Nieuws

In 2015 waren werknemers gemiddeld zo'n 15 dagen ziek

In 2015 waren werknemers gemiddeld zo'n 15 dagen ziek


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Werknemers in Duitsland worden steeds langer ziek
Nog maar enkele maanden geleden was het hoogste aantal ziektedagen in 20 jaar gemeld. Volgens een krantenbericht zijn er nu nieuwe cijfers beschikbaar. Volgens deze gegevens waren de werknemers in Duitsland vorig jaar gemiddeld ongeveer 15 dagen ziek.

Elke werknemer miste vorig jaar gemiddeld 15 dagen
Het ziekteverzuim in de eerste helft van 2016 was het hoogste in 20 jaar. Dit blijkt uit een analyse van de wettelijke ziektekostenverzekering DAK gezondheid, zoals enkele maanden geleden werd gemeld. Nu zijn er het afgelopen jaar nieuwe cijfers over ziekteverlof, waaruit blijkt dat werknemers in Duitsland in 2015 significant langer ziek waren dan in voorgaande jaren. Zoals gemeld door de krant "Bild", miste elke werknemer gemiddeld 15,2 dagen in de baan.

Meer dan een half miljard werkdagen verloren door ziekte
In 2014 was het 14,4 dagen, in 2013 was het slechts 11,8 dagen. Dit blijkt uit het rapport van de federale regering "over de status van veiligheid en gezondheid op het werk". Volgens de informatie gingen vorig jaar 587,4 miljoen werkdagen verloren door ziekte.

Dit was 44 miljoen meer dan in 2014. Volgens de krant bedroeg het productieverlies door ziekte 64 miljard euro, zeven miljard meer dan het jaar ervoor. Zo kostte elke ziektedag 109 euro aan productieverlies.

Weinig ziekteverlof op het gebied van onderwijs en onderwijs
Als men er ook rekening mee houdt dat veel werknemers ziek naar het werk gaan, kan het aantal dagen dat werknemers een verminderde gezondheid hebben nog hoger zijn.

Volgens het “Bild” -rapport waren er de meeste ziektedagen in de land- en bosbouw (14,6 dagen per ziekteverlof), in de transport- en opslagruimte (14,2) en in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie (13,5). Volgens dit waren er de minste verzuimtijden in de financiële en verzekeringssector en op het gebied van onderwijs en onderwijs (elk 9,3 dagen).

Ziektemeldingen komen vooral veel voor bij het openbaar bestuur
Volgens de informatie werd het meest voorkomende ziekteverlof bij de overheid geregistreerd. Elke werknemer meldde zich gemiddeld 1,71 keer per jaar ziek bij de overheid.

De minste ziektegevallen werden geregistreerd in de land- en bosbouw (0,72 ziekteverzuim), in de horeca (0,74) en in de informatie- en communicatiesector (1,07). (advertentie)

Auteur en broninformatieVideo: De zieke werknemer en de Wwz (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Hare

  Is er iets soortgelijks?

 2. Dalabar

  Ik weet niet met wat voor soort wapens de derde wereldoorlog zal worden uitgevochten, maar de vierde - met stokken en stenen.

 3. Ibycus

  Interessant, en de analoog is?

 4. Wilfryd

  opmerkelijk genoeg is het waardevolle informatie

 5. Nikinos

  het Nuttige stuk

 6. Akecheta

  Erg goed.Schrijf een bericht