Nieuws

Vrouwen ervaren meer stress op het werk dan mannen

Vrouwen ervaren meer stress op het werk dan mannen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Werkgerelateerde stress komt veel voor bij vrouwen
De meeste mensen zijn waarschijnlijk bekend met dit probleem: ons werk kan tot stress leiden. Onderzoekers hebben nu ontdekt dat vrouwen veel meer last hebben van werkstress dan mannen. Dit komt bijvoorbeeld door seksisme op de werkvloer, bestaande gezinsverantwoordelijkheden, gebrek aan ondersteuning en ongelijke lonen.

Artsen en psychiaters hebben in verschillende onderzoeken ontdekt dat vrouwen meer last hebben van stress op het werk dan mannen. De resulterende stress veroorzaakt vaak angst en depressie bij de betrokken vrouwen.

Vooral vrouwen van 35 tot 44 jaar zijn gestrest
Uit officiële cijfers van de Health and Safety Executive blijkt dat vrouwen van 25 tot 54 jaar meer last hebben van stress op het werk dan mannelijke collega's. Deze stress piekt op de leeftijd van 35 tot 44 jaar. Op deze leeftijd hebben de meeste vrouwen een aanzienlijk hogere last. Naast de stress op het werk zijn er ook taken in het gezin, zoals het opvoeden van puberende kinderen en de zorg voor hun eigen ouders. Veel vrouwen voelen zich uitgeput van de dubbele last van werk en gezin, legt psychiater Dr. Judith Mohring tegenover het tijdschrift The Guardian.

Vrouwen ervaren extra druk op de werkvloer
Dan is er vaak de spanning op de werkplek. Vrouwen hebben vaak last van extra carrièredruk en seksisme op het werk, zeggen de ooggetuigen. De experts leggen ook uit dat lonen, die vaak ongelijke zijn, intense druk om het bedrijf te herstructureren en een gebrek aan ondersteuning van het management, het arbeidsleven van vrouwen moeilijker maken. Vrouwen hebben vaak het gevoel dat ze moeten bewijzen dat ze net zo goed zijn als hun mannelijke collega's in hun werk, zegt psychiater dr. Mohring.

Benadrukt bijzonder hoog voor vrouwelijk management
Vrouwelijke managers in door mannen gedomineerde gebieden vinden de werkdruk soms ondraaglijk. De algehele stress nam nog meer toe omdat de families van de vrouwen nog meer afhankelijk waren van het verdiende inkomen. Dr. Mohring vraagt ​​bedrijven nu dat vrouwen flexibeler werk en een betere bescherming van hun carrière nodig hebben. Daarnaast moet het werk betere carrièremogelijkheden bieden.

Bedrijven moeten thuiswerk aanbieden
Als bedrijven en organisaties willen dat hun getalenteerde werknemers minder gestrest zijn, moeten ze concepten als thuiswerken opnieuw bekijken. Zo'n concept zou een belangrijke stap voorwaarts zijn, legt Dr. Mohring.

Problemen in het beroepsleven van vrouwen
Vrouwen zijn ook vaak ongelukkig omdat ze een lager loon ontvangen dan hun mannelijke werknemers. Een gebrek aan mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling en algemene baanonzekerheid leiden vaak tot problemen. Endemische onzekerheid is inherent aan veel banen en vrouwen dragen vaak de dupe, voegt de expert eraan toe. Herstructurering van de werkplek brengt voor veel vrouwen een onevenredig risico met zich mee. Veel veranderingen in de organisatie van de werkplek leiden tot meer stress in plaats van tot hogere productiviteit. Dit feit zelf is contraproductief.

Mannen hebben een aanzienlijk lagere werkdruk
Vrouwen voelen vanaf 25 jaar beduidend meer stress dan mannen. Dit effect loopt dan door haar hele werkzame leven. Mannen van 16 tot 24 jaar, 25 tot 34 jaar en 35 tot 44 jaar hebben een aanzienlijk lagere werkdruk. Degenen met de hoogste percentages waren mannen van 45 tot 54 jaar. Maar dit percentage is niet statistisch significant.

De carrièrekeuze van vrouwen beïnvloedt de stressfactor
Vrouwen van 25 tot 34 jaar, 35 tot 44 jaar en 45 tot 54 jaar hadden allemaal een werklast die hoger was dan gemiddeld. Dit kan ook komen door de beroepen van vrouwen. Vrouwen werken vaker als docent of verpleegkundige. De beroepen en industrieën met de hoogste werkdruk bevinden zich in de gezondheids- en openbare sectoren van de economie.

Effecten van stress, depressie en angst op het werk
Werkgerelateerde stress, depressie en angst veroorzaakten tussen 2015 en 2016 37 procent van de werkgerelateerde ziekten en ongeveer 45 procent van het ziekteverzuim, zo bleek uit een verder onderzoek van de Health and Safety Executive. De cijfers zijn gebaseerd op de Labour Force Survey, die elk kwartaal 38.000 huishoudens interviewt. De enquête is de primaire database met arbeidsplaatsen van de overheid. Ongeveer 200.000 mannen hebben de afgelopen drie jaar gemiddeld werkgerelateerde stress gemeld. Ter vergelijking: 272.000 vrouwen hebben last van werkgerelateerde stress. Dit betekent dat vrouwen ongeveer 1,4 keer meer kans hebben op stress, angst en depressie, meldt The Guardian. (net zo)

Auteur en broninformatieVideo: Buik bloeding. Vloggloss 183 (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Devan

  Dit is echt geweldig.

 2. Fionn

  Ik ben er stevig van overtuigd dat je niet gelijk hebt. De tijd zal het leren.

 3. Welborne

  )))))))))))))))))))) is onvergelijkbaar)

 4. Zolohn

  Bedankt, goed artikel!

 5. Dhimitrios

  Ik bedoel, je hebt het mis. Schrijf me in PM.

 6. Ararr

  Er zit iets in. Ik zal het weten, bedankt voor je hulp in deze kwestie.Schrijf een bericht