Nieuws

Studie: Cannabisrook is geen trigger maar het gevolg van schizofrenie?

Studie: Cannabisrook is geen trigger maar het gevolg van schizofrenie?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Leidt cannabis tot schizofrenie of gebruiken schizofrenen vaak cannabis?
Onderzoekers proberen nu het verband tussen schizofrenie en cannabis beter te begrijpen. Tijdens hun onderzoek ontdekten ze dat er sterk bewijs is dat cannabis wordt gebruikt als een vorm van zelftherapie bij veel patiënten met schizofrenie. Tot nu toe zijn artsen van mening dat cannabismisbruik tot schizofrenie leidt. Nu is de situatie heel anders.

Wetenschappers van de Universiteit van Bristol ontdekten in een onderzoek dat patiënten met schizofrenie vaak cannabis gebruiken als vorm van zelftherapie. Artsen waren lange tijd van mening dat cannabis het risico op schizofrenie verhoogde. De artsen hebben de tegenstrijdige resultaten van hun studie nu gepubliceerd in het tijdschrift Psychological Medicine.

Schizofrene mensen roken vaak cannabis
Cannabisgebruikers lopen een verhoogd risico op het ontwikkelen van schizofrenie, zeggen artsen. Het causale verband is tot dusver echter onduidelijk gebleven. Uit de nieuwe studie bleek dat mensen met schizofrenie vaker cannabis gebruiken. "Er waren sterke aanwijzingen voor een oorzakelijk effect van schizofrenie op de waarschijnlijkheid van cannabisinitiatie", leggen de artsen uit.

Zeer krachtige cannabissoorten zijn bijzonder gevaarlijk
Er zijn al enige tijd waarschuwingen dat cannabisgebruikers een verhoogd risico lopen op het ontwikkelen van psychose. Cannabissoorten met een hoog THC-gehalte lijken een verhoogd risico te lopen, zeggen experts. Deze variëteiten worden de laatste tijd steeds vaker door jongeren gebruikt en worden in de volksmond vaak skunk genoemd.

Cannabisrisico's mogen niet overdreven worden
De experts wijzen er echter op dat de risico's van cannabis niet overdreven mogen worden. Vooraf moet de verbanden tussen geestelijke gezondheid en illegale drugs nader worden onderzocht. De huidige studie uit Bristol werpt nieuw licht op dit onderwerp. 'Desalniettemin moet in de resultaten rekening worden gehouden met de bredere context van de andere psychische gezondheidsfactoren', leggen de auteurs uit.

Schizofrene mensen gebruiken cannabis voor zelfmedicatie
Er was inderdaad enig bewijs dat hypothesen ondersteunden dat cannabisgebruik heeft bijgedragen aan het verhogen van het risico op schizofrenie. Het was echter verrassend dat er sterker bewijs werd gevonden dat schizofrene mensen vaker cannabis gebruiken. Cannabis zou eigenlijk kunnen worden gebruikt als een vorm van zelfmedicatie voor patiënten met schizofrenie, voegen de wetenschappers eraan toe.

Onderzoek gebruikte onderzoek naar genetische varianten
Voor het onderzoek is een nieuwe onderzoekstechniek gebruikt. Hierbij werden genetische varianten gebruikt om het risico op cannabis en het risico op het ontwikkelen van schizofrenie te onderzoeken. De techniek is gebruikt als alternatief voor conventionele observatie-epidemiologie. Dit maakt het mogelijk om andere varianten te overwegen die de associatie zouden kunnen beïnvloeden, leggen de onderzoekers uit.

Zwaar cannabisgebruik leidt tot het grootste risico op schizofrenie
Er waren ook aanwijzingen voor een oorzakelijk effect van het starten van cannabis op het risico op schizofrenie, leggen de auteurs in het onderzoek uit. Het bewijs was echter significant sterker voor het oorzakelijk effect van schizofrenie op de kans op het starten van cannabis, voegen de experts eraan toe. Veel cannabisgebruik lijkt het meest geassocieerd met het risico op schizofrenie. Er zijn aanwijzingen dat een bestaand risico op schizofrenie de kans op het gebruik van cannabis vergroot. De relatie zou echter in beide richtingen kunnen werken, legt auteur Dr. Suzi Gage. “Met onze resultaten kunnen we de omvang van het effect niet goed voorspellen. Ze kunnen echter wel bewijzen dat de relatie feitelijk oorzakelijk is en niet het gevolg is van veelvoorkomende risicofactoren, 'voegde Dr. Voegde Gage toe.

Er is meer onderzoek nodig
Hoewel we sterker bewijs hebben gevonden dat het risico op schizofrenie het gebruik van cannabis beïnvloedt dan omgekeerd, sluit dit niet uit dat er een oorzakelijk risico is op het gebruik van cannabis voor de ontwikkeling van schizofrenie, zegt de arts. Een echte vooruitgang in onderzoek zou zijn om genetische varianten te gebruiken om de ernst van cannabisgebruik te voorspellen. Momenteel lijkt het erop dat de vraag of ernstig cannabismisbruik het meest wordt geassocieerd met het risico op het ontwikkelen van schizofrenie. (net zo)

Auteur en broninformatieVideo: WHY REGRESSION THERAPY? (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Munroe

  Bravo, een ander bericht

 2. Blythe

  Volgens mij heb je het mis. Ik ben er zeker van. Laten we bespreken. Mail me op PM, dan praten we verder.

 3. Morrey

  Naar mijn mening worden fouten gemaakt. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, het praat met je.

 4. Julio

  Geweldige blog! Geweldige berichtenSchrijf een bericht