AdSense verbergen

De geschiedenis van AIDS is tot dusver onjuist weergegeven

De geschiedenis van AIDS is tot dusver onjuist weergegeven


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het verhaal over hiv en aids met dodelijke gevaren gaat als volgt: Gaétan Dugas was de 'Zero', de eerste virusdrager en bracht de ziekte naar de Verenigde Staten als rentmeester van Air Canada. Dit verhaal klopt niet.

In de VS sinds 1970
Michael Worobey en zijn team van de Universiteit van Arizona kwamen erachter: AIDS kwam in 1970 naar de Verenigde Staten.

De wetenschappers analyseerden meer dan 2000 bloedmonsters van eind jaren zeventig voor hepatitis B-onderzoeken bij homoseksuele mannen.

Van 1978 tot 1979 had 6,6% van de monsters in New York en 3,7% van de monsters in San Francisco antilichamen tegen HI-virussen geproduceerd.

AIDS kwam uit het Caribisch gebied
De wetenschappers onderzochten de genen van deze vroege hiv-ziekteverwekkers met behulp van acht van de bloedmonsters. De verrassing: de varianten van het virus kwamen niet uit Afrika, maar uit het Caribisch gebied. Dit maakte een hypothese zeker: aids kwam van Afrika naar het Caribisch gebied en vandaar naar Noord-Amerika.

De geïnfecteerden verdubbelden in tien maanden
Reeds in 1967 kwam een ​​voorganger van de hiv-infectie van vandaag naar het Caribisch gebied, vier jaar later naar de Verenigde Staten, en daar verdubbelde het aantal geïnfecteerden elke tien maanden.

In 1976 trof het virus San Francisco en in 1977 was het aantal besmette mensen al groter dan in het Caribisch gebied. AIDS is bekend sinds 1981 en werd in 1983 gedefinieerd als HIV.

De "Zero" was niet een van de eersten die besmet raakte
Gaétan Dugas behoorde niet tot de eerste golf van geïnfecteerden, wat de ontwikkeling van zijn hiv-type laat zien. In 1984 stierf hij aan de ziekte met het stigma om de pest door heel Amerika te brengen.

Uit de studie blijkt ook dat het virus zich in de Verenigde Staten zeer snel heeft verspreid.

Aap aids
De vroege geschiedenis van AIDS is beter bekend: het Simian Immunodeficieny Virus, in de volksmond bekend als Monkey AIDS, heeft waarschijnlijk al in het begin van de 20e eeuw Afrikaanse primaten op de mens overgedragen. Dit veranderde in AIDS: SI-virus wordt beschouwd als een voorloper van HIV.

HIV-1 M ontwikkelde zich rond 1920 in Kinshasa en drong van daaruit door het Congo-bekken, maar pas in de jaren zestig naar West-Afrika - vandaar naar het Caribisch gebied en vandaar naar Noord-Amerika.

Gemaakt van slachtoffer tot dader
De ongelukkige Duga's werden niet alleen het slachtoffer van aids, maar ook van een misverstand. Hij werd geregistreerd als patiënt O, niet "Zero" in een database in Californië voor met aids geïnfecteerde mensen. O stond voor Out-of-Calfornia.

Onjuist werkende journalisten en een paniekerige homofobe menigte maakten van Patient Zero en een van de vele Amerikaanse AIDS-slachtoffers de gastheer die de ziekte van New York naar San Francisco sleepte. (Dr. Utz Anhalt)

Auteur en broninformatieVideo: Maintain Mental Health Under Home Isolation (Mei 2022).