Nieuws

Gezondheid: Volle melk voor kinderen is aanzienlijk gezonder dan magere melk

Gezondheid: Volle melk voor kinderen is aanzienlijk gezonder dan magere melkWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Magere melk maakt je niet lichter - volle melk heeft voordelen
Veel mensen geven de voorkeur aan magere melk omdat ze denken dat het ze mager kan houden. Wetenschappers erkennen nu echter dat ondermelk het gewicht niet vermindert. Het bevat ook minder vitamine D dan volle melk.

Melk wordt beschouwd als een gezond natuurproduct
Melk was vroeger het toonbeeld van gezond eten. Maar er is nu een discussie over de vraag of melk gezond of schadelijk is. Het natuurlijke product zou onder andere botten en tanden versterken, maar studies kunnen ook de voorkeur geven aan ziekten zoals astma. Volgens recente studies is melk eigenlijk gezond. Sommige deskundigen zijn echter van mening dat het erg belangrijk is welke melk wordt geconsumeerd. Vooral als het gaat om het voorkomen van overgewicht.

Volle melk met gezondheidsvoordelen
Vorig jaar meldden onderzoekers in het tijdschrift "Circulation" dat melk met een hoog vetgehalte het risico op diabetes kan verminderen.

Bovendien wees een onderzoek van Amerikaanse wetenschappers uit dat volle melk beter zou kunnen zijn voor puistjes dan magere melk.

En Canadese onderzoekers hebben nu in een onderzoek ontdekt dat kinderen die volle melk drinken, slanker zijn en hogere vitamine D-spiegels hebben dan degenen die magere of magere melk drinken. De resultaten van de studie zijn gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition.

Verschil tussen gezond gewicht en overgewicht
Volgens de auteurs van het onderzoek hadden kinderen die volle melk dronken (3,25 procent vetgehalte) een body mass index (BMI) van 0,72 punten lager dan degenen die 1 of 2 procent melk consumeerden.

Dit effect kan het verschil maken tussen gezond gewicht en overgewicht, zei Dr. Jonathon Maguire, kinderarts in het St. Michael's Hospital in Toronto (Ontario, Canada).

Hoewel in de studie niet werd onderzocht waarom een ​​verhoogde consumptie van melkvet wordt geassocieerd met een lagere BMI, zijn de resultaten nu een uitdaging voor de huidige gezondheidsrichtlijnen. De algemene aanbevelingen in Amerika zijn dat mensen magere melk en zuivelproducten zouden moeten consumeren.

Vetrijke melk vult de kinderen meer
Kinderen waren slanker als ze verzadigd waren met magere melk, vergeleken met kinderen die dezelfde hoeveelheid magere melk dronken, legden de artsen uit. Magere melk kan ervoor zorgen dat kinderen meer calorieën eten, Dr. Maguire.

Bovendien betekent de consumptie van magere melk in veel gevallen dat kinderen waarschijnlijk minder snacks en ander ongezond en calorierijk voedsel consumeren, vermoeden de onderzoekers.

Gezondheidseffecten van vitamine D-tekort en obesitas
"Kinderen die magere melk drinken, worden niet slanker en profiteren niet van het hogere vitamine D-gehalte in volle melk", aldus Dr. Maguire in een bericht van de kliniek. 'Magere melk heeft twee nadelen.'

Een vitamine D-tekort verhoogt volgens artsen het risico op blaaskanker. Overmatig lichaamsvet is ook erg ongezond en kan leiden tot verschillende ernstige ziekten als gevolg van overgewicht en obesitas.

Daarnaast lijkt bijvoorbeeld een hoge BMI ook de seksuele volwassenheid van kinderen te beïnvloeden. Een andere studie toonde aan dat een hoge BMI de vroege puberteit veroorzaakt.

Obesitas is de afgelopen 30 jaar verdrievoudigd
Richtlijnen in de Verenigde Staten en Canada stellen eigenlijk dat kinderen dagelijks twee glazen magere melk (één of twee procent vet) moeten nemen.

Deze landen willen het risico op overgewicht bij kinderen verkleinen. Helaas is obesitas de afgelopen 30 jaar verdrievoudigd. In dezelfde periode is de consumptie van volle melk gehalveerd, legt Dr. Maguire.

Welke melk kinderen moeten drinken
Voor het huidige onderzoek onderzochten de artsen de gegevens van 2.745 kinderen van twee tot zes jaar. Ouders werd gevraagd naar de grootte en het gewicht van hun kinderen. Hierdoor kon de body mass index worden berekend. De experts namen ook bloedmonsters om het vitamine D-gehalte van de kinderen te bepalen.

'We hebben het juiste antwoord nodig op de vraag wat voor soort melk onze kinderen moeten drinken', zei Dr. Maguire. (zoals, advertentie)

Auteur en broninformatie


Video: Is het voor oudere kinderen nog steeds verstandig om melk te drinken? - Melk en Meer (Augustus 2022).