Nieuws

Artsen laten een kunstoor groeien in de onderarm van een patiënt

Artsen laten een kunstoor groeien in de onderarm van een patiënt


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Man verloor zijn rechteroor bij een ongeluk
Een plastisch chirurg uit China voerde een spectaculaire operatie uit: hij maakte een nieuw oor van ribweefsel en transplanteerde het in de onderarm van een patiënt. Het nieuw gecreëerde sensorische orgaan zal binnen drie tot vier maanden naar het hoofd worden getransplanteerd, vertelde de arts Guo Shuzhong aan de dagelijkse krant China Daily.

De patiënt leed enorm onder het verlies
Het klinkt in eerste instantie een beetje vreemd, maar zou een man uit China al snel veel meer kwaliteit van leven kunnen brengen: een kunstoor gemaakt van ribkraakbeen dat zich ontwikkelt in de onderarm van de patiënt en later naar het hoofd wordt getransplanteerd. De Chinese arts Guo Shuzhong van het Jiaotong University Hospital in Xi'an heeft deze unieke procedure doorlopen, meldt 'China Daily'.

De heer Ji, die eind dertig was, verloor een jaar geleden zijn rechteroor bij een verkeersongeval en heeft sindsdien enorm geleden. 'Ik voelde me altijd incompleet', zei de man op de Chinese nieuwssite 'Huanqiu'.

Artsen ontwikkelen een reconstructieplan in drie fasen
Guo Shuzhong, die meer dan 30 jaar ervaring heeft op het gebied van reconstructieve chirurgie, regelde de zaak en werkte samen met zijn collega Shu Maoguo aan een drietrapsplan om het oor te reconstrueren met een deel van het ribkraakbeen van de patiënt. In de eerste fase duwden artsen een huidverwijderaar in de rechter onderarm van de patiënt en spoten ze regelmatig water in om de huid te strekken.

In de tweede fase verwijderden ze een deel van het ribkraakbeen en vormden er een nieuwe oorschelp van. Dit werd vervolgens onder de uitgezette huid getransplanteerd om zich dienovereenkomstig te kunnen ontwikkelen.

'De derde fase van de operatie, waarbij het nieuwe oor op het hoofd van Ji wordt getransplanteerd, duurt drie of vier maanden', zegt Shu Maoguo. Om het oor 'perfect' voor de patiënt aan te kunnen passen, moet men wachten tot het kunstmatige sensorische orgaan volledig is uitgegroeid.

Oortransplantatie zou de laatste procedure zijn
De transplantatie van het kunstmatige sensorische orgaan zou de laatste interventie zijn na een lange reeks eerdere operaties sinds het ongeval. Vanwege ernstige verwondingen aan het gezicht moest Ji verschillende reconstructies ondergaan in de mond en kaak.

Het is nog niet duidelijk of meneer Ji in de toekomst nog iets zal kunnen horen met de nieuwe oorschelp. Dit komt omdat een intact binnenoor nodig is voor volledige functionaliteit. Volgens het rapport is de patiënt echter erg blij met het resultaat. 'Het lijkt precies op mijn oude oor', zei Ji toen hij voor het eerst het groeiende oor op zijn rechterarm zag.

Methode wordt al heel lang gebruikt

Ji's verhaal is niet het eerste geval waarin artsen een kunstoor hebben gemaakt. Zo werd de methode in 2012 toegepast op de toen 41-jarige Amerikaanse Sherrie Walter. De vrouw had haar oor verloren door huidkanker, volgens ABC News. Destijds haalden de artsen het kraakbeen van de patiënt uit de borst om een ​​nieuw oor te vormen. Dit werd vervolgens onder de huid van de onderarm geplaatst om te groeien. Na vier maanden werd het nieuwe oor naar het hoofd getransplanteerd. (Nee)

Auteur en broninformatieVideo: Cochlear implant: simulation on speech and music (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Ardaleah

  Het is opmerkelijk, zeer grappige boodschap

 2. Niallan

  Ja, het is opgelost.

 3. Byrnes

  Laat je hem helpen?

 4. Saran

  Je begaat een fout. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, we zullen bespreken.

 5. Hickey

  Examen +5Schrijf een bericht