Nieuws

Experts: Mogen baby's niet in het bed van hun ouders slapen?

Experts: Mogen baby's niet in het bed van hun ouders slapen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Is het gevaarlijk voor baby's om in het bed van hun ouders te slapen?
Het is voor veel moeders en vaders vanzelfsprekend dat ze hun kroost in het huwelijksbed brengen. Het wordt echter vaak afgeraden om met de baby in bed te slapen, omdat dit het risico op een plotselinge babysterfte zou moeten vergroten. Maar is dat wel zo?

Neem geen baby's in het bed van de ouders
Paren die net ouders zijn geworden, willen zich de eerste weken vaak volledig op de baby concentreren. Zelfs tijdens het slapen worden de kleintjes nog in de gaten gehouden. En vaak ook in een tweepersoonsbed. Moeders en vaders wordt echter meestal afgeraden om hun nakomelingen mee naar bed te nemen, omdat dit gevaarlijk kan zijn voor de baby. Een studie gepubliceerd in het British Medical Journal laat zien dat dit echt het geval is.

Verhoogd risico op plotselinge kindersterfte
Volgens de studie mogen baby's niet naar bed gaan, omdat dit het risico op plotselinge kindersterfte aanzienlijk verhoogt.

Voor het onderzoek evalueerde het team van onderzoekers onder leiding van Robert Carpenter van de London School of Hygiene and Tropical Medicine vijf eerdere onderzoeken naar de oorzaken van plotselinge kindersterfte en kwam tot de conclusie dat "88 procent van de plotselinge kindersterfgevallen die samen vielen tijdens bedrust samen zou niet zijn gebeurd als het bed was vermeden ”.

De waarschijnlijkheid is drievoudig toegenomen
De wetenschappers gebruikten gegevens van een trans-Europees onderzoek en vier nationale onderzoeken uit Schotland, Nieuw-Zeeland, Ierland en Duitsland met meer dan 1.400 gevallen en vergeleken deze met controlegevallen.

Er werd aangetoond dat als een baby in het bed van de ouders sliep, de kans op een plotselinge kindersterfte in het beste geval - dat wil zeggen als de baby's borstvoeding kregen en de ouders geen drugs, alcohol of tabak gebruikten - bijna driemaal toenam.

De exacte oorzaak is nog niet opgehelderd
In het ergste geval, d.w.z. kinderen die flesvoeding kregen en waarvan de ouders rokers en alcoholgebruikers waren, was het risico op plotselinge kindersterfte 15,6 keer groter.

Wat het slapen in een gemeenschappelijk bed zo gevaarlijk maakt voor baby's, is nog niet duidelijk opgehelderd. Oververhitting van de baby's wordt als mogelijke reden vermoed, maar in veel gevallen wordt ook aangenomen dat een verhoogd risico op verstikking de oorzaak is van het risico van plotselinge kindersterfte bij het slapen in het bed van de ouders.

Minimaliseer het risico op plotselinge kindersterfte
Om het risico op plotselinge kindersterfte, die in de meeste gevallen tijdens de slaap optreedt, te minimaliseren, beveelt het Federaal Centrum voor Gezondheidseducatie (BZgA) aan dat het kind op zijn rug wordt gelegd, niet met een deken, maar in een slaapzak in zijn eigen bed.

Baby's moeten ook hun hoofdpositie veranderen om te voorkomen dat de achterkant van het hoofd wordt vervormd.

Het verhoogde risico betekent echter niet dat de kleintjes niet tijdelijk samen naar bed mogen, bijvoorbeeld om borstvoeding te geven. Het is beter om in je eigen bedje te slapen. (advertentie)

Auteur en broninformatieVideo: Zó krijg jij jouw baby makkelijk in slaap! - RTL LATE NIGHT (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Grozahn

  Juist! Idee uitstekend, het is het met je eens.

 2. Helios

  I congratulate you were simply visited with the brilliant idea

 3. Tereus

  Laten we deze kwestie bespreken. Hier of op PM.

 4. Hwitby

  Ik weet dat het nodig is om te doen)))

 5. Ayaan

  De uitdrukking mooi en tijdigSchrijf een bericht