Nieuws

Geneeskunde voor de mens: nieuw orgaan ontdekt - mesenterium meer dan 100 jaar verkeerd geclassificeerd

Geneeskunde voor de mens: nieuw orgaan ontdekt - mesenterium meer dan 100 jaar verkeerd geclassificeerd


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Onderzoekers ontdekken mesenterium als een nieuw orgaan
De anatomie van het menselijk lichaam wordt tegenwoordig beschouwd als relatief goed onderzocht. Het is daarom des te verrassender dat wetenschappers van de University of Limerick in Ierland een nieuw orgel hebben ontdekt. Het onderzoeksteam onder leiding van professor Calvin Coffey vond in zijn onderzoek aanwijzingen dat het zogenaamde mesenterium, dat de darmen verbindt met de buikwand in de buikholte, als een onafhankelijk orgaan moet worden beschouwd.

Tot dusver werd het mesenterium beschouwd als een gefragmenteerde structuur die bestaat uit verschillende afzonderlijke delen die bepaalde delen van de darm met de buikwand verbinden en van weinig belang is. Op basis van hun jarenlange onderzoek komen de Ierse wetenschappers echter tot de conclusie dat het eigenlijk een orgaan is dat tot nu toe alleen als zodanig niet is erkend. De onderzoekers publiceerden hun bewijs in het tijdschrift "The Lancet Gastroenterology & Hepatology".

Mesentery een doorlopend orgel
“Tijdens het eerste onderzoek merkten we vooral dat het mesenterium een ​​continu orgaan is. Tot die tijd werd het beschouwd als een gefragmenteerde structuur ”, meldt prof. Coffey. Een revolutionaire ontdekking. Dit komt omdat de anatomische beschrijving, die meer dan 100 jaar geldig was, volgens Coffey in een persbericht van de University of Limerick onjuist is gebleken. Voor het mesenterium hebben de wetenschappers al een speciale onderwijsruimte ingericht - 'mesenteriologie'. In de toekomst zou dit specifiek de functies, ziekten en speciale kenmerken van het mesenterium moeten onderzoeken.

Invloed op verschillende ziekteprocessen
Volgens professor Coffey laten de lopende onderzoeken 'steeds meer zien dat het mesenterium een ​​cruciale rol speelt bij het beheersen van metabole, immunologische en endocriene functies'. Het orgaan zou ook ziekteprocessen zoals diabetes mellitus, ischemische hartziekte en perifere vaatziekte beïnvloeden. De nieuwe kijk op het mesenterium zou kunnen leiden tot aanzienlijke verbeteringen in de behandeling van talrijke ziekten.

Verbeterde therapie-opties
Op basis van de opgedane kennis, nieuwe behandelmethoden voor ziekten zoals darmkanker of inflammatoire darmaandoeningen, waaronder colitis ulcerosa, de ziekte van Crohn en diverticulose, leggen de wetenschappers uit. Nieuwe mechanismen voor de ontwikkeling en progressie van kanker zijn ook aangetoond. "We kunnen nu beter gepersonaliseerde operaties aanbieden voor de precieze fase van de ziekte van een patiënt", benadrukken de onderzoekers.

Opname in het curriculum
Volgens de onderzoekers biedt een beter begrip van het mesenterium nieuwe opties voor minimaal invasieve chirurgie. Voor de patiënten betekent dit dat ze sneller herstellen en terugkeren naar een normale kwaliteit van leven, wat leidt tot besparingen in de gezondheidszorg en sociaal-economische kosten, leggen de onderzoekers uit. Vanaf dit jaar worden medische studenten over de hele wereld uitgeroepen tot mesenterium als doorlopend orgaan en het onderzoek van professor Coffey heeft ook zijn weg gevonden naar een van 's werelds bekendste medische leerboeken -' Gray’s Anatomy '- zei de universiteit. (fp)

Auteur en broninformatieVideo: Medische animatie over een subarachnoïdale bloeding SAB in de hersenen (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Arion

  Laten we teruggaan naar het onderwerp

 2. Daisar

  Op de mijne is het een heel interessant thema. Ik raad je aan om het hier of in PM te bespreken.

 3. Jacobo

  Bravo, deze prachtige zin is zojuist gegraveerd

 4. Moogugor

  Ik kan dat nauwelijks geloven.

 5. Symon

  Wijst u waar ik het kan vinden?Schrijf een bericht