Nieuws

Voedingsvraag: Eet 's ochtends geen bananen op een lege maag

Voedingsvraag: Eet 's ochtends geen bananen op een lege maagWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Waarom bananen niet op een lege maag mogen worden gegeten
Plantaardig voedsel is eigenlijk gezond. Het bevat tal van vitamines, fytochemicaliën en belangrijke mineralen en vezels. Het wordt meestal aangeraden om minimaal vijf porties fruit en groenten per dag te consumeren. Sommige soorten mogen echter niet op een lege maag worden gegeten.

Een gezonde start van de dag
Veel mensen nemen 's ochtends niet genoeg tijd om uitgebreid te ontbijten. Vaak moet een klein tussendoortje vlak voor aanvang van de werkzaamheden voldoende zijn. Fruit is hier bijzonder populair, omdat je tenminste iets goeds doet voor je gezondheid. Maar het hangt ook af van het soort fruit. Omdat je bijvoorbeeld 's ochtends geen bananen mag eten als je nog niets anders hebt gegeten.

Licht verteerbaar fruit
Bananen behoren tot de meest populaire fruitsoorten in Duitsland. De smakelijke vruchten zijn bijzonder rijk aan kalium en magnesium en ook aan vitamine B6. Het bevat ook andere mineralen, vitamines en sporenelementen.

Bananen zijn over het algemeen licht verteerbaar, vooral voor rijp fruit. De vrucht wordt daarom niet alleen aanbevolen als babyvoeding, maar ook bij darmklachten.

Vreemd genoeg worden bananen zowel gebruikt voor diarree als als huismiddeltje voor obstipatie. In het laatste geval moet echter meer rijp fruit worden gebruikt omdat onrijpe bananen veel zetmeel bevatten dat moeilijk verteerbaar is.

Bananen met yoghurt en noten
De gele vruchten mogen echter niet op een lege maag worden gegeten. Omdat bananen relatief veel suiker bevatten (ongeveer 25 procent) en daardoor de bloedsuikerspiegel razendsnel stijgt, maar ook daalt.

Deze snelle boost van energie is ideaal voor atleten, maar een banaan is niet geschikt om tot de lunch fit te blijven. Al snel ontstonden vermoeidheid en onbedwingbare trek.

Bovendien kunnen de gele vruchten hun volle potentieel niet ontwikkelen op een lege maag. Volgens experts kan het lichaam de gezonde voedingsstoffen zoals vitamine B6 of kalium alleen samen met ander voedsel opnemen.

Dat betekent echter niet dat bananen 's ochtends verboden terrein hebben. Ze moeten echter wel worden geconsumeerd in combinatie met ander voedsel. Bijvoorbeeld samen met muesli, yoghurt en noten.

Eet geen lychees op een lege maag
Bananen zijn echter niet het enige fruit dat je niet op een lege maag mag eten. Deze aanbeveling is ook van toepassing op lychees - omdat deze erg gevaarlijk kunnen zijn voor mensen als je nog nooit iets hebt gegeten.

Wetenschappers meldden in het tijdschrift "The Lancet" dat honderden kinderen in India stierven na het eten van deze vrucht.

De experts ontdekten dat veel van deze kinderen niet aten en vervolgens op een lege maag grote hoeveelheden lychees consumeerden. Hun consumptie zorgde er vervolgens voor dat haar bloedsuikerspiegel snel daalde. Hierdoor ontstond bij de kinderen een zogenaamde toxische hypoglykemie. (advertentie)

Auteur en broninformatieVideo: Eenvoudig een banaan pellen (Augustus 2022).