AdSense verbergen

De man zou vrouwen met hiv hebben besmet: eiser eist 110.000 compensatie voor pijn en lijden

De man zou vrouwen met hiv hebben besmet: eiser eist 110.000 compensatie voor pijn en lijdenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

20 Besmet met hiv: vrouw eist 110.000 euro als vergoeding voor pijn en lijden
Er is een zaak aan de gang bij de Hogere Regionale Rechtbank van München, waarin een vrouw 110.000 euro aan pijn en lijden van een man eist omdat hij haar zou hebben besmet met hiv. Gezondheidsdeskundigen wijzen herhaaldelijk op de gevaren van onbeschermde seks.

Onbekende hiv-infectie vormt een grote bedreiging voor seksuele partners
Volgens onderzoek zijn er in Duitsland steeds meer hiv-infecties door onvoorzichtige seks. Het is vooral problematisch als seksuele ziekten niet vroeg of helemaal niet worden herkend. Volgens schattingen van het Robert Koch Institute (RKI) waren eind 2013 ongeveer 14.000 Duitsers onbewust besmet met HIV. Dit vormt ook een groot gevaar voor de seksuele partners.In München staat nu een man terecht die naar verluidt een vrouw met hiv heeft besmet.

Vrouw claimt 110.000 pijncompensatie voor HIV-infectie
Zoals het persbureau dpa meldt, eist een vrouw in een civiele rechtszaak bij de Higher Regional Court in München 110.000 euro aan pijn en lijden van de man die haar met hiv zou hebben besmet.

Volgens de informatie had de rechtbank de verzoeker eerder het geld toegekend, de man is tegen de uitspraak.

De rechtbank zou ervan overtuigd zijn dat de vrouw tijdens de seks met de man "met vrijwel zekere waarschijnlijkheid" het virus had opgelopen, wat de immuundeficiëntie-ziekte AIDS kan veroorzaken.

Dienovereenkomstig moet een deskundige voor de rechtbank worden gehoord over de vraag wanneer de infectie heeft plaatsgevonden.

De verdachte gaf aan dat er een negatieve test bestond
Volgens de dpa ging de regionale rechtbank ervan uit dat de man, hoewel hij niet zeker wist dat hij hiv-positief was, 'door de algemene omstandigheden wel wist dat er een verhoogd infectierisico was'.

De rechtbank was ook van mening dat verzoeker beweerde dat de man vóór de geslachtsgemeenschap had verklaard dat hij een negatieve AIDS-test had ondergaan.

Volgens de dienst heeft het OLG aangegeven dat het waarschijnlijk tot een vergelijkbare beoordeling komt als de rechtbank. Bij de beoordeling van de schade en de vergoeding van pijn en lijden moet wellicht rekening worden gehouden met de medeplichtigheid van de aanvrager.

Onbeschermde seks kan gevaarlijk zijn
Gezondheidsdeskundigen wijzen er herhaaldelijk op hoe gevaarlijk onbeschermde geslachtsgemeenschap kan zijn. Als onderdeel van de "Love Life" -campagne, die de eerdere preventiecampagne "Geef AIDS geen kans" vervangt, roepen we nadrukkelijk op testen op hiv (advertentie)

Auteur en broninformatieVideo: Radboud Grand Rounds - Hart-en-vrouw (Augustus 2022).