Nieuws

Onderzoekers: Antibioticaresistente bacteriestammen bestonden vóór de dinosauriërs

Onderzoekers: Antibioticaresistente bacteriestammen bestonden vóór de dinosauriërs


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Artsen zoeken naar de oorsprong van zogenaamde superpathogenen
Veel ziekenhuizen over de hele wereld hebben problemen met antibioticaresistente bacteriën. In de afgelopen jaren zijn dergelijke gevallen blijven toenemen. Onderzoekers hebben nu ontdekt dat antibioticaresistente bacteriën geen nieuw probleem zijn. Dergelijke bacteriestammen bestonden al voordat de dinosauriërs onze wereld bevolkten.

Wetenschappers van het Massachusetts Eye and Ear Hospital en de Harvard Medical School ontdekten dat antibioticaresistente enterokokken al meer dan 450 miljoen jaar bestaan. De artsen publiceerden de resultaten van hun onderzoek in het tijdschrift "Cell".

Hoe zijn enterokokken in de loop van de tijd veranderd?
Door de genomen en het gedrag van de huidige enterokokken te analyseren, konden we de klok terugzetten naar zijn vroegste bestaan, zeggen de experts. De wetenschappers konden een idee krijgen van hoe deze organismen in de loop van de tijd zijn veranderd, legt auteur Dr. uit. Ashlee Earl.

Onderzoekers proberen beter te begrijpen hoe microben zich aanpassen aan hun omgeving
Een goed begrip van de milieu-impact op microben en hoe een aanpassing tot nieuwe eigenschappen leidt, zou kunnen leiden tot een beter begrip van de ontwikkeling van resistentie van bacteriestammen. Het kan dan worden gebruikt om beter te beoordelen hoe de microben zich aanpassen aan het gebruik van antibiotica, antimicrobiële handzepen, desinfecterende middelen en andere producten, voegt de auteur toe.

Bacteriën bestaan ​​al ongeveer vier miljard jaar
Volgens de onderzoekers zijn bacteriën zo'n vier miljard jaar geleden ontstaan. Nadat de dieren ongeveer 542 miljoen jaar geleden in de oceanen verschenen, leerden bacteriën te overleven in en op de dieren, leggen de artsen uit. Maar toen de dieren eindelijk aan land gingen en zich verder ontwikkelden, namen ze de microben mee.

Natuurlijke weerstand van enterokokken
De onderzoekers ontdekten dat alle soorten enterokokken van nature resistent waren tegen droogte, honger, ontsmettingsmiddelen en verschillende antibiotica. De bacteriën zijn bijzonder gevaarlijk in een steriele ziekenhuisomgeving, zeggen de experts.

Hoe kwamen deze bacteriën aan land uit het water?
De bacteriën werden gevonden in de darmen van de meeste landdieren. Dit suggereert dat ze waarschijnlijk ook in de ingewanden van dinosauriërs en het eerste duizendpootachtige organisme aanwezig waren en dus aan land kwamen. Na het vergelijken van de genomen van deze bacteriën, geloven de wetenschappers dat deze theorie waar is. De onderzoekers ontdekten ook dat er elke keer dat er een nieuw dier verscheen of wanneer er een nieuw dier verscheen, een nieuw type enterococcus verscheen. Dit effect werd ook waargenomen toen er na een massale uitsterving nieuwe diersoorten opdoken.

Experts hopen speciale antibiotica te ontwikkelen tegen enterokokken
Antibioticaresistente microben worden een steeds kritischer wordende wereldwijde bedreiging voor de gezondheid. Daarom zoeken wetenschappers naar manieren om deze zogenaamde superpathogenen te bestrijden. Het doel van het huidige onderzoek is om nieuwe soorten antibiotica en desinfectiemiddelen te ontwikkelen, specifiek voor de verwijdering van enterokokken, legt auteur Dr. Francois Lebreton. (net zo)

Auteur en broninformatieVideo: DE EERSTE ONDERWATER DINO!! Roblox Dino Zoo (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Mazushicage

  Het is waar! Ik denk dat dit een geweldig idee is.

 2. Yozshumuro

  Ik kan nu niet deelnemen aan de discussie - geen vrije tijd. Maar osvobozhus - schrijf noodzakelijkerwijs wat ik denk.

 3. Garton

  Je hebt geen gelijk. Ik ben er zeker van. Laten we dit bespreken. Mail me op PM, dan praten we verder.

 4. Zulkitilar

  Ik zal het me veroorloven, zal het niet met je eens zijnSchrijf een bericht