Nieuws

Kunstmatige zoetstof in dieetproducten verhoogt de vorming van vetcellen

Kunstmatige zoetstof in dieetproducten verhoogt de vorming van vetcellen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Leiden dieetproducten tot een toename van vetcellen?
Veel mensen hebben tegenwoordig gewichtsproblemen. Om deze reden vertrouwen getroffenen vaak op zogenaamde dieetproducten. Onderzoekers hebben nu ontdekt dat de zoetstof in deze producten de vetvorming lijkt te bevorderen.

Wetenschappers van de George Washington University in Washington ontdekten dat het consumeren van dieetproducten met zoetstoffen de vetvorming bevordert. De artsen publiceerden de resultaten van hun studie tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Endocrine Society (ENDO 2017).

Verliezen we echt gewicht met dieetproducten?
Dieetproducten bevatten meestal geen suiker. Door de verminderde suikerinname hopen consumenten af ​​te vallen. Maar alleen omdat er geen suiker is, betekent dit niet automatisch dat dieetproducten tot een kleinere taille leiden, zeggen de experts. Als u regelmatig dieetproducten gebruikt, vergroot u mogelijk uw kansen om aan te komen.

Kunstmatige zoetstoffen zorgen voor een toename van vetcellen
Zoetstoffen kunnen de vorming van menselijk vet bevorderen. In de huidige studie is nu onderzocht waarom dit verband bestaat. Twee verschillende onderzoeken gingen over dit onderwerp. Uit de eerste studie bleek dat wanneer sucralose (een caloriearme zoetstof) werd toegevoegd aan stamcellen uit menselijk vetweefsel, deze cellen de neiging hebben tot overexpressie te komen door de markers van vetproductie en ontsteking, leggen de wetenschappers uit. De cellen verzamelden ook meer vet. Hoe meer sucralose de onderzoekers toevoegden, hoe meer vet er werd opgebouwd. Dus kunstmatige zoetstoffen bevorderen direct de toename van vetcellen bij mensen, zeggen de auteurs.

Zoetstoffen beïnvloeden de vetproducerende genen en andere receptoren
Voor de tweede studie analyseerden onderzoekers de biopsiemonsters van het buikvet van acht mensen met caloriearme zoetstoffen. Vervolgens vergeleken ze deze gegevens met mensen die normaal voedsel aten. In de steekproeven van mensen die zoetstoffen gebruikten, ontdekten de wetenschappers dat de vetproducerende genen van de getroffenen en ook andere receptoren werden beïnvloed door opgetreden veranderingen. De monsters vertoonden ook een toename van glucose, voegen de experts toe.

Effecten van het gebruik van zoetstof
De resultaten zijn zorgwekkend. 'Wanneer overtollige glucose de cellen binnendringt, begint er een ware cascade van biochemische gebeurtenissen', zeggen de artsen. Deze kunnen leiden tot hartaandoeningen, blindheid en nieraandoeningen. De effecten waren vooral zorgwekkend bij mensen met obesitas.

Zoetstoffen bevorderen ontstekingen in het lichaam
Caloriearme zoetstoffen bevorderen extra vetvorming door meer glucose in de cellen te brengen. Dit bevordert ontstekingen, die met name schadelijk kunnen zijn voor mensen met overgewicht, voegen de auteurs toe.

Stimuleren zoetstoffen echt gewichtstoename?
Sommige oudere studies hebben aangetoond dat het vervangen van suiker door kunstmatige zoetstoffen tot gewichtsverlies kan leiden. De nieuwere studies geven echter aan dat zoetstoffen eerder gewichtstoename bevorderen, de bloedsuikerspiegel verminderen en de bacteriën veranderen, leggen de onderzoekers uit.

Het is het beste om kunstmatige zoetstoffen te vermijden
Vermijd het consumeren van bewerkte en niet-voedzame of kunstmatige voedingsmiddelen, deze kunnen het lichaam schaden, leggen de artsen uit. Gebruik beter voedsel met natuurlijke suiker om uw trek te stillen. Deze bevatten vitamines, vezels en andere nuttige voedingsstoffen. In plaats van jezelf te storen aan de keuze tussen kunstmatig gezoete of suikerhoudende dranken, kun je bij twijfel gewoon water gebruiken, adviseren de experts. (net zo)

Auteur en broninformatieVideo: Feiten u0026 Fabels @ Zoetstoffen (Juni- 2022).


Opmerkingen:

  1. Harlake

    Bewonderend!

  2. Nilabar

    Tussen ons spreken raad ik aan om het antwoord op uw vraag op google.com te zoeken

  3. Elder

    SchattigSchrijf een bericht