Nieuws

Natuurlijke geneeskracht: gezonde paradijskorrels uit Afrika

Natuurlijke geneeskracht: gezonde paradijskorrels uit Afrika


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Paradijskorrels in de keuken: pittige pittigheid uit Afrika
Een Afrikaanse specerij vindt zijn weg terug naar de Europese keuken. In de Middeleeuwen waren de paradijskorrels ook wijdverbreid in Duitsland en dienden als goedkope vervanger voor zwarte peper. Met de ontdekking van zeeroutes naar India en de bijbehorende triomftocht van de peper, werden de paradijskorrels vergeten. Tegenwoordig wordt het kruid vaker gebruikt. Het zit ook in traditionele kruidenmixen voor peperkoek, worstjes en glühwein.

Paradijskorrels hebben een scherpe tot licht bittere smaak met een fruitige toets. Omdat de zaden aanzienlijk zachter zijn dan peper, passen ze goed bij groenten zoals aubergines, aardappelen, vis en andere zeevruchten. In de Afrikaanse keuken worden ze voornamelijk gebruikt voor stoofschotels en stoofschotels, maar ze maken ook deel uit van populaire kruidenmixen zoals Ras el Hanout en Gâlat dagga. De gedroogde zaden zijn ook heel goed te combineren met zwarte peper en cubeb peper.

Paradijskorrels worden ook cavia's genoemd omdat ze afkomstig zijn uit tropisch West-Afrika aan de Golf van Guinee. De plant met de wetenschappelijke naam Aframomum melegueta behoort tot de gemberfamilie en wordt onder meer geteeld in Liberia, Togo, Nigeria en Ghana. Uit de trompetvormige bloemen worden 10 cm lange capsulevruchten gevormd, die elk 60 tot 100 kleine zaadjes bevatten. In Afrika worden paradijskorrels gebruikt als medicinale plant omdat hun etherische oliën een ontstekingsremmende werking hebben, de spijsvertering ondersteunen en dienen als verwarmend middel bij het kauwen.

Paradijskorrels zijn verkrijgbaar in kruidenwinkels en op internet. Als ze ongemalen, koel, droog en beschermd tegen licht worden bewaard, kunnen ze twee tot drie jaar worden bewaard. Het aroma kan worden versterkt door kort te braden zonder vet. Vervolgens worden de zaden gemalen en aan het einde van de kooktijd aan het gerecht toegevoegd. Heike Kreutz, hulp

Auteur en broninformatie


Video: Milk Thistle Liver Detox Side Effects (Juni- 2022).