Nieuws

Deze peulvruchten beschermen tegen diabetes type II

Deze peulvruchten beschermen tegen diabetes type II


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De evaluaties van een Spaanse studie (PREDIMED-studie) hebben aangetoond dat regelmatige consumptie van peulvruchten, vooral linzen, het risico op diabetes type 2 kan verminderen. Eén keer per week peulvruchten kunnen voldoende zijn om het risico op ziekte aanzienlijk te verminderen.

Het PREDIMED-onderzoek (Prevención con Dieta Mediterranea) kon op basis van de gegevens van 3349 proefpersonen met een hoog cardiovasculair risico maar zonder diabetes aantonen dat de consumptie van peulvruchten het risico op diabetes aanzienlijk kon verminderen. De proefpersonen die peulvruchten aten, hadden vaak een lager risico op diabetes type 2 dan mensen die binnen vier jaar minder peulvruchten aten. Bij een inname van 29 gram vergeleken met 13 gram peulvruchten nam het risico met 35% af. Vooral lenzen lijken in dit opzicht een beschermend effect te hebben.

Als deelnemers eenmaal per week linzen aten, was hun risico op diabetes een derde lager dan degenen die minder dan een halve portie per week aten.

Volgens de studie zou het, om het risico op ziekte te verminderen, al kunnen helpen om elke dag een half portie eiwitrijk of koolhydraatrijk voedsel zoals eieren, brood, rijst of aardappelen te vervangen door peulvruchten. Peulvruchten zijn rijk aan vitamine B en bevatten veel calcium, kalium of magnesium en vezels. Ze worden ook beschouwd als voedingsmiddelen met een lage glycemische index.

Auteur en broninformatie


Video: Benefits of Blueberries for Artery Function (Mei 2022).