Nieuws

Verwarmingsbaden beschermen tegen ontstekingen en helpen bij diëten

Verwarmingsbaden beschermen tegen ontstekingen en helpen bij diëten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Verwarmingsbaden hebben vergelijkbare positieve effecten als sportoefeningen
Een warm bad is meestal erg prettig en ontspannend. Onderzoekers hebben nu ontdekt dat een warm bad enkele van de gezondheidsvoordelen oplevert die voortkomen uit lichaamsbeweging. Hete baden verhogen zelfs de calorieverbranding.

Wetenschappers van Loughborough University ontdekten de gezondheidsvoordelen van passieve opwarming door hete baden. De artsen publiceerden de resultaten van hun onderzoek in het tijdschrift "Temperature".

Hoe beïnvloeden hete baden de metabole conditie en het calorieverbruik?
Veel verschillende culturen over de hele wereld zweren bij de voordelen van een warm bad. Een team van experts vergeleek de effecten van passieve opwarming met hete baden met de voordelen van een warm lichaam door zweterige sporten. Ze probeerden nauwkeuriger uit te zoeken hoe een heet bad de zogenaamde bloedsuikerspiegel (een belangrijke maatstaf voor metabole fitheid) en het energieverbruik (aantal verbrande calorieën) beïnvloedt.

Onderwerpen moesten ofwel hete baden nemen of fietsen
De onderzoekers rekruteerden 14 mannen voor hun onderzoek. Deze werden toegewezen aan een warm bad van één uur (40 graden) of moesten een uur fietsen. Beide activiteiten zijn ontworpen om een ​​verhoging van de lichaamstemperatuur van 1 graad te bereiken, leggen de wetenschappers uit.

Het calorieverbruik van de deelnemers werd bepaald
We hebben onderzocht hoeveel calorieën de mannen in elke sessie verbrandden, rapporteren de auteurs. De bloedsuikerspiegel van de proefpersonen werd ook gemeten gedurende een periode van 24 uur na elke test.

Hoge bloedsuikerspiegels na het eten waren lager vanwege hete baden
Fietsen verbrandde meer calorieën in vergelijking met een warm bad, leggen de artsen uit. Maar baden leidde in ieder geval tot het verbranden van calorieën, wat vergelijkbaar was met een half uur lopen (ongeveer 140 calorieën). De algehele reactie van de bloedsuikerspiegel op beide aandoeningen was vergelijkbaar. De maximale bloedsuikerspiegel na het eten was echter tien procent lager toen de deelnemers een warm bad namen, voegen de experts eraan toe.

Hete baden beschermen tegen ontstekingsreacties
Een heet bad toonde ook veranderingen in de ontstekingsreacties, vergelijkbaar met het sporten, leggen de onderzoekers uit in hun onderzoek. De ontstekingsremmende reactie op lichaamsbeweging is belangrijk. Het beschermt mensen tegen ziekten en infecties.

Patiënten met diabetes type 2 kunnen baat hebben bij hete baden
Chronische ontsteking wordt geassocieerd met een verminderd vermogen om ziekten te bestrijden. De resultaten suggereren dat herhaalde passieve verwarming door hete baden chronische ontstekingen kan helpen verminderen, wat vaak voorkomt bij langdurige aandoeningen zoals diabetes type 2, voegen de wetenschappers toe. (net zo)

Auteur en broninformatieVideo: Het Atkins Dieet: Gezond Of Slecht? Ervaringen u0026 Nadelen (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Bekele

  Ik dacht dat het nooit gebeurt

 2. Addy

  Bewonderend!

 3. Roslyn

  hitler super

 4. Oengus

  Ik denk dat er fouten worden gemaakt.

 5. Adriyel

  Ik bevestig. Ik ben het eens met alles hierboven verteld. Laten we deze vraag bespreken.

 6. Kaaria

  de stralende gedachte

 7. Faulmaran

  Ik zal vrij zijn - ik zal zeker schrijven wat ik denk over dit probleem.Schrijf een bericht