Nieuws

Af en toe knabbelen aan pinda's beschermt tegen hart- en vaatziekten

Af en toe knabbelen aan pinda's beschermt tegen hart- en vaatziekten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Medische onderzoekers onderzochten de effecten van het eten van pinda's
Hart- en vaatziekten zijn ziekten van het hart en het bloedsysteem. Dergelijke ziekten leiden in Duitsland tot een groot aantal sterfgevallen. Onderzoekers hebben nu ontdekt dat het consumeren van pinda's hartaanvallen en beroertes kan helpen voorkomen.

Onderzoekers van de Pennsylvania State University in de Verenigde Staten ontdekten tijdens hun onderzoek dat het eten van pinda's het risico op hart- en vaatziekten verminderde. De artsen publiceerden de resultaten van hun studie in het tijdschrift "Journal of Nutrition".

Onderwerpen consumeren pindaschokken tijdens het eten
Voor hun onderzoek onderzochten de experts 15 gezonde mannen met overgewicht of obesitas. Tijdens het onderzoek namen de deelnemers een controlemaaltijd met ongeveer 85 gram (gemiddelde portie) ongezouten pinda's in de vorm van een shake. Een controlegroep kreeg een shake met een vergelijkbare hoeveelheid en kwaliteit. Deze shakes bevatten echter geen pinda's, leggen de Amerikaanse experts uit.

Pinda's verminderen de typische toename van triglyceriden na een maaltijd
Uit de metingen blijkt dat de lipiden-, lipoproteïne- en insulineniveaus bij alle proefpersonen werden gemeten. Deze metingen zijn 60, 120 en 240 minuten na consumptie uitgevoerd. De onderzoekers ontdekten dat het consumeren van pinda's het triglyceridengehalte met 32 ​​procent verlaagde in vergelijking met de controlegroep zonder pindaschokken. Het eten van pinda's tijdens een maaltijd verminderde de typische toename van triglyceriden na een maaltijd, leggen de auteurs uit.

Pinda's houden de bloedvaten elastischer
Het eten van pinda's lijkt de cellen te ondersteunen die de bloedvaten gezond houden. Hierdoor blijven de bloedvaten elastischer, leggen de onderzoekers uit. In de regel zorgt het eten van maaltijden ervoor dat de bloedvaten na het eten een beetje stijf worden.

Het consumeren van pinda's voorkomt verstijving van de bloedvaten na het eten
De resultaten die tijdens het onderzoek zijn gevonden, tonen aan dat het consumeren van sommige pinda's samen met maaltijden kan voorkomen dat de slagader stijf wordt, zegt auteur Dr. Penny Kris-Etherton van de Pennsylvania State University in de Verenigde Staten.

Verstijving van de bloedvaten verhoogt het risico op ernstige cardiovasculaire problemen
Na verloop van tijd kan de arteriële verstijvingsreactie de bloedstroom door het lichaam beperken. Dit effect zorgt er vervolgens voor dat het hart harder gaat werken, leggen de experts uit. Hierdoor neemt het risico op ernstige cardiovasculaire problemen met de tijd toe.

Pinda's voorkomen vermindering van de verwijding van de aderen
Aangezien het hart gedurende een lange periode harder en harder moet werken, kan dit uiteindelijk leiden tot hartfalen, zegt de auteur Dr. Kris-Etherton. Na een maaltijd nemen de triglyceriden toe, wat meestal de verwijding van de bloedvaten vermindert. Maar het eten van pinda's kan zo'n effect voorkomen, vult de expert aan. (net zo)

Auteur en broninformatieVideo: Dr. Henk Viëtor: Voorkom hart- en vaatziekten met deze voedingssupplementen (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Mosho

  Ik ben eindig, mijn excuses, maar het komt niet in de buurt van mij. Ik zal verder zoeken.

 2. Vizahn

  Mijn excuses, maar naar mijn mening geeft u de fout toe. Ik kan mijn positie verdedigen. Schrijf me in PM, we zullen het afhandelen.

 3. Akim

  Prachtig, het is een kostbaar antwoord

 4. Akinojinn

  Exclusief delirium, naar mijn mening

 5. Rawson

  Ik geloof dat je het mis hebt. Ik ben er zeker van. Ik kan het bewijzen. E -mail me op PM.Schrijf een bericht