Nieuws

Minister van Volksgezondheid roept op tot duidelijkere regels voor "designerbaby's"

Minister van Volksgezondheid roept op tot duidelijkere regels voor


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Grenzen voor reproductieve geneeskunde: duidelijkere regels voor "designerbabys" zijn vereist
De ontwikkelingen in de reproductieve geneeskunde van de afgelopen jaren hebben ertoe bijgedragen dat meer paren die voorheen geen kinderen hadden, nu kinderen kunnen krijgen. Volgens experts is echter niet alles wat medisch mogelijk is ethisch verantwoord. De Beierense minister van Volksgezondheid Huml heeft nu opgeroepen tot duidelijkere regels op dit gebied.

Reproductieve geneeskunde moet duidelijke grenzen hebben
Een professor aan de Universiteit van Stanford (VS) maakte vorig jaar de stelling dat seks over het krijgen van kinderen over 20 jaar niet meer significant zal zijn. Dit wordt mogelijk gemaakt door vooruitgang in de reproductieve geneeskunde. Op dit gebied zijn inderdaad de afgelopen decennia enorme ontwikkelingen opgetekend. Zo is het in Groot-Brittannië momenteel gepland om kinderen te produceren met de genetische samenstelling van drie mensen. En in Duitsland moeten baarmoedertransplantaties worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat vrouwen kinderen willen krijgen. Volgens deskundigen moet de reproductieve geneeskunde ook duidelijke grenzen hebben.

Niet alles is ethisch verantwoord
De Beierse minister van Volksgezondheid Melanie Huml heeft opgeroepen tot duidelijkere regels voor reproductieve geneeskunde.

"Alle methoden van reproductieve geneeskunde moeten in een alomvattende wet worden geregeld. Wetenschappelijke vooruitgang kan een belangrijk hulpmiddel zijn voor stellen die kinderen willen hebben. Maar niet alles wat medisch mogelijk is, is ethisch verantwoord ', zei Huml volgens een verklaring van het ministerie.

Tot dusver zijn grote delen van de reproductieve geneeskunde geregeld in de Embryo Protection Act. Het is een federale wet die in 1991 in werking is getreden. Zoals vermeld in de mededeling, bestrijkt de regelgeving niet langer alle opties van vandaag in de moderne geneeskunde.

Pre-implantatiediagnose alleen in uitzonderlijke gevallen
De minister, die een gediplomeerd arts is, waarschuwde voor ondoordachte benaderingen van zogenaamde designerbabys. Volgens Huml zorgt de Vrijstaat ervoor dat "medische opties zoals pre-implantatie diagnostiek (PGD) op verantwoorde wijze worden gebruikt".

Ze zei verder: “PGD mag in geen geval worden gezien als een selectietool. De hoogste prioriteit is altijd de bescherming van het leven. "

Pre-implantatiediagnose is het genetisch onderzoek van een embryo dat door kunstmatige inseminatie is gemaakt voordat het naar de baarmoeder wordt overgebracht. Het is specifiek gericht op erfelijke ziekten of chromosomale afwijkingen.

Volgens de Embryo Protection Act mag PGD alleen in uitzonderlijke gevallen en onder strikte voorwaarden worden uitgevoerd. (advertentie)

Auteur en broninformatieVideo: 10 04 2018 Antoine Elias beëdigd als Minister van Volksgezondheid (Juni- 2022).


Opmerkingen:

  1. Adrastus

    Sorry dat ik ingrijpen, maar ik stel voor om op een andere manier te gaan.

  2. Rafiki

    Volgens mij heb je geen gelijk. Ik ben verzekerd. Ik kan de positie verdedigen. Schrijf me in PM, we zullen praten.Schrijf een bericht