Nieuws

Zo kom je door het carnaval zonder kater


Vijfde seizoen: zonder kater door het carnaval
Mardi Gras, Mardi Gras, Carnaval: Wanneer het 'vijfde seizoen' wordt gevierd, is het meestal nat en gelukkig. De volgende dag leden de vieringen vaak aan ernstige hoofdpijn en misselijkheid. Experts hebben enkele tips tegen de kater voor dwazen, grappen en alle andere carnavalsvrienden.

Tips voor dwazen, grappen en andere carnavalsvrienden
Mardi Gras, Mardi Gras, Carnaval: Tijdens het zogenaamde "vijfde seizoen" is er vaak een vrolijk, vrolijk feest. De gevolgen: Vaak valt het plezier tijdens het feest langs de weg en begint de volgende dag met symptomen zoals hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid en braken. Plezier hebben zonder alcohol is dan ook het beste van alle tips tegen de carnavalskater. Maar velen willen op de feesten en optochten niet zonder bier, schnaps en wijn. Experts hebben ook enkele aanbevelingen voor deze dwazen, grappen en alle andere carnavalsvrienden.

Vier zonder alcohol
Wanneer je carnaval zonder alcohol viert, bedankt je eigen lichaam je met kracht en een helder hoofd. Daarnaast vinden kinderen en jongeren een nuttig rolmodel en is er de volgende ochtend hooguit spierpijn, schrijft het consumenteninitiatief in een actuele boodschap.

Tijdens het vieren in de kou wordt vaak gezegd dat alcohol het lichaam kan verwarmen, dit is niet het geval.

Laura Gross van het Consumer Initiative heeft een veel betere aanbeveling: "Hete sinaasappelsap, gekruide thee of punch met honing zorgen van binnenuit voor een goede warmte bij het verplaatsen en vangen van kamelen."

Vet- en eiwitrijke gerechten
Maar als u tipsy liever viert, moet u voorzichtig zijn. "Iedereen die buiten in de kou alcohol drinkt, koelt sneller af en realiseert zich meestal te laat dat hij al te lang te veel heeft gedronken", legt Gross uit. Suikerrijke en warme alcoholische dranken werken bijzonder snel.

Om een ​​slechte ontwaking tijdens de carnavalsperiode te voorkomen, moeten enkele tips in acht worden genomen.

Het is erg belangrijk om eiwitrijk en vet te eten voordat je gaat vieren. Pinda's, olijven of kaassandwiches tussendoor vertragen de opname van alcohol in het bloed.

Drink keer op keer water
Om alcoholgerelateerd verhoogd vochtverlies te voorkomen en alcoholgebruik te verminderen, moet u altijd veel water drinken op bier, schuimwijn en dergelijke. Juice spritzer is hier ook een optie.

Veel water moet ook worden gedronken voordat u naar bed gaat en de volgende ochtend om overmatige hoofdpijn te voorkomen.

Het ontbijt na het feest moet bijzonder stevig zijn. Zuurkool, kaasbrood, haring of gepekelde komkommers kunnen het alcoholgerelateerde mineraalverlies compenseren. Matjes heeft zich ook bewezen als huismiddeltje voor katers.

Vitamine C en beweging in de frisse lucht
Vitamine C is een goed huismiddeltje tegen hoofdpijn. Dit bevordert de vorming van de neurotransmitter norepinephrine, die op zijn beurt de hoofdpijn verzacht.

Vitamine C helpt ook de lever om alcohol af te breken. Het is daarom aan te raden om direct na het feest of uiterlijk bij het ontbijt fruit te eten dat rijk is aan vitamine C zoals sinaasappels of kiwi. Paprika's zijn ook ideale bronnen van vitamine C.

Last but not least, de kater mag niet op de bank worden "uitgezeten". Na het ontbijt wordt een korte wandeling aanbevolen. Oefening in de frisse lucht activeert het metabolisme en de bloedsomloop en helpt om sneller weer fit te worden. (advertentie)

Auteur en broninformatie


Video: Schiffie u0026 Co - Pinguïndans - Pinguindans (Januari- 2022).