Nieuws

Onderzoekersonderzoek: Matig drinken van wijn kan de hersenen beschermen tegen cognitieve schade

Onderzoekersonderzoek: Matig drinken van wijn kan de hersenen beschermen tegen cognitieve schadeWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Artsen bestuderen de beschermende effecten van wijn op het menselijk brein
De afgelopen jaren zijn er verschillende meningen geweest over de effecten van wijn op onze gezondheid. Onderzoekers hebben nu ontdekt dat wijn een beschermend effect lijkt te hebben op het menselijk brein. Het effect kan worden omschreven als een soort anti-aging effect voor de hersenen.

De onderzoekers van het Institute of Food Science Research in Madrid ontdekten dat rode wijn het ontstaan ​​van cognitieve stoornissen bij veroudering en neurodegeneratieve ziekten helpt vertragen. De experts publiceerden de resultaten van hun studie in het tijdschrift "Frontiers in Nutrition".

Rode wijn met polyfenol-antioxidanten vertraagt ​​de cognitieve stoornissen
Matige consumptie van rode wijn met zogenaamde polyfenol-antioxidanten, vooral als onderdeel van een mediterraan dieet, kan cognitieve stoornissen vertragen, schrijven de auteurs van het onderzoek. Dit kan ook gunstig zijn voor neurodegeneratieve ziekten zoals de ziekte van Parkinson en de ziekte van Alzheimer. Er zit ook een stof in rode wijn en chocolade die leeftijdsgerelateerd geheugenverlies lijkt te voorkomen. Deze stof heet resveratrol, zeggen de onderzoekers.

Experts bestuderen de neuroprotectieve effecten van wijn
Om de moleculaire mechanismen achter de neuroprotectieve effecten van wijn te begrijpen, analyseerden artsen in Spanje bepaalde verbindingen nadat de wijn door de menselijke darm was gegaan. Deze verbindingen worden aangetroffen in de urine en uitwerpselen van mensen en als ze regelmatig wijn consumeren, voegen de wetenschappers eraan toe.

Wijn lijkt de hersenen te beschermen tegen de negatieve effecten van stress
Om de effecten van deze metabolieten op het menselijk brein te bestuderen, werden de verbindingen van menselijke cellen toegevoegd onder stressomstandigheden. Deze situatie was vergelijkbaar met de beginfase van bepaalde neurodegeneratieve aandoeningen, leggen de wetenschappers uit. Het is aangetoond dat de wijnmetabolieten de cellen beschermen tegen de dood als gevolg van stressomstandigheden.

Individuele darmmicrobiota beïnvloeden het neuroprotectieve effect
De exacte samenstelling van de wijnmetabolieten beïnvloedt het neuroprotectieve effect, leggen de artsen uit. Deze samenstelling hangt op zijn beurt af van de samenstelling van de individuele darmmicrobiota. Met andere woorden, wijn wordt opgesplitst in verschillende metabolieten, afhankelijk van de darmflora van elk individu, voegen de auteurs toe. Dit ondersteunt het idee dat verschillende mensen op heel verschillende manieren van hun voedsel kunnen profiteren, legt auteur Dr. Esteban-Fernández van het Institute of Food Science Research in Madrid.

Verschillende mensen profiteren in verschillende mate van hun eten
Dit individuele verschil is een factor die niet mag worden verwaarloosd als we de gezondheidseffecten van bepaalde voedingsmiddelen willen begrijpen, voegt de expert eraan toe. De resultaten tonen aan dat het dringend nodig is om de effecten van voedsel op de hersenfunctie te begrijpen, Dr. Esteban-Fernández gaat verder.

Goede voeding kan ziekten en aantasting van de gezondheid voorkomen
De huidige studie bevestigt dat voeding moet worden gezien als een belangrijke factor om de gezondheid te behouden en ziekten te voorkomen. De bijzonder heilzame antioxidanten zitten in kleurrijke groenten en fruit, zoals abrikozen, wortels, zoete aardappelen, paprika's en groene bladgroenten, voegen de auteurs toe. (net zo)

Auteur en broninformatieVideo: Deze nieuwe methode pakt drinkende tieners aan (Augustus 2022).