Nieuws

Beschadigend douchen? Onderzoekers hebben douches al 12 jaar consequent afgewezen

Beschadigend douchen? Onderzoekers hebben douches al 12 jaar consequent afgewezen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

David Whitlock is geen landloper die onder bruggen slaapt, maar heeft zijn wetenschappelijke graad behaald aan het Massachusetts Institute of Technology. Toch gedraagt ​​hij zich als iemand die al 12 jaar geen stromend water heeft gezien: hij doucht niet.

Bacteriën in plaats van water
Whitlock wil uit de eerste hand bewijzen dat douchegel en zeep het lichaam schaden. Hij gaat ervan uit dat de geurige cosmetica de natuurlijke beschermende film van de huid tegen ziekteverwekkers vernietigt en vertrouwt in plaats daarvan op "Mother Dirt", een bacteriële spray die hij heeft ontwikkeld.

Spray voor de huidflora
Zijn spray bevat bacteriën die ook in vuil voorkomen; het is bedoeld om schadelijke stoffen op de huid te neutraliseren en infecties te voorkomen, terwijl de natuurlijke huidflora wordt beschermd.

Douchen is niet vanzelfsprekend
Elke dag douchen is voor velen tegenwoordig vanzelfsprekend. Deze praktijk is pas een paar decennia en alleen in de rijke geïndustrialiseerde landen gevestigd.

Een baddag per weekche
De wekelijkse baddag was nog steeds normaal voor mensen die op het platteland woonden in de jaren zestig. Het hele gezin sprong een keer per week in de warmwaterbak en schrobde zich grondig.

Droog wassen
In veel droge gebieden is water veel te kostbaar om te worden verspild door het lichaam elke dag af te spoelen. Traditionele Amerikaanse inboorlingen staan ​​bijvoorbeeld versteld van de fonteinen in Las Vegas; hun voorouders vonden droog wassen uit in de woestijn van Nevada. Ze maakten zichzelf schoon met zweethutten en wreven vervolgens het zweet van hun lichaam met zand.

Water stort in
Het was ook logisch om water te besparen in hun laagwaterhuis. Omgekeerd worden de grote steden in het zuidwesten, die water in hoeveelheden uit de grond en de Colorado pompen, geconfronteerd met een onopgelost waterprobleem - en een mogelijke instorting.

Alternatieven voor douchen
Net als de indianen in de woestijnen, ontwikkelden alle woestijnvolken technieken om zichzelf schoon te houden zonder water. De Berbers in Marokko kennen een verscheidenheid aan "deodorants", "shampoos" en "gezichtsmaskers" gemaakt van aarde, stenen en planten die de huid reinigen - met een minimum aan water.

Zweet tegen stank
De zweethut, we noemen het een sauna, werkt door middel van natuurlijk wassen. Zweet is geen verspilling, maar dient ook om het lichaam te koelen en te reinigen. Vers zweet spoelt het vuil weg in de vorm van potentiële ziekteverwekkers, afvalproducten van bacteriën, voedselresten en vreemde stoffen.

Als je na een saunasessie je lichaam droogt met berkentakjes zonder te douchen, voel je je niet vies, maar schoner dan na tien keer douchen.

Verdomd stinken?
Zweet stinkt in het algemeen niet, maar intense geuren ontstaan ​​door oud zweet wanneer bacteriën uiteenvallen, door geuren die biologisch seksuele aantrekking dienen (maar op kantoor als penetrerend worden ervaren) en door het verband tussen ongewassen kleding en slechte persoonlijke hygiëne.

Afvalproducten van het lichaam drogen op in oud zweet, net als vreemde stoffen.

Douches zijn hygiënisch?
Persoonlijke hygiëne betekent echter niet dat u elke dag moet douchen. Het verwijderen van oud zweet zonder water verwijdert de onaangename geur tenminste ook - bijvoorbeeld met sponzen, bladeren of borstels. De huid wrijven met een droge zeep gemaakt van gemalen mineralen en kruiden verwijdert ook ongewenste geuren.

Alleen douchen helpt niet
Omgekeerd verwijderen we de geur van zweet niet door het water gewoon over het lichaam te laten stromen tijdens het douchen, maar ook door te wassen met een doek, borstelen en inzepen.

Douchen is geen geur
Shampoos bevatten geurstoffen - kruiden die we zonder water in de huid wrijven, bevatten ook dergelijke stoffen.

Stinken traditionele mensen?
Onze voorouders in de middeleeuwen stonken waarschijnlijk naar de hemel. Ze gooiden het afval in de rivier of voor de deur, uitwerpselen en urine van de boerderijdieren op de mesthoop verraden de boerderij van veraf. Zeelieden sliepen strak in schepen en edelen bedekten hun lichaamsgeur met parfum.

Maar iedereen die tot de Navajo's, Toearegs of Bosjesmannen behoort, weet dat deze mensen een onopvallende en ongewone lichaamsgeur hebben, maar niet voor onze neus, ze stinken als de bewoners van een huis voor mannelijke daklozen.

Ze wassen zich droog, poetsen hun tanden met geurige planten en anusachtige oksels met poeders gemaakt van planten en stenen. Volgens ooggetuigen ziet Whitlock er ook verzorgd uit en verspreidt het geen onaangename lichaamsgeur.

Wat zeggen wetenschappers?
Cord Sunderkötter van de universiteit van Münster vindt dagelijks douchen problematisch. Het beschadigt de huidflora omdat het ook nuttige bacteriën wegspoelt.

Volgens de Münchense dermatoloog Christoph Liebich weren dergelijke bacteriën ziekteverwekkers af. Met andere woorden, degenen die elke dag douchen, maken zich vatbaar voor ziekten.

Water of shampoo?
Liebich raadt mensen die hevig zweten, zoals carrosserieën of atleten, aan om de zweterige gebieden zoals de oksels alleen met water schoon te maken. Te veel shampoo of zeep vermindert het vetgehalte van de huid.

Antiseptische zepen?
Regelmatig douchen met antispetische zepen doet denken aan gepelde bananen in plastic verpakkingen: de huidflora zelf heeft een antiseptisch effect tegen schadelijke ziekteverwekkers. Ze afwassen en ze vervolgens inzepen is absurd.

Het is belangrijk om na het douchen crème aan te brengen, omdat wassen en droog wrijven vocht van de huid verwijdert.

Douchen is niet je handen wassen
In tegenstelling tot douchen, moeten we onze handen regelmatig wassen, bij voorkeur voor elke maaltijd en na elk toilet. Omdat de meeste ziekteverwekkers van hand tot mond komen en van daaruit in het lichaam. (Dr. Utz Anhalt)

Auteur en broninformatie


Video: Why We Dont Like ABA Therapy (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Voistitoevitz

  What are the correct words ... Super, great sentence

 2. Jakib

  Gewillig accepteer ik. Naar mijn mening is het echt, ik zal deelnemen aan de discussie. Ik weet dat we samen tot een goed antwoord kunnen komen.

 3. Leigh

  Ja inderdaad. Ik onderschrijf al het bovenstaande. Laten we dit probleem bespreken. Hier of bij PM.

 4. Aglarale

  Ik stel voor dat je de site ziet, met een groot aantal artikelen over het onderwerp dat je interesseert.Schrijf een bericht