Ogen

Gezondheid: wat is genezing voor vastzittende ogen en jeukende ooglidranden

Gezondheid: wat is genezing voor vastzittende ogen en jeukende ooglidranden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Patiëntenzorg: wat echt helpt bij geïrriteerde ooglidranden
Als de ogen 's ochtends vaak plakkerig zijn en de randen van de oogleden permanent rood en gezwollen zijn, kunt u het beste contact opnemen met een oogarts om de exacte oorzaken te achterhalen. In veel gevallen kunnen eenvoudige huismiddeltjes voor de symptomen helpen.

Getapete ogen en jeukende ooglidranden
Als de ogen 's ochtends vaak worden vastgelijmd en de randen van de oogleden jeuken en opgezwollen zijn, duidt dit op een ontsteking van de ooglidranden (blefaritis). Dit valt vaak de oogbal aan en leidt tot rood worden van het bindvlies met een vreemd lichaamsgevoel in het oog en krabben. De beroepsvereniging van oogartsen in Duitsland (BVA) legt uit wat de getroffenen kan helpen.

Huidziekten als trigger
Bij langdurige klachten dienen getroffenen altijd een oogarts te raadplegen, aangezien verschillende oorzaken als triggers kunnen worden beschouwd. De meest voorkomende zijn huidaandoeningen zoals neurodermitis of rosacea.

Zelfs milde huidaandoeningen kunnen volgens de experts ernstige oogproblemen veroorzaken. Een verstoring van de bacteriële kolonisatie van de ooglidrand kan ook tot ontsteking leiden.

Afhankelijk van de onderliggende ziekte vergt de behandeling vaak veel geduld en zorg. Het belangrijkste is het reinigen en verzorgen van de ooglidranden.

Simpele remedies voor de klachten
Warme kussens, bijvoorbeeld een schoon, lauw washandje, kunnen helpen. Omdat bij hogere temperaturen de vetten in de talgklieren vloeibaar worden en er gemakkelijker uit kunnen stromen.

Volgens de BVA moeten dragers van contactlenzen de draagtijd van de lenzen verkorten. Twee uur per dag zonder contactlenzen ontlasten het oog. Het is ook handig als u de lenzen niet één dag per week gebruikt.

Bovendien is het bij geïrriteerde oogleden logisch om zonder cosmetica te doen.

De experts wijzen er ook op dat de getroffenen hun ooglidrand dagelijks met speciale doeken kunnen reinigen. Dit voorkomt hardnekkige aanslag op de talgklieren.

In ernstige gevallen kunnen oogartsen ook ontstekingsremmende medicijnen voorschrijven. (advertentie)

Auteur en broninformatieVideo: Oogontsteking - Zelfzorg (Mei 2022).