Nieuws

Rokende longen in gevaar: wanneer hoesten door roken levensbedreigend wordt

Rokende longen in gevaar: wanneer hoesten door roken levensbedreigend wordt


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Waar roken hoest vandaan komt en wanneer het gevaarlijk wordt
Hoewel er in Duitsland steeds minder rokers zijn, brengen veel te veel Duitsers hun gezondheid nog steeds in gevaar door sigaretten. Zelfs met een constante hoest gaat het roken soms door. Maar hoest roken kan gevaarlijk zijn. Deskundigen adviseren patiënten om hun longen regelmatig te laten controleren.

Stoppen met roken dient uw eigen gezondheid
Roken is gevaarlijk voor uw gezondheid. Dit staat niet alleen vermeld op pakjes sigaretten, maar is ook bewezen in tal van wetenschappelijke onderzoeken. Tabaksgebruikers worden ziek en sterven niet alleen aan longkanker, maar ook aan verschillende andere vormen van kanker, longziekte en hart- en vaatziekten. Stoppen met roken is daarom een ​​van de meest verstandige maatregelen voor uw eigen gezondheid. Toch blijven sommigen roken, ook al moeten ze keer op keer hoesten.

Als rokers keer op keer moeten hoesten
Voor rokers die permanent moeten hoesten, gaat de afvalinzameling staken. Persbureau dpa gebruikt deze verklaring in een bericht over waar rookhoest vandaan komt en wanneer het gevaarlijk wordt.

Hoewel trilharen in de luchtwegen normaal gesproken alles transporteren dat niet in de longen mag komen, wordt het onmiddellijk naar buiten gebracht. Maar de haren stoppen met werken na slechts één sigaret gedurende zeven uur, zei Michael Barczok, longarts en perswoordvoerder van de Federale Vereniging van Pneumologen (BdP), in de aankondiging van het bureau.

'De afscheiding hoopt zich op bij rokers en moet dan beetje bij beetje worden opgehoest', zegt de specialist. De getroffenen mogen deze bijwerking niet zomaar accepteren. 'De longen moeten eenmaal per jaar worden gecontroleerd', zei de dokter.

COPD ontstaat vaak door het roken van hoest
De algemeen bekende rokershoest ontwikkelt zich vaak tot een chronische obstructieve luchtwegaandoening, kortweg COPD genoemd.

Ook niet-rokers worden getroffen, maar “roken is verreweg de meest bepalende risicofactor voor de ontwikkeling van COPD. Ongeveer 80 tot 90 procent van de COPD-ziekten kan rechtstreeks worden toegeschreven aan roken, ”zei Dr. Heidrun Thaiss, hoofd van het Federaal Centrum voor Gezondheidseducatie (BZgA), in een bericht.

De longen vechten terug met een ontsteking
"De longen worden constant overbelast door roken en vechten terug met ontstekingen", aldus Andreas Hellmann, voorzitter van de BdP, aldus de dpa. De eiwitten die bacteriën zouden moeten eten, beginnen op een gegeven moment het weefsel te vernietigen - 'de longen worden tot op zekere hoogte verteerd'.

Het lastige is dat getroffenen dit vaak pas merken als het te laat is. Zoals Hellmann zei, had hij zelfs een patiënt ontmoet bij wie 60 procent van het longvolume was gebroken voordat hij voor het eerst naar de dokter kwam.

“Mensen praten tegen zichzelf dat ze gewoon niet meer zo fit zijn. Het idee dat ze hun longen hadden kunnen vernietigen, komt helemaal niet bij hen op ', aldus de deskundige.

Wanneer de zelfvernietiging van de longen is begonnen, kan het proces niet meer worden omgekeerd - hoogstens vertraagd. Een longarts kan de symptomen vroegtijdig herkennen met een regelmatige longcontrole en deze met medicijnen tegengaan. 'Maar bovenal zal de dokter opnieuw uitgebreid met de patiënt praten over roken', zei Barczok. (advertentie)

Auteur en broninformatie


Video: ROKEN: Als je kanker krijgt, kan je me bellen (Mei 2022).