Nieuws

Huidige studie: Constant zitten vermindert onze levensverwachting aanzienlijk

Huidige studie: Constant zitten vermindert onze levensverwachting aanzienlijk


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Studie: Frequent zitten verhoogt de biologische leeftijd
Een natuurlijk onderdeel van ons leven is dat we ouder worden. Is het mogelijk dat we ons verouderingsproces beïnvloeden door te veel te zitten? Onderzoekers hebben nu ontdekt dat mensen veel sneller ouder worden als ze veel van hun tijd zitten. De cellen van de proefpersonen hadden een biologisch verhoogde leeftijd vergeleken met de werkelijke leeftijd van de proefpersoon.

Wetenschappers van de San Diego’s School of Medicine van de University of California ontdekten dat langdurig zitten ervoor kan zorgen dat ze sneller ouder worden. De artsen publiceerden de resultaten van hun studie in het tijdschrift "American Journal of Epidemiology".

Ga niet te lang zitten
Veel mensen proberen allerlei crèmes en huismiddeltjes om hun verouderingsproces te stoppen of op zijn minst te vertragen. Experts hebben nu ontdekt dat er een gemakkelijke manier is om veroudering sneller te voorkomen. We moeten vermijden te vaak en te lang te zitten.

Te veel zitten verhoogt onze biologische leeftijd met acht jaar
De artsen hebben voor hun onderzoek bijna 1.500 oudere vrouwen onderzocht. Als de deelnemers het grootste deel van de dag zouden zitten, zouden hun cellen sneller verouderen. De cellen van deze vrouwen waren biologisch acht jaar ouder dan de werkelijke leeftijd van de vrouwen.

De chronologische leeftijd komt niet altijd overeen met de biologische leeftijd
In hun onderzoek ontdekten de onderzoekers dat menselijke cellen sneller verouderen als gevolg van een zittende levensstijl. Als gevolg hiervan komt onze chronologische leeftijd niet altijd overeen met onze biologische leeftijd, legt de auteur Dr. Aladdin Shadyab van de University of California.

Deelnemers beantwoordden vragenlijsten en werden onderzocht op hun activiteit
De vrouwen bij het onderzoek waren 64 tot 95 jaar oud. Alle deelnemers werd gevraagd een vragenlijst in te vullen en ze droegen zeven dagen lang een apparaat om hun activiteiten bij te houden.

We moeten ook op oudere leeftijd voldoende bewegen
Hoewel de studie geen oorzaak-gevolg relatie tussen versneld ouder worden en gebrek aan lichaamsbeweging vaststelt, moeten discussies en overwegingen over de voordelen van voldoende lichaamsbeweging worden aangemoedigd. "We moeten voldoende bewegen in onze jeugd, maar fysieke activiteit moet deel uitmaken van ons dagelijks leven met het ouder worden", benadrukt Dr. Shadyab.

Inactiviteit verkort de telomeerlengte
Eén feit werd bijzonder duidelijk toen de vrouwen werden onderzocht: als vrouwen meer dan tien uur per dag zaten en ook minder dan 40 minuten doorbrachten met matige tot krachtige lichamelijke activiteit, hadden deze deelnemers telomeren verkort, leggen de wetenschappers uit. Zogenaamde telomeren zijn caps aan het einde van DNA-strengen, die de chromosomen zouden moeten beschermen tegen stoornissen. Een verkorting is te zien bij toenemende leeftijd. Een andere studie vond enige tijd geleden dat acne kan leiden tot langdurige telomeren. Bijgevolg kan acne de veroudering van de huid voorkomen.

Effecten van verkorte telomeren
Telomeren worden van nature korter met de leeftijd. Maar er zijn ook gezondheids- en leefstijlfactoren die het proces kunnen versnellen. Deze omvatten bijvoorbeeld roken en obesitas, zeggen de auteurs. Verkorte telomeren zijn onder meer gekoppeld aan hartaandoeningen, diabetes en kanker.

Er is meer onderzoek nodig
We ontdekten in het onderzoek dat vrouwen die langer zaten geen kortere telomeerlengte hadden als ze minstens 30 minuten per dag sportactiviteiten beoefenden, legt Dr. Shadyab. Toekomstige studies zijn gepland om het verband tussen activiteit en telomeerlengte bij jongere volwassenen en bij mannen verder te onderzoeken. (net zo)

Auteur en broninformatie



Video: Let us be Heroes - The True Cost of our Food Choices 2018 Full documentary (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Jur

  Ik kan niet eens geloven dat er zo'n blog is :)

 2. Zacharia

  Het juiste antwoord

 3. Rowdy

  Mijn excuses, maar naar mijn mening begaat u een fout. Ik kan de positie verdedigen. Schrijf me in PM, we zullen praten.

 4. Christian

  Ik vind dat je geen gelijk hebt. Ik ben verzekerd. Schrijf me in PB.



Schrijf een bericht