Nieuws

Ademhalingsproblemen: Pollenallergie-patiënten kunnen aanzienlijk baat hebben bij lichaamsbeweging


Pollenallergie: ga klachten bij duursporten tegen
In Duitsland lijden ongeveer 13 miljoen mensen aan pollenallergie en hooikoorts. Vooral nu in het voorjaar hebben patiënten vaak last van jeukende ogen, niezen en hoesten. Er zijn echter enkele tips die mensen met allergieën kunnen gebruiken om zichzelf te beschermen - inclusief regelmatige lichaamsbeweging.

Ongeveer 13 miljoen Duitsers hebben hooikoorts
Volgens de Duitse Allergie- en Astma-Vereniging (DAAB) heeft ongeveer 16 procent van de landelijke bevolking - ongeveer 13 miljoen mensen - een pollenallergie. Als het stuifmeel van bomen, struiken, grassen, granen en kruiden de slijmvliezen van de getroffenen raakt, worden allergische reacties veroorzaakt. Verschillende huismiddeltjes voor hooikoorts kunnen de symptomen helpen voorkomen of verlichten. Mensen met allergieën kunnen ook profiteren van duursporten.

Het is het beste om stuifmeel te vermijden
De veiligste manier om hooikoorts te behandelen, is door stuifmeel te vermijden. Met behulp van speciale apps en op websites kunt u controleren wanneer het aantal pollen het sterkst is en in sommige gevallen kunt u ook uw individuele allergische risico 'voorspellen'.

Het wordt ook aanbevolen om te ventileren tussen 06.00 uur en 08.00 uur, wanneer het aantal pollen het laagst is. Bij harde wind moet ventilatie worden vermeden. Zodat u de met stuifmeel beladen kleding niet in de slaapkamer brengt, kunt u ze het beste in de badkamer uittrekken.

Ook wordt geadviseerd om voor het slapen gaan te douchen; vooral het haar moet worden gewassen, omdat er mogelijk stuifmeel is neergedaald.

Natte handdoeken die in de kamer worden gehangen, kunnen helpen omdat stuifmeel eraan blijft plakken. Als het regent, wordt allergielijders aangeraden deze tijd te gebruiken voor een wandeling.

Behandeling op verschillende niveaus
Veel mensen hebben baat bij specifieke immunotherapie (hyposensibilisatie), waarbij het immuunsysteem langzaam aan de allergene stof went gedurende een langere periode door de betrokkene regelmatig een geleidelijk toenemende dosis te geven.

Vanwege de mogelijke bijwerkingen die deze behandelmethode kan hebben, zoals allergische reacties of problemen met de bloedsomloop, geven sommige allergiepatiënten de voorkeur aan natuurgeneeskundige behandelingen zoals autologe bloedtherapie, acupunctuur of Bachbloesemtherapie.

In uitzonderlijke gevallen wordt ook medicatie aanbevolen, die wordt gebruikt om de symptomen van hooikoorts te verlichten en te voorkomen en om inflammatoire zwelling van de slijmvliezen te behandelen.

De ademhalingsspieren worden getraind tijdens duursporten
Omdat mensen met hooikoorts vaak worstelen met ademhalingsmoeilijkheden zoals kortademigheid of kortademigheid, moeten ze regelmatig sporten.

Omdat duursporten, waarbij de ademhalingsspieren worden getraind, dit kunnen tegengaan, zo stelt de Duitse Vereniging voor Sportgeneeskunde en Preventie (DGSP) in een bericht van persbureau dpa.

Volgens de experts is een sport ideaal waarbij je langzaam kunt beginnen en daarna de units kunt intensiveren. Zelfs tijdens de hooikoortsperiode is er niets dat de training niet kan stoppen.

Mensen met allergieën mogen in deze fase echter geen topprestaties verwachten en vertragen als ze buiten adem zijn. (advertentie)

Auteur en broninformatieVideo: Schildklierproblemen - over de symptomen van hyperthyreoïdie, hypothyreoïdie en struma (Januari- 2022).