Nieuws

Gedragsproblemen: kinderen met alcoholmisbruik missen hun natuurlijk wantrouwen

Gedragsproblemen: kinderen met alcoholmisbruik missen hun natuurlijk wantrouwen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Natuurlijk wantrouwen is vaak afwezig bij kinderen met alcoholstoornissen
Ook al zijn er nog mensen die het niet willen toegeven: Reeds kleine hoeveelheden alcohol tijdens de zwangerschap kunnen blijvende schade toebrengen aan het ongeboren kind. De getroffenen hebben vaak zelfs als volwassenen hulp nodig.

Kleine hoeveelheden alcohol kunnen blijvende schade veroorzaken
Helaas is het voor veel mensen nog steeds niet duidelijk dat alcoholgebruik gevolgen heeft voor het ongeboren kind. Zelfs sommige zwangere vrouwen zijn zich niet bewust van het alcoholtaboe. Zelfs een - zogenaamd onschadelijk - glas kan gevaarlijk zijn. Volgens gezondheidsdeskundigen kunnen zelfs kleine hoeveelheden alcohol het ongeboren kind schaden. Veel van de getroffenen zullen later gedragsproblemen vertonen.

Risico's worden onderschat
Volgens een onderzoek van vorig jaar vindt 18 procent van de Duitsers alcohol acceptabel tijdens de zwangerschap.

Op de website 'gynaecologen op het web' is een mogelijke verklaring waarom zo velen denken: 'Enerzijds is de reden voor alcoholgebruik tijdens de zwangerschap dat sommige vrouwen niet weten dat ze zwanger zijn als ze alcohol drinken nemen. Aan de andere kant onderschatten zwangere moeders de risico's van alcoholgebruik tijdens de zwangerschap. ”

Ongeveer 10.000 kinderen met aan alcohol gerelateerde aandoeningen
Aanstaande moeders die wijn, bier en co consumeren, brengen de gezondheid van hun nakomelingen in gevaar. Kinderen die tijdens de zwangerschap aan alcohol werden blootgesteld, ontwikkelen later vaak gedragsproblemen.

Zoals de beroepsvereniging voor kinder- en jeugdpsychiatrie, psychosomatiek en psychotherapie in Duitsland (BKJPP) in een bericht van persbureau dpa meldt, lopen getroffen kinderen een groter risico omdat ze de gevolgen voor zichzelf en anderen nauwelijks kunnen inschatten.

Volgens psychiaters missen ze vaak het natuurlijke wantrouwen dat mensen tegen gevaar beschermt. Hierdoor lopen ze een groter risico om een ​​volgeling of slachtoffer van een misdaad te worden.

Volgens de psychiaters zijn zogenaamde foetale alcoholspectrumstoornissen de meest voorkomende reden voor aangeboren handicaps in Duitsland. Jaarlijks worden er zo'n 10.000 kinderen geboren met zo'n aandoening.

Intellectuele gebreken en psychologische afwijkingen
Of een ongeboren kind wordt geschaad of niet, hangt niet alleen af ​​van de hoeveelheid alcohol die wordt geconsumeerd, maar ook van de individuele alcoholtolerantie van moeder en kind. Daarom kan een glas mousserende wijn of bier het kind tijdens de zwangerschap beïnvloeden.

'De meeste van deze getroffen kinderen zien de schade niet, maar ze hebben intellectuele en intellectuele gebreken of psychische problemen', melden de 'gynaecologen op internet'.

Maar de misvorming is zichtbaar bij sommige kinderen - sommige hebben bijvoorbeeld kleinere ogen of een smalle bovenlip. In andere gevallen worden de hersenen soms aangetast.

Foetale alcoholspectrumstoornis blijft vaak onopgemerkt
Deze kinderen zijn volgens het BKJPP bijvoorbeeld permanent rusteloos, nerveus of bang. Als het kind niet misvormd is, blijft de foetale alcoholspectrumstoornis vaak onopgemerkt.

Om het te beschermen tegen juridische conflicten of seksueel misbruik is het volgens het BKJPP belangrijk om het kind zo vroeg mogelijk psychologische zorg te bieden.

Gedragstherapie kan getroffen kinderen helpen omgaan met hun stemmingswisselingen of impulsief gedrag, rapporteren de experts. Zo kun je jezelf beschermen tegen uitbuiting. Beweging en logopedie kunnen ook nuttig zijn.

Velen hebben nog steeds hulp nodig als volwassenen. Volgens het BKJPP kan ongeveer 85 procent van de getroffenen geen beroep uitoefenen. (advertentie)

Auteur en broninformatie


Video: Deze nieuwe methode pakt drinkende tieners aan (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Douk

  Het spijt me, het komt niet in de buurt van mij. Kunnen de varianten nog bestaan?

 2. Juri

  Vergis je niet over dit account.

 3. Lanu

  Het spijt me, dat is verstoord ... bij mij een soortgelijke situatie. Het is mogelijk om te bespreken. Schrijf hier of in PM.

 4. Grolar

  Ik ben het ermee eens, dit is grappige informatie.

 5. Gardami

  Jongens, is dit een effectieve methode of niet?Schrijf een bericht