van de vrouwen last van opvliegers
Meer dan 70 procent van de vrouwen ervaart opvliegers en heeft last van zogenaamd nachtelijk zweten. Deze aandoeningen staan ​​bekend als vasomotorische symptomen voor de menopauze, leggen de artsen uit. Een verhoogde BMI, een lager opleidingsniveau, roken, angst en depressie gaan ook gepaard met een verhoogd risico op veel voorkomende vasomotorische symptomen. Een genetische link met deze symptomen is tot nu toe onduidelijk gebleven, voegen de experts toe.

Artsen analyseren gegevens van 17.695 postmenopauzale vrouwen
De uitgevoerde studie onderzocht de gemeenschappelijke genetische varianten van het gehele menselijke genoom. Deze waarneming zou een verband moeten onthullen tussen genvariaties en waargenomen kenmerken (in dit geval opvliegers en nachtelijk zweten), leggen de wetenschappers uit. Daartoe onderzochten de experts de gegevens van 17.695 postmenopauzale vrouwen van 50 tot 79 jaar. Ze namen deel aan de zogenaamde ö, da, sinds het Women's Health Initiative deelnam en DNA-monsters en informatie over opvliegers en nachtelijk zweten verstrekte, zeggen de onderzoekers. De artsen hebben meer dan elf miljoen genvarianten onderzocht. Deze worden ook wel single nucleotide polymorphisms genoemd.

Veertien genvarianten zijn geassocieerd met het optreden van opvliegers
De artsen ontdekten dat veertien van deze varianten verband hielden met het ervaren van opvliegers. Deze bevonden zich allemaal op chromosoom 4. De genvarianten bevinden zich in het deel van chromosoom 4 dat codeert voor de tachykininereceptor 3, leggen de experts uit. De receptor zit in de hersenen en reageert daar met de zenuwvezels. Deze reguleren de afgifte van het hormoon oestrogeen. Vrouwen met mutaties in het tachykininereceptor 3-gen zijn bijvoorbeeld steriel. Dit is de eerste studie die de varianten van het tachykininereceptor 3-gen koppelt aan het verschijnen van opvliegers, voegen de wetenschappers toe.

Er is meer onderzoek nodig
Het is nog steeds onduidelijk hoe verschillende omgevingsfactoren de resultaten beïnvloeden, legt Dr. Crandall. Sommige zeldzame genvarianten kunnen ook opvliegers beïnvloeden. De resultaten van het huidige onderzoek moeten in toekomstige studies worden bevestigd. Dit kan medische professionals helpen begrijpen hoe ze opvliegers beter kunnen beïnvloeden, voegt de auteur eraan toe. (net zo)

Auteur en broninformatieVideo: Opvliegers Enzo compilatievideo (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Tin

  Voor mij is het niet duidelijk.

 2. Sean

  Het is aangenaam, nuttig gedachte

 3. Nadal

  Ik kan nu niet deelnemen aan de discussie - er is geen vrije tijd. Maar binnenkort zal ik zeker schrijven wat ik denk.

 4. Mushura

  Toegegeven, dit is iets geweldigs

 5. Onfroi

  Uitstekende, zeer nuttige post

 6. Christie

  The authoritative message :), curiously...Schrijf een bericht